-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Krasiva
- Sergej Ćetković - Zbog nas
- Tutti Frutti Band - Ne bojim se drugova tvoga frajera
- Aleksandra Radović - Ne, Hvala
- Crvena jabuka - Ako Ako
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Zdravlje
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?
Poslednjih godina kolagen koristi sve veći broj ljudi, a njegovoj popularnosti dodatno doprinose poznate ličnosti i influenseri, svakodnevno promovišući ideju o njegovom čudotvornom dejstvu na nokte, kožu i kosu.
-
-
Putovanja
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine
Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!
-
Preporučujemo
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
Efikasna rešenja za uklanjanje neprijatnih mirisa u frižideru
Sigurno ste se bar nekad susreli sa neprijatnim mirisima koji dolaze iz frižidera. Čak iako ste prečistili sve i izbacili hranu, moguće je da je frižider zadržao neprijatan miris. Iapk moguće je rešiti se neprijatnih mirisa u frižideru i kanti koristeći prirodne metode koje će vaš dom ispuniti prijatnim mirisom.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 124.22 125.10 125.97 USD 102.31 103.04 103.76
-
Lazanje kao iz restorana
Gotovo da nema osobe koja ne voli lazanje, ali je zato mnogo onih koji veruju da je priprema ovog jela komplikovana.
23-01-2024 | 11:39 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Julie208
Donosimo vam jednostavan recept za ovo tradicionalno italijansko jelo, koje će oduševiti i početnike u kuhinji.Sastojci:
400 g kora za lazanje
0,5 kg junećeg mlevenog mesa
0,5 l pasiranog paradajza
0,5 l crnog vina
veća glavica crnog luka
beli luk (tri čena)
ruzmarin
biber
so
origano
bosiljak
1 vrećica parmezana
25 g maslaca
3 kašike brašna
0,5 l mleka
Priprema:
Sos: Prvo, u velikom loncu, na zagrejanom ulju propržite naseckani luk dok ne postane staklast. Dodajte meso i kratko pržite dok ne promeni boju. Zatim, ubacite paradajz, vino, so, biber, ruzmarin, seckani beli luk i ostale začine po vašem ukusu. Sve zajedno kuvajte oko pola sata ili dok veći deo tečnosti ne ispari.
Bešamel sos: U drugoj posudi, na rastopljenom maslacu, prepržite 3 kašike brašna. Postepeno dodajte toplo mleko uz neprestano mešanje. Kuvajte dok se sos malo ne zgusne. Ako postane previše gust, jednostavno dodajte još malo mleka kako biste postigli željenu konzistenciju.
Priprema testenine: Skuhajte lazanje (testeninu) tako da je kratko kuvate u ključaloj vodi 2-3 minuta, a zatim ih prebacite u hladnu vodu kako biste zaustavili kuvanje.
Složenje: Premažite dublju tepsiju ili staklenu vatrostalnu posudu maslacem, zatim prelijte jednim slojem bešamela na dnu. Stavite prvi red kuvane testenine preko bešamela. Na testeninu stavite sloj bešamela, a zatim sloj pripremljenog sosa. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve sastojke. Važno je da poslednji sloj bude od testenine i prelijte ga bešamelom. Obezbedite da imate dovoljno sosa i bešamela kako bi testo imalo dovoljno tečnosti za kuvanje.
Pečenje: Stavite tepsiju sa složenim lazanjama u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pecite lazanje oko 45-50 minuta ili dok ne postanu lepo zlatno smeđe boje. Zatim pospite parmezanom preko lazanja i vratite ih u rernu na još 10 minuta ili dok se parmezan ne rastopi i lagano zapeče.Nakon što izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi pre nego što poslužite i uživate u ovom ukusnom jelu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno – ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: