-
Poslednjih 5 pesama
- Piloti - Cini mi se da
- Gibonni - Libar
- Merlin - Učini mi pravu stvar
- Crvena jabuka - Moje najmilije
- U Škripcu - Izgleda Da Nismo Sami
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Neobična krompir salata
Jednostavno jelo koje može da bude kompletan obrok, a često se služi kao prilog uz ribu.
Kolač sa makom i jabukama
Sočne i brze kocke sa makom i jabukama s jednostavnim i svima lako dostupnim sastojcima će vas oduševiti.
-
Zdravlje
Prirodni saveznici u borbi protiv alergija!
Stiglo nam je proleće, a sa njim i sezonske alergije koje mnogima zadaju muke. Njihovo lečenje često nije jednostavno – najčešće se poseže za lekovima bez recepta. Ipak, prirodni antihistaminici mogu biti sjajna podrška u ublažavanju simptoma. Među njima se izdvajaju maslačak, vitamin C i kvercetin.
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
-
-
Putovanja
Finska je ponovo proglašena za najsrećniju zemlju na svetu
Finska je po osmi put zaredom zauzela prvo mesto na listi najsrećnijih zemalja sveta, a stručnjaci kao ključne razloge navode blizinu prirode i snažan sistem socijalne zaštite.
Plaža sa primesama roze boje proglašena za najlepšu ove godine!
Ovo malo ostrvo, smešteno blizu jugozapadnih obala Krita, posebno je po tirkiznom moru i jedinstvenom pesku s blagim nijansama roze boje. Ova pojava nastaje od sitnih ostataka školjki, koji Elafonisi plaži daju nestvaran izgled.
-
Preporučujemo
Sprečite gužvanje odeće uz jednostavan i zanimljiv trik!
Postoji mnogo trikova koji vam mogu pomoći da sprečite gužvanje odeće. Ako ih primenite na pravi način, moguće je da peglu gotovo u potpunosti izbacite iz upotrebe.
Prirodno i efikasno: Napravite domaće sredstvo za čišćenje od citrusa
Uz pravi izbor sastojaka, domaće sredstvo za čišćenje može biti jednako delotvorno kao kupovna sredstva, ali bez štetnih hemikalija. Ako uz to koristite voće koje unosi svež miris u vaš dom, odluka postaje još lakša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.05 CHF 121.58 122.44 123.30 USD 107.47 108.23 108.99
-
Kineska ljuto-kisela supa
Ukoliko ste ljubitelj kineske kuhinje, ova jače začinjena supa biće idealno rešenje za ručak.
08-12-2016 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-svry
Sastojci:
Meso
- 100-200g ostaci pecene svinjetine, govedine ili kokice
Povrće
- 1 šoljica kineske gljive
- 1/2 šargerepe
- 1/2 šolje bambusa
- 1/2 luka
- 1/4 paprike
- 1/2 čili papricica
- 1 kom mladog luka
Ostalo
- 1/2 šoljica tofua
- 1 jaje
- 4 kašičice tamnog soja sosa
- 1-2 kašičice čili smjesa
- 600ml kokošije ili goveđe supe
- 1 puna kašika skrobnog brasna
- 6 kašika sirćeta
- 2 kašičice smeđeg šećera
- 1 kašičica belog bibera
- 1/2 - 1 kašičice soli
- 2 kašičice susamovog ulja
- nekoliko kašičica običnog ulja
- 1 kašičica kačapa
Za marinadu svezeg mesa
- 3 kašičice tamnog soja sosa
- 5 kašičice sirćeta
- 1 kašičica šecera
- malo ulja
Priprema: Naseckati povrće i meso. U manju posudu dodati suve gljive i preliti ih prokuvalom vodom ( oko 200ml). Ostaviti da nabubre oko 10 minuta. Na ulju poprziti luk, šargarepu, bambus ( ili drugo korjenasto povrce), đumbir, blagu čili smesu ( ako koristite) i papriku. Dovoljno je pržiti oko 2-3 minuta. Ako koristite kineski kupus, dodajte sitno naseckani tvrdi deo listova zajedno sa šargarepom i bambusom i paprikom ( dakle tvrdo povrce se prvo malo poprzi). Kasnije se dodaju sitno naseckani listovi, ili ako koristite tikvice one se isto dodaju kasnije da se ne prekuvaju. Gljive ocediti i naseckati na trake ili sitno. Dodati supu, sojin sos, sirće, šećer, naseckani čili, tofu, so, biber, ulje, kečap i sve dobro promesati. Kuvati oko 2 minuta. Pomešati skrobno brašno sa vodom i dodati u supu uz stalno mešanje. Obavezno dodavati pomalo, nemojte sve odjedanput istresti, da ne bi bilo pregusto. Ostaviti da kuva 4-5 minuta uz stalno mešanje. Sada dodati sitno naseckano meso i listove kupusa. Mladi luk možete dodati da malo prokuva i ostaviti još 2 minuta. Na kraju umutiti jedno jaje sa 1 kašikom vode. Polako dodavati u supu uz stalno mešanje sa viljuškom. Trebalo bi dobiti izuzetno tanke komadiće zakuvanog jajeta, ne sme biti u većim komadima. Probajte da li je dovoljno slano i kiselo. Za ekstra kiselost dodati još malo sirćeta. -
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: