Jednostavni mafini sa tikvicama

Sočni i mekani odlični su za doručak, užinu ili kao dodatak ručku.

18-07-2025

|

12:04

Sastojci (za 6–8 mafina):

2 jaja

100 ml ulja (suncokretovo ili maslinovo)

100 ml jogurta (može i biljni)

1 manja tikvica (oko 150 g), izrendana

150 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

100 g rendanog sira (kačkavalj ili neki drugi koji voliš)

Prstohvat soli

Prstohvat bibera

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup za mafine. Umutite jaja, dodajte ulje i jogurt, pa umešajte rendanu tikvicu.Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, zatim so i biber. Na kraju dodajte rendani sir i sve lagano promešajte - samo da se sjedini.

Rasporedite smesu u kalup i pecite 20–25 minuta, dok mafini ne porumene.

PRIJATNO!