-
Poslednjih 5 pesama
- Regina - Ljubav Nije Za Nas
- Moby Dick - Nema nas više
- Josipa Lisac - Danas sam luda
- Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran
- Djordje Balašević - Nedostaje mi naša ljubav
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRecept za slanu rozen tortu
Predstavljamo vam proveren recept za ubedljivo najtraženiji slani kolač na internetu.
Najsočnija ćuretina u vinu!Iako najćešće pripremamo piletinu, recepti sa ćuretinom su veoma interesantni, a neki i toliko sočni da će vas sigurno oduševiti. Obavezno probajte da pripremite ćuretinu u vinu i uživajte u jesenjem ručku sa svojom porodicom.
-
ZdravljeVredni saveti za poboljšanje zdravlja srca
Najvažnija promena životnog stila koju možete da sprovedete jeste prestanak pušenja. Ipak, imajte na umu da postoje i druge stvari koje mogu da pomognu da vaše srce ostane zdravo.
Kako da se rešite sala na stomaku u 10 jednostavnih koraka?Ovo je period kada svi uglavnom unosimo jaču hranu i uživamo u prazničnoj trpezi. Potpuno je logično da u ovom periodu neprimetno dobijemo i nekoliko kilograma, a ako zaista želimo spremni da dočekamo proleće ne bi bilo loše da se osvrnemo na neke savete koje možemo da praktikujemo odmah posle praznika.
-
PutovanjaTurističke atrakcije sa nazivima koje je nemoguće izgovoriti
Nazivi mesta širom sveta često predstavljaju jezičke barijere za posetioce, posebno kada su složeni i dugački. Neka od ovih mesta svakako su vredna posete, ali njihova imena izazivaju glavobolju čak i pri pokušaju da ih napišete na razglednici. A zamislite da se izgubite i morate da tražite put! Ovo su neka od najdužih i najtežih za izgovor … Ujedno nemogućnost izgovor je i razlog zašto ove atrakcije privlače turiste.
Četiri evropske destinacije koje je najbolje posetiti u zimskom perioduNajveći broj ljudi bira proleće i ranu jesen za putovanja, posebno kada je reč o Evropi... Međutim, neke destinacije mogu mnogo više da ponude ako se za njih odlučite u zimskom periodu.
-
PreporučujemoSedam namirnica koje ne treba da stavljate u frižider
Danas svi imamo frižider kod kuće, ali to ne znači da treba sve namirnice da skladištimo u njemu. Naprotiv, postoje namirnice kojima nikako mesto nije u frižideru.
Prirodno i efikasno: Ovo je čaj koji će vam pomoći da uvek imate čiste prozoreAko ne možete da pronađete odgovarajuće sredstvo za čišćenje prozora koje ne ostavlja tragove, jedna vrsta čaja može da bude sjajno rešenje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.15 116.97 117.79 CHF 125.27 126.15 127.03 USD 109.93 110.70 111.48
-
Internacionalni SUŠI dan: Uživajte u ovom specijalitetu!
Ne možete kupiti sreću, ali možete kupiti suši, što je otprilike ista stvar. U poslednje dve decenije tradicionalni japanski obrok poznat kao suši postao je pomalo senzacija, pa nije čudo što je dobio i svoj specijalni dan.
18-06-2024 | 10:50 | Autor/Izvor: Naxi media, Days of the year
Foto: Bigstock, tomaszm
Često se smatra jednostavno sirovom ribom (U Meksiku postoji reč za suši: mamac), a zbog toga je mnogi ljudi zanemaruju. Međutim, istina iza toga šta je suši je složenija.
Istorija Međunarodnog dana sušija
Praćenje porekla sušija vodi nas na zanimljivo putovanje, vraćajući nas u JI Aziju i metodu skladištenja i čuvanja ribe za kasniju potrošnju. Poznata kao Narezushi, riba se čuvala tako što je bila umotana u slani i fermentisani pirinač gde bi ostala kvalitetna mesecima zahvaljujući fermentaciji pirinča. Prvobitno se pirinač bacao kada je bio spreman za jelo, a konzumirala se samo riba.
Sledeća faza u razvoju sušija bila bi daleko poznatija modernom nepcu, poznata kao namanare, napravljena je od delimično sirove ribe koja je bila umotana u ribu i konzumirana pre nego što se promeni ukus. Suši se vremenom menjao, počevši od toga da je predstavljao tehniku čuvanja ribe da bi evoluirao do ozbiljnog specijaliteta. Ali ovo nije bila poslednja faza razvoja.
U periodu Edo, između 1600. i 1800. godine nove ere u Japanu, pojavio se tradicionalni oblik obroka koji danas poznajemo. U ovom trenutku bio je jedinstven za japansku kulturu i sastojao se od ribe i povrća umotanih u pirinač, a pirinač je pomešan sa sirćetom. Ovaj oblik sušija imao je regionalne varijacije, ali osnovna ideja predstavlja danas jedan od najpopularnijih oblika sušija.Kako bi imao prepoznatljiv ukus u pirinač se dodaju šećer, sirće od pirinča i so. Makisu je podloga bez koje ovaj obrok ne bi bio to što jeste. Služi se najčešće sa ljutim, zelenim dodatkom koji je poznat kao wasabi, a mnogi ne znaju da je reč o japanskom renu. Nigiri, Maki, Uramaki i Sashimi su najpoznatije vrste ovog specijaliteta, a ako ne znate razliku brzo ćete je naučiti.
Uživajte u svom SUŠI danu! -
Pročitajte i...Turističke atrakcije sa nazivima koje je nemoguće izgovoriti
Nazivi mesta širom sveta često predstavljaju jezičke barijere za posetioce, posebno kada su složeni i dugački. Neka od ovih mesta svakako su vredna posete, ali njihova imena izazivaju glavobolju čak i pri pokušaju da ih napišete na razglednici. A zamislite da se izgubite i morate da tražite put! Ovo su neka od najdužih i najtežih za izgovor … Ujedno nemogućnost izgovor je i razlog zašto ove atrakcije privlače turiste.
Tajna narandžastih mačaka otkrivena nakon 60 godina istraživanja!Nakon 60 godina potrage, genetičari su konačno identifikovali gen odgovoran za marmeladnu boju kod domaćih mačaka.
20 najgorih bolova koje ljudi mogu da iskuse!Bol je složena tema jer se često smatra subjektivnom i zavisi od individualnog praga bola. Ipak, dok se o intenzitetu bola kod tetoviranja ili porođaja može diskutovati, postoje određena zdravstvena stanja i bolesti čiji su bolovi neosporno nepodnošljivi.
Ovo je najskuplji Michelin meni na svetu: Luksuz za 2.130 dolara po osobiRestoran Ginza Kitafuku u Tokiju, prema pisanju "New York Posta", nudi najskuplji degustacioni meni na svetu. Cena ovog iskustva je 2.130 dolara po osobi, a gosti moraju da poštuju tradiciju restorana, koja uključuje izuvanje cipela i obedovanje na podu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: