-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Dirlija
- Josipa Lisac - Na na
- Sergej Ćetković - 25. Sat
- Severina - Grad bez ljudi
- Oliver Dragojević - Nedostaješ mi ti
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
Testenina sa tikvicama i slaninomAko nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
-
ZdravljeSve prednosti vitamina C
Većina nas već razume koliko je vitamin C važan za naš imuni sistem. Vašem telu je potrebno dovoljno vitamina C dnevno da podrži svoje delovanje kao moćnog antioksidansa, pojačivača enzima, pojačivača apsorpcije gvožđa i još mnogo toga.
Sok koji može da vam pomogne u snižavanju krvnog pritiskaVerovatno nikada ne biste pomislili da sok može da vam pomogne u snižavanju povišenog pritiska, ali sada možete da razmotrite ovu opciju.
-
PutovanjaProduženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u Srbiji
U potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
Pet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
-
PreporučujemoUklonite fleke sa kuhinjskih krpa uz pomoć ovog recepta
Kuhinjske krpe najčešće i nakon pranja u mašini za veš na najvišoj temperaturi ostaju sa flekama i zato vam je neophodan trik uz pomoć kojeg ćete uvek uspeti da se izborite sa dosadnim mrljama.
Napravite lopticu od folije i ubacite je u mašinu za pranje sudovaOtkrili smo genijalan trik koji se deli društvenim mrežama, a verovatno vam nikada ne bi pao na pamet.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 118.79 119.63 120.47 USD 108.49 109.25 110.02
-
Lazanje kao iz restorana
Gotovo da nema osobe koja ne voli lazanje, ali je zato mnogo onih koji veruju da je priprema ovog jela komplikovana.
23-01-2024 | 11:39 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Julie208
Donosimo vam jednostavan recept za ovo tradicionalno italijansko jelo, koje će oduševiti i početnike u kuhinji.Sastojci:
400 g kora za lazanje
0,5 kg junećeg mlevenog mesa
0,5 l pasiranog paradajza
0,5 l crnog vina
veća glavica crnog luka
beli luk (tri čena)
ruzmarin
biber
so
origano
bosiljak
1 vrećica parmezana
25 g maslaca
3 kašike brašna
0,5 l mleka
Priprema:
Sos: Prvo, u velikom loncu, na zagrejanom ulju propržite naseckani luk dok ne postane staklast. Dodajte meso i kratko pržite dok ne promeni boju. Zatim, ubacite paradajz, vino, so, biber, ruzmarin, seckani beli luk i ostale začine po vašem ukusu. Sve zajedno kuvajte oko pola sata ili dok veći deo tečnosti ne ispari.
Bešamel sos: U drugoj posudi, na rastopljenom maslacu, prepržite 3 kašike brašna. Postepeno dodajte toplo mleko uz neprestano mešanje. Kuvajte dok se sos malo ne zgusne. Ako postane previše gust, jednostavno dodajte još malo mleka kako biste postigli željenu konzistenciju.
Priprema testenine: Skuhajte lazanje (testeninu) tako da je kratko kuvate u ključaloj vodi 2-3 minuta, a zatim ih prebacite u hladnu vodu kako biste zaustavili kuvanje.
Složenje: Premažite dublju tepsiju ili staklenu vatrostalnu posudu maslacem, zatim prelijte jednim slojem bešamela na dnu. Stavite prvi red kuvane testenine preko bešamela. Na testeninu stavite sloj bešamela, a zatim sloj pripremljenog sosa. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve sastojke. Važno je da poslednji sloj bude od testenine i prelijte ga bešamelom. Obezbedite da imate dovoljno sosa i bešamela kako bi testo imalo dovoljno tečnosti za kuvanje.
Pečenje: Stavite tepsiju sa složenim lazanjama u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pecite lazanje oko 45-50 minuta ili dok ne postanu lepo zlatno smeđe boje. Zatim pospite parmezanom preko lazanja i vratite ih u rernu na još 10 minuta ili dok se parmezan ne rastopi i lagano zapeče.Nakon što izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi pre nego što poslužite i uživate u ovom ukusnom jelu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Rolovane tikvice sa siromRecept je idealan za ljude koji žele da se hrane zdravo, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka. Takođe će obradovati i sve vas koji želite da unesete male promene i pripremite nešto novo i ukusno.
Recept dana: Ćufte sa paradajzomTradicionalni ručak koji retko ko ne voli. Pripremite najmekanije ćufte i uživajte u savršenom ukusu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: