-
Poslednjih 5 pesama
- Jelena Tomašević - Ime Moje
- Azra - A šta da radim
- Plavi orkestar - Sačuvaj zadnji ples za mene
- Kiki Lesendric I Piloti - Slucajno
- Film - Ti zracis zrake kroz zrak
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Napravite domaći kikiriki puter za samo pet minuta
Donosimo vam recept za domaći kikiriki puter koji se veoma jednostavno priprema.
-
Zdravlje
Savet psihologa: Evo kako da zaustavite napad panike uz pomoć limuna
Napadi panike pogađaju milione ljudi, uključujući čak i one koji se ne suočavaju sa mentalnim zdravstvenim problemima.
Ovo su zdravstveni problemi koji češće pogađaju žene, a o kojima se malo priča
O nekim zdravstvenim stanjima i problemima se malo i nerado govori.
-
-
Putovanja
Tri najbolja evropska grada za jesenje putovanje
Jesen je vreme kada Evropa blista, a gradovi širom kontinenta pripremaju se za doček putnika koji žele da dožive čaroliju ovog godišnjeg doba.
Planirate put u Veneciju? Možda ćete morati da platite kartu za ulaz u grad
Venecija razmatra da uvede posebne karte za ulazak u grad, a cilj je kontrola turizma.
-
Preporučujemo
Većina ljudi pogrešno čisti dasku za sečenje: Kuvar savetuje kako to da uradite na pravi način
Ako ne očistite pravilno drvenu dasku ona može da postane ležište bakterija.
Rešite se moljaca uz pomoć jeftinog i jednostavnog trika
Insekti u domu mogu da vam naprave haos, a mnogima stvaraju stres i nelagodu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.21 118.03 CHF 121.54 122.40 123.25 USD 109.40 110.17 110.94
-
Lazanje kao iz restorana
Gotovo da nema osobe koja ne voli lazanje, ali je zato mnogo onih koji veruju da je priprema ovog jela komplikovana.
06-09-2023 | 10:50 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Julie208
Donosimo vam jednostavan recept za ovo tradicionalno italijansko jelo, koje će oduševiti i početnike u kuhinji.Sastojci:
400 g kora za lazanje
0,5 kg junećeg mlevenog mesa
0,5 l pasiranog paradajza
0,5 l crnog vina
veća glavica crnog luka
beli luk (tri čena)
ruzmarin
biber
so
origano
bosiljak
1 vrećica parmezana
25 g maslaca
3 kašike brašna
0,5 l mleka
Priprema:
Sos: Prvo, u velikom loncu, na zagrijanom ulju prepržite naseckani luk dok ne postane staklast. Dodajte meso i kratko propržite dok ne promeni boju. Zatim, ubacite paradajz, vino, so, biber, ruzmarin, seckani beli luk i ostale začine po vašem ukusu. Sve zajedno kuvajte oko pola sata ili dok veći deo tečnosti ne ispari.
Bešamel sos: U drugoj posudi, na rastopljenom maslacu, prepržite 3 kašike brašna. Postepeno dodajte toplo mleko uz neprestano mešanje. Kuvajte dok se sos malo ne zgusne. Ako postane previše gust, jednostavno dodajte još malo mleka kako biste postigli željenu konzistenciju.
Priprema testenine: Skuhajte lazanje (testeninu) tako da je kratko kuvate u ključaloj vodi 2-3 minuta, a zatim ih prebacite u hladnu vodu kako biste zaustavili kuvanje.
Složenje: Premažite dublju tepsiju ili staklenu vatrostalnu posudu maslacem, zatim prelijte jednim slojem bešamela na dnu. Stavite prvi red kuvane testenine preko bešamela. Na testeninu stavite sloj bešamela, a zatim sloj pripremljenog sosa. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve sastojke. Važno je da poslednji sloj bude od testenine i prelijte ga bešamelom. Obezbedite da imate dovoljno sosa i bešamela kako bi testo imalo dovoljno tečnosti za kuvanje.
Pečenje: Stavite tepsiju sa složenim lazanjama u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pecite lazanje oko 45-50 minuta ili dok ne postanu lepo zlatno smeđe boje. Zatim pospite parmezanom preko lazanja i vratite ih u rernu na još 10 minuta ili dok se parmezan ne rastopi i lagano zapeče.Nakon što izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi pre nego što poslužite i uživate u ovom ukusnom jelu.
-
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: