-
Poslednjih 5 pesama
- Toše Proeski - Čija si
- Oliver Dragojević - Cesarica
- Kiki Lesendrić - Uvek te djavo nadje lakse nego ja
- Bojan Marović - Tebi je lako
- Merlin - Sve Do Medalje
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa tunjevinom
Ukoliko ste ljubitelj tune, uživaćete u obrok salati pripremljenoj na ovakav način.
-
Zdravlje
Aromatična voda za početak dana
Našem telu je nakon sna potrebna hidratacija, pa se preporučuje da pre kafe, čaja ili bilo kog drugog napitka u vaš organizam unesete vodu. Ovu vodu možete aromatizovati različitim agrumima i povrćem.
Aktivni i kod kuće: Vežbe za jačanje i oblikovanje ruku
Pored treniranja svake regije tela, određenim treninzima možete se fokusirati na gornje ekstremitete. Ukoliko želite da poboljšate tonus, jačinu vaših ruku, oprobajte se u ovim kratkim treninzima koje možete raditi kod kuće.
-
Putovanja
Venecija: Grad mostova
Jedna od veoma popularnih turističkih destinacija Italije je Venecija - grad mostova i kanala, maski i karnevala, veličanstvenih građevina...
Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi
Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.
-
Preporučujemo
Nahranite vaše biljke namirnicama koje imate u kuhinji
Ljuske iskorišćenih jaja i soc domaće kafe mogu se upotrebiti kao dodatak ishrani vaših biljaka.
Sredstvo za čišćenje podova sa esencijalnim uljima
Napravite sredstvo za čišćenje podova od namirnica koje imate u svom domu i obogatite ga neodoljivim aromama esencijalnih ulja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.45 117.27 118.09 CHF 119.51 120.35 121.20 USD 108.18 108.94 109.70
-
Knedle sa šljivama
Ovo je jednostavan recept za knedle koje se pripremaju sa grizom. Pripremljene sa grizom ostaju mekane i sledećeg dana. Prijatno!
21-09-2015 | 11:47 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-PixAchi
Sastojci:
- 0.5 l mleka
- 250 g griza
- 125 g prezli
- 1 jaje
- 1 kesica praška za pecivo
- malo vanilin sećera
- malo cimeta
- 20-25 kom šljiva
- oko 250 g brašna
Priprema: Skuvati 0, 5 litre mleka sa grizom. Dobićete gustu masu, skloniti da se ohladi. Na malo ulja propržiti malo prezli, skloniti da se sasvim ohladi.
Kada se griz ohladio, dodati jaje, brašno i prašak za pecivo. Umesiti testo i formirati valjak koji ćemo iseći na jednake komade (širina zavisi od debljine valjka). Od svakog komada formirati knedlu, a u sredinu staviti šljivu. Knedle staviti u kipuću vodu malo posoljenu. Kuvati knedle. Gotove su kada isplivaju na površinu. Kuvati ih još 3-5 minuta. Vaditi ih rupičastom kašikom i stavljati na prezle. Protresti malo da se knedle obaviju prezlama. Stavljati na tanjir, posuti vanilin sećerom i cimetom. -
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: