-
Poslednjih 5 pesama
- Toše Proeski - Ako me pogledaš u oči
- Djavoli - Dotakni me usnama
- Bebi Dol - Rudi
- Sergej Ćetković - Zbog nas
- Gibonni - Činim pravu stvar
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoŠarena pita od povrća i jaja
Donosimo vam recept za jelo sa jajima koje se izuzetno brzo priprema i istovremeno je jako zdravo.
-
ZdravljeSaveti za dobar san: Izbegavajte uspavljivanje pored televizora
Stručnjak za spavanje Trevor Cooke upozorava da veštačko svetlo sa TV ekrana može da poremeti prirodni ciklus spavanja i buđenja vašeg tela.
Poboljšajte funkciju štitne žlezde dodavanjem 5 esencijalnih nutrijenata vašoj ishraniPrema rečima nutricionistkinje Lovneet Batre, „Uravnotežena ishrana je važna za održavanje zdravih funkcija štitne žlezde“.
-
PutovanjaKoje zemlje su za mlade ljude najsrećnije? Srbija je zauzela visoko mesto
Nedavno je objavljena lista najsrećnijih zemalja sveta za 2024. godinu. Interesantno je to što ova lista izgleda veoma zanimljivo jer obauhvata isključivo impresije mladih ljudi starosti do 30 godina...
Lista "najspokojnijih destinacija" koje možete da posetiteBritanska osiguravajuća kuća MoneySuperMarket formirala je listu najmirnijih gradova na svetu tako što je kreirala "indeks mira" za otkrivanje destinacija sa najviše i najmanje opuštajućih mesta.
-
PreporučujemoBlistavo i čisto stakleno posuđe uz pomoć jednog trika
Održavanje staklenog posuđa bez mrlja od sušenja može da bude izazov, ali postoji jednostavan trik koji će osigurati besprekoran sjaj.
Pirinač u kupatilu: Neobičan trik za višestruku koristVećina ljudi drži pirinač u kuhinji, ali da li ste znali da ga držanje u kupatilu može biti iznenađujuće korisno?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 119.54 120.38 121.22 USD 107.92 108.69 109.45
-
Knedle sa šljivama
Ovo je jednostavan recept za knedle koje se pripremaju sa grizom. Pripremljene sa grizom ostaju mekane i sledećeg dana. Prijatno!
21-09-2015 | 11:47 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-PixAchi
Sastojci:
- 0.5 l mleka
- 250 g griza
- 125 g prezli
- 1 jaje
- 1 kesica praška za pecivo
- malo vanilin sećera
- malo cimeta
- 20-25 kom šljiva
- oko 250 g brašna
Priprema: Skuvati 0, 5 litre mleka sa grizom. Dobićete gustu masu, skloniti da se ohladi. Na malo ulja propržiti malo prezli, skloniti da se sasvim ohladi.
Kada se griz ohladio, dodati jaje, brašno i prašak za pecivo. Umesiti testo i formirati valjak koji ćemo iseći na jednake komade (širina zavisi od debljine valjka). Od svakog komada formirati knedlu, a u sredinu staviti šljivu. Knedle staviti u kipuću vodu malo posoljenu. Kuvati knedle. Gotove su kada isplivaju na površinu. Kuvati ih još 3-5 minuta. Vaditi ih rupičastom kašikom i stavljati na prezle. Protresti malo da se knedle obaviju prezlama. Stavljati na tanjir, posuti vanilin sećerom i cimetom. -
Pročitajte i...Čuvene knedle sa šljivama
Predstavljamo starinski recept za poslasticu koja nikada neće izaći iz mode.
Brze kakao kugliceOve kuglice se pripremaju bez pečenja, pa su sjajan izbor deserta ukoliko očekujete nenadane goste ili planirate odlazak na izlet.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: