Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Poslednja igra leptira - Nataša

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Poslednja igra leptira - Nataša
    2. Bijelo dugme - A i ti me iznevjeri
    3. Bijelo dugme - Napile se ulice
    4. Gibonni - Zamoli me
    5. Gibonni - Ovo mi je skola
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jelena Jovičić - Petak - Mojih 50
    2. 12. jun - 1 - Dodir noći
    3. 12. jun - 2 - Dodir noći
    4. 12. jun - 3 - Dodir noći
    5. Jelena Jovičić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Domaći sladoled od nektarina Domaći sladoled od nektarina

    Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.

    Kokos rolat Kokos rolat

    Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.

  • Zdravlje
    Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti? Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?

    Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.

    Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva! Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!

    Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine! Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!

    Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.

    Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu! Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!

    TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.

  • Preporučujemo
    Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna! Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!

    Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.

    Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora

    Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.39 117.22 118.04
    CHF 124.69 125.57 126.44
    USD 100.98 101.70 102.41
  • Povezani članci
  • Kineska ljuto-kisela supa

    Ukoliko ste ljubitelj kineske kuhinje, ova jače začinjena supa biće idealno rešenje za ručak.




    08-12-2016 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-svry



    Sastojci:
    Meso
     - 100-200g ostaci pecene svinjetine, govedine ili kokice
    Povrće
     - 1 šoljica kineske gljive
     - 1/2 šargerepe
     - 1/2 šolje bambusa
     - 1/2 luka
     - 1/4 paprike
     - 1/2 čili papricica
     - 1 kom mladog luka
    Ostalo
     - 1/2 šoljica tofua
     - 1 jaje
     - 4 kašičice tamnog soja sosa
     - 1-2 kašičice čili smjesa
     - 600ml kokošije ili goveđe supe
     - 1 puna kašika skrobnog brasna
     - 6 kašika sirćeta
     - 2 kašičice smeđeg šećera
     - 1 kašičica belog bibera
     - 1/2 - 1 kašičice soli
     - 2 kašičice susamovog ulja
     - nekoliko kašičica običnog ulja
     - 1 kašičica kačapa
    Za marinadu svezeg mesa
     - 3 kašičice tamnog soja sosa
     - 5 kašičice sirćeta
     - 1 kašičica šecera
     - malo ulja

    Priprema: Naseckati povrće i meso. U manju posudu dodati suve gljive i preliti ih prokuvalom vodom ( oko 200ml). Ostaviti da nabubre oko 10 minuta. Na ulju poprziti luk, šargarepu, bambus ( ili drugo korjenasto povrce), đumbir, blagu čili smesu ( ako koristite) i papriku. Dovoljno je pržiti oko 2-3 minuta. Ako koristite kineski kupus, dodajte sitno naseckani tvrdi deo listova zajedno sa šargarepom i bambusom i paprikom ( dakle tvrdo povrce se prvo malo poprzi). Kasnije se dodaju sitno naseckani listovi, ili ako koristite tikvice one se isto dodaju kasnije da se ne prekuvaju. Gljive ocediti i naseckati na trake ili sitno. Dodati supu, sojin sos, sirće, šećer, naseckani čili, tofu, so, biber, ulje, kečap i sve dobro promesati. Kuvati oko 2 minuta. Pomešati skrobno brašno sa vodom i dodati u supu uz stalno mešanje. Obavezno dodavati pomalo, nemojte sve odjedanput istresti, da ne bi bilo pregusto. Ostaviti da kuva 4-5 minuta uz stalno mešanje. Sada dodati sitno naseckano meso i listove kupusa. Mladi luk možete dodati da malo prokuva  i ostaviti još 2 minuta. Na kraju umutiti jedno jaje sa 1 kašikom vode. Polako dodavati u supu uz stalno mešanje sa viljuškom. Trebalo bi dobiti izuzetno tanke komadiće zakuvanog jajeta, ne sme biti u većim komadima. Probajte da li je dovoljno slano i kiselo. Za ekstra kiselost dodati još malo sirćeta.

  • Pročitajte i...
    Potaž od cvekle Potaž od cvekle

    Napravite potaž u domaćoj radinosti.

    Pire od spanaća Pire od spanaća

    Napravite ukusan pire od spanaća i služite ga kao prilog glavnom jelu.

    Krem čorba od pečuraka Krem čorba od pečuraka

    Ukusna krem čorba od pečuraka, uvek je odličan izbor.

    Domaća povrtna supa Domaća povrtna supa

    Ukusna povrtna supa, odličan je izbor prolećnog jelovnika.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: