Slušate: Dodir noći

Pesma: Željko Samardžić - Mesec u vodi

Dodir noći
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Željko Samardžić - Mesec u vodi
    2. Aleksandra Kovač - Da te volim
    3. Valentino - Pile moje
    4. Crvena jabuka - Ni zadnji ni prvi
    5. Poslednja igra leptira - Sanzelize
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Bojan Suđić - Četvrtak - Mojih 50
    2. 1. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 1. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 1. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Bojan Suđić - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Najsočnija  pita od bundeve Najsočnija pita od bundeve

    Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?

    Vitaminska salata sa narom Vitaminska salata sa narom

    Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.

  • Zdravlje
    Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak? Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?

    Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.

    Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga

    Ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji dugoročno oblikuju kako naše telo i mozak funkcionišu. Neke namirnice obezbeđuju stabilnu energiju, štite neurone i podržavaju pamćenje. Druge, međutim, mogu imati suprotan efekat, podizati nivo šećera u krvi, izazivati upale i remetiti san. Vremenom, te posledice mogu da oslabe koncentraciju, pamćenje i kognitivne sposobnosti.

  • Putovanja
    Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu

    Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.

    Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo

    Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.

  • Preporučujemo
    Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove! Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!

    Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.

    Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo? Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?

    Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju - dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.34 117.16 117.98
    CHF 124.40 125.27 126.15
    USD 99.14 99.84 100.53
  • Povezani članci
  • Kineska ljuto-kisela supa

    Ukoliko ste ljubitelj kineske kuhinje, ova jače začinjena supa biće idealno rešenje za ručak.




    08-12-2016 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-svry



    Sastojci:
    Meso
     - 100-200g ostaci pecene svinjetine, govedine ili kokice
    Povrće
     - 1 šoljica kineske gljive
     - 1/2 šargerepe
     - 1/2 šolje bambusa
     - 1/2 luka
     - 1/4 paprike
     - 1/2 čili papricica
     - 1 kom mladog luka
    Ostalo
     - 1/2 šoljica tofua
     - 1 jaje
     - 4 kašičice tamnog soja sosa
     - 1-2 kašičice čili smjesa
     - 600ml kokošije ili goveđe supe
     - 1 puna kašika skrobnog brasna
     - 6 kašika sirćeta
     - 2 kašičice smeđeg šećera
     - 1 kašičica belog bibera
     - 1/2 - 1 kašičice soli
     - 2 kašičice susamovog ulja
     - nekoliko kašičica običnog ulja
     - 1 kašičica kačapa
    Za marinadu svezeg mesa
     - 3 kašičice tamnog soja sosa
     - 5 kašičice sirćeta
     - 1 kašičica šecera
     - malo ulja

    Priprema: Naseckati povrće i meso. U manju posudu dodati suve gljive i preliti ih prokuvalom vodom ( oko 200ml). Ostaviti da nabubre oko 10 minuta. Na ulju poprziti luk, šargarepu, bambus ( ili drugo korjenasto povrce), đumbir, blagu čili smesu ( ako koristite) i papriku. Dovoljno je pržiti oko 2-3 minuta. Ako koristite kineski kupus, dodajte sitno naseckani tvrdi deo listova zajedno sa šargarepom i bambusom i paprikom ( dakle tvrdo povrce se prvo malo poprzi). Kasnije se dodaju sitno naseckani listovi, ili ako koristite tikvice one se isto dodaju kasnije da se ne prekuvaju. Gljive ocediti i naseckati na trake ili sitno. Dodati supu, sojin sos, sirće, šećer, naseckani čili, tofu, so, biber, ulje, kečap i sve dobro promesati. Kuvati oko 2 minuta. Pomešati skrobno brašno sa vodom i dodati u supu uz stalno mešanje. Obavezno dodavati pomalo, nemojte sve odjedanput istresti, da ne bi bilo pregusto. Ostaviti da kuva 4-5 minuta uz stalno mešanje. Sada dodati sitno naseckano meso i listove kupusa. Mladi luk možete dodati da malo prokuva  i ostaviti još 2 minuta. Na kraju umutiti jedno jaje sa 1 kašikom vode. Polako dodavati u supu uz stalno mešanje sa viljuškom. Trebalo bi dobiti izuzetno tanke komadiće zakuvanog jajeta, ne sme biti u većim komadima. Probajte da li je dovoljno slano i kiselo. Za ekstra kiselost dodati još malo sirćeta.

  • Pročitajte i...
    Potaž od cvekle Potaž od cvekle

    Napravite potaž u domaćoj radinosti.

    Pire od spanaća Pire od spanaća

    Napravite ukusan pire od spanaća i služite ga kao prilog glavnom jelu.

    Krem čorba od pečuraka Krem čorba od pečuraka

    Ukusna krem čorba od pečuraka, uvek je odličan izbor.

    Domaća povrtna supa Domaća povrtna supa

    Ukusna povrtna supa, odličan je izbor prolećnog jelovnika.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: