Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Azra - Balkan

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Kako se izboriti sa činjenicom da vam osećanja nisu uzvraćena?

  Neuzvraćene simpatije mogu biti pravi udarac po ego, a sa takvim iskustvima se borimo na različite načine. Ipak, postoje neka koja vam svakako štete. Evo kako najlakše možete prebroditi neuzvraćenu ljubav.
  21-03-2018 | 15:03 | Autor/Izvor: Naxi media-brightside

  Foto: Bigstock-siam.pukkato

   

  Pomirite se sa činjenicom da joj niste potrebni - Da, ovo je teško, ali kada jednom pogledate "istini u oči", lakše ćete proći kroz bolnu fazu. Pokušajte da pogledate na svoju ljubav iz druge perspektive. Da li ste ipak malo poleteli i prepustili se iluziji? Razmotrite na koje sve načine vam je određena osoba indirektno ili direktno pokazala da ne deli ista osećanja. I šta učiniti u skladu sa tim? Biti neko ko će biti druga opcija? Čekati i nadati se da se druga strana promeniti mišljenje? Ako nekome niste prva opcija, verujte da nekome drugome jeste.

  Skrenite misli - Nemojte se prepustiti očajanju, samosažaljevanju. Pokušajte da se distancirate od te osobe. Ne kaže se bez razloga "Daleko od očiju, daleko od srca". Ukoliko ste u mogućnosti otputujte, blokirajte internet i društvene mreže kako ne biste pali u iskušenje da "uhodite" i "proveravate" tu osobu. Okrenite se novima sadržajima, ljudima, hobijima kako biste skrenuli misli.

  Pronađite osobu sa sličnim problemima - Znajte da niste jedina osoba na svetu koja se suočava sa neuzvraćenom ljubavlju. Pronađite nekoga ko prolazi kroz istu fazu. Razgovarajte otovoreno o vašim osećanjima i podelite iskustva. Naravno, nikako ne dozvolite da se ceo vaš proces opravka svede samo na priče o osobi koju bi trebalo da prebolite. Ukoliko ste isuviše introvertni i ne želite da govorite o vlastitim osećanjima, pokušajte da ih sublimirate kroz neku knjigu, film ili drugi vid umentosti.

  Vodite računa o sebi - Neuzvraćena ljubav može dosta narušiti vaše samopouzdanje, a to je poslednje što vam je potrebno. Nemojte zanemariti ni vašu duhovnu ni fizičku lepotu. Napravite opuštajuću kupku, počastite sebe novom frizurom, priuštite sebi nešto što ste odavno želeli.

  Fizička aktivnost - Fizička aktivnost vam može pomoći da izbacite negativnu energiju, bes iz sebe i da uspostavite emocionalni balans. Krenite na trčanje, udarajte džak, plivanje...

  Ne ljutite se - Ljubavni neuspesi su deo života i svako ih barem jednom doživi. Ukoliko nešto ne krene po planu, nemojte kriviti sebe ili drugu osobu. Pokušajte da zamislite da vas i nakon ovog neuspeha čeka puno razloga da nastavite da verujete u ljubav i budete srećni.

   

 • Pročitajte i...
  Dijabetes Nije samo do načina ishrane: Depresija može da bude okidač za dijabetes tipa dva

  Novo genetsko istraživanje britanskih naučnika otkrilo je da bi depresija mogla da bude direktan uzrok razvoja dijabetesa tipa 2.

  Učinite da se partner oseća sigurno i voljeno

  Za dugoročnu vezu potrebno je uzajamno zalaganje partnera. Svakim novim danom veza se produbljuje, pojačavajući siguran prostor među partnerima, a poneki gestovi, reči i ponašanja pomažu u tom cilju.

  Iskoristite leto za nezaboravne izlaske Iskoristite leto za nezaboravne izlaske

  Bilo da tek započinjete emotivnu vezu ili ste u dugogodišnjoj vezi, iskoristite leto da sa vašim partnerom provedete nezaboravne trenutke!

  Znakovi da pored sebe imate kvalitetnog partnera Znakovi da pored sebe imate kvalitetnog partnera

  Za razvoj svake emotivne partnerske veze potrebno je vreme, ali i međusobno zalaganje oba partnera. Kvalitetna veza se postepeno gradi kroz otvorenu komunikaciju, upoznavanje partnera, sticanje poverenja, koji vode ka sigurnosti i emotivnom otvaranju.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: