Gvakamole sos

Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.

30-04-2024

|

11:43

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

2 zrela avokada
1 paradajz, isečen na male kockice
1/4 crvenog luka, sitno iseckanog
1 čen belog luka, sitno iseckanog
1/4 šolje seckanog korijandera (opciono)
1 limeta, sok
So po ukusu
Biber po ukusu


Priprema:

Prvo oljuštite avokado i izvadite koštice. Stavite avokado u veću činiju i gnječite viljuškom dok smesa ne postane glatka, ali sa nekoliko komadića. Dodajte iseckani paradajz, crveni luk, beli luk i seckani korijander avokadu. Pažljivo promešajte sve sastojke. Iscedite sok limete preko smese. Limetin sok će dodati osvežavajući ukus i sprečiti da avokado potamni. Posolite i pobiberite po ukusu. Ako volite ljuto, možete dodati i malo iseckane ljute papričice. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete željenu konzistenciju. 


PRIJATNO!