Slušate: Dodir noći

Pesma: Bebi Dol - Rudi

Dodir noći
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Kako nakon raskida?

  Prekid emotivne veze uglavnom je prilično bolan, jer se, nezavisno od razloga raskida, suočavamo sa gubitkom. Svaki ovakav izazov pred nas postavlja zadatak emotivnog, duhovnog rasta, a ovo su neki od načina ne koje možete pomoći sebi u procesu oporavka.
  02-04-2021 | 15:06 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Bigstock-Mihailo K

   

  Prekinite sa idealizacjom bivšeg partnera - Jedna od prvih "zamki" u procesu prevezilaženja raskida jeste idealizacija bivšeg partnera. Skloni smo da se nakog gubitka partnera fokusiramo samo na lepe stvari i sećanja, u velikoj meri zanemarujući njegove mane i zaboravljajući zbog čega je do raskida i došlo. Pokušajte da koliko god možete objektivno posmatrate na ono što se među vama dogodilo. Na sve nesuglasice, manjak interesovanja, ljubavi, različite ciljeve, očekivanja zbog kojh je do prekida i došlo. Sagledajte vaše i greške bivšeg partnera i pokušajte da, za šta je potrebno vreme, prihvatite i shvatite zbog čega on/ona nisu bili prava osoba za vas. Nekada se jednostavno ne nalazimo na istom ili sličnom emocionalnom, intelektualnom nivou sa partnerom, a takve razlike, ukoliko su nepremostive, obično vode raspravama, što je daleko od stabilnog i ispunjujućeg odnosa po obe strane.

  Dajte sebi vremena - Ne gušite emocije koje se javljaju nakon raskida, već ih pustite i suočite se sa njima. Osećaj praznine, tuge, ljutnje ili razočarenja je sve ono što čini proces oporavka. Dopustite sebi da kroz sve emotivne faze prođete onim intenzitetom i tempom koji je svojstven vašoj ličnosti. Ne potiskujte emocije i ne bežite od njih. Razgovarajte o onome kako se osećate sa bliskim ljudima. Ukoliko je potrebno, uvek možete potražiti i stručnu pomoć. Imajte na umu da ste vi važni, da se svaka emocija računa, i da je sasvim u redu da se u takvim životnim situacijama osećate loše. Ono što je ohrabrujuće jeste činjenica da vreme zaista radi za vas i da ćete nakon nekog vremena zalečiti vaše rane i okrenuti se novim izazovima.

  Distrakcija - Iako ne treba bežati od negativnih osećanja, isto tako ne bi trebalo da dopustite da vas sve to u potpunosti uzme i savlada. Ovo se pogotovo odnosi na već poodmakli period nakon raskida. Ovo je pravo vreme da se okrenete sebi i pronađete vremena za sve one stvari koji niste uopšte činili ili ste ih zanemarili zbog veze, a koje utiču na to da se osećate lepše, ispunjeno, koje vas motivišu i podižu vam samopouzdanje, koje može biti poljuljano, bez obzira koji je bio razlog prekida veze.

  Ne jurite u druge veze - Mnogi ljudi odmah nakon prekida jedne ulaze u drugu vezu, što može biti deo strategije prethodno pomenute distrakcije. Ovo može isprva delovati kao dobro rešenje, ali će njen efekat biti kratkoročan. Tek kada se suočite sa svojim osećanjima i budete potpuno emotivno slobodni po pitanju bivše veze, onda ćete biti u stanju da u novu uđete spremni i da se novom partneru posvetite na pravi način.

  Prihvatite kraj - Ovo je možda i ključni element u prevazilaženju bivše veze. Prihvatite da je veza zaista gotova, a partner, sada već deo prošlosti i jednog perioda vašeg života. Ne gajite nade o pomirenju i ne hranite vaš um nerealnim očekivanjima. Lažna nada neće vam doneti ništa dobro, samo će prolongirati suočavanje sa realnošću, koja može biti bolno, ali je izuzetno važno kako biste mogli da stavite tačku na tu vezu i nastavite dalje. Svako zaslužuje da bude srećan, tako i vi i vaš bivši partner. Vaša sreće je očigledno na nekom drugom mestu i nestrpljivo čeka da vam vrati osmeh na lice.

 • Pročitajte i...
  Par Navika na koju mnogi ne obraćaju pažnju može da ugrozi ljubavnu vezu

  Jedna navika može da deluje potpuno bezazleno, a istina je i da je mnogi nisu osvestili i ne pridaju joj pažnju... Ako zaista poštujete i volite partnera važno je da podjednako analzirate i svoje i njegove postupke. Ovo će oplemeniti i produbiti vaš odnos, a vaš fokus će se promeniti...

  Par Komunikacija i privlačnost: Tajne savršenog braka

  Ljubav je sigurno najvažnija stvar kada želite da uđete u bračnu zajednicu, ali ne zaboravite da pored ljubavi postoje i druge bitne stvari kao što su poštovanje i zdrava komunikacija.

  Par Tri kompromisa koja nikad ne bi trebalo da pravite u ljubavnoj vezi

  Od sitnica do značajnih životnih odluka, svaka veza zahteva određene ustupke. Međutim, postoje situacije u kojima kompromis možda nije optimalno rešenje. Zbog toga je ključno da budete svesni situacija koje mogu da dovedu do potencijalnih problema u vašem ljubavnom odnosu.

  par "Praznična Harmonija: Kako da ojačate vezu s partnerom tokom sezone slavlja"

  Sezona slavlja pruža priliku da produbite povezanost s partnerom i stvorite trajne uspomene. Kroz nekoliko ključnih koraka, možete ojačati vaš odnos i zajedno uživati u prazničnoj harmoniji.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: