Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Zdravko Čolić - Oktobar je počinje sezona kiša

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Željko Samardžić - U ime ljubavi
    2. Zdravko Čolić - Oktobar je počinje sezona kiša
    3. U Škripcu - O Je
    4. Boris Novković - Ne kuni se
    5. Azra - Mokre Ulice
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Vlado Georgiev - Utorak - Mojih 50
    2. 2. decembar - 1 - Dodir noći
    3. 2. decembar - 2 - Dodir noći
    4. 2. decembar - 3 - Dodir noći
    5. Vlado Georgiev - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Tart sa čokoladom i borovnicama Tart sa čokoladom i borovnicama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa borovnicama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu.

    Starinska pita sa prazilukom Starinska pita sa prazilukom

    Pita sa prazilikom možda vam ne deluje kao sjajna ideja ako je još uvek niste probali. Ako se ipak odlučite da isprobate ovaj recept možda se prijatno iznenadite.

  • Zdravlje
    Pet navika koje lekari izbegavaju tokom sezone prehlade i gripa Pet navika koje lekari izbegavaju tokom sezone prehlade i gripa

    Sezona prehlade i gripa uskoro će biti na vrhuncu. Boravak u zatvorenim prostorijama, gde se ljudi sve više zadržavaju, stvara idealne uslove za širenje respiratornih infekcija.

    Top pet zdravstvenih koristi paprika! Top pet zdravstvenih koristi paprika!

    Plod paprike (Capsicum annuum), član porodice pomoćnica, zajedno s patlidžanom, paradajzom i krompirom, često se naziva i slatka paprika. Paprike, koje nisu ljute poput čili paprika, mogu se jesti sirove ili kuvane i predstavljaju hranljivi dodatak obroku, a mi vam donosimo i listu najvećih prednosti koje će vam njihova konzumacija doneti.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Burdž Azizi: Adrenalinska zona na novom neboderu u Dubaiju Burdž Azizi: Adrenalinska zona na novom neboderu u Dubaiju

    Burdž Azizi trenutno je jedan od najiščekivanijih velikih projekata u Dubaiju i obuhvataće sve, od najvišeg hotelskog apartmana na svetu do noćnog kluba u oblacima.

    15 najboljih božićnih marketa na svetu 15 najboljih božićnih marketa na svetu

    Za ljubitelje praznične čarolije, božićni marketi predstavljaju nezaobilazan deo sezone. Bez obzira da li tražite ručno izrađene poklone, toplu šolju kuvanog vina ili očaravajuće svetlosne instalacije, svako može pronaći svoju omiljenu prazničnu destinaciju. Predstavljamo vam listu najlepših božićnih marketa na svetu, zajedno sa informacijama o vremenu održavanja kako biste planirali posetu.

  • Preporučujemo
    Prirodni načini za neutralisanje neprijatnih mirisa u domu Prirodni načini za neutralisanje neprijatnih mirisa u domu

    Postoji mnogo praktičnih i prirodnih metoda koje vam mogu pomoći da osvežite svoj dom i uklonite neprijatne mirise koristeći sastojke koje verovatno već imate kod kuće. Ove tehnike nisu samo efikasne i bezbedne, već su i povoljne, pa ćete uz malo truda uživati u svežem i prijatnom ambijentu.

    Zašto so nije idealno rešenje za uklanjanje leda i koje zamene su adekvatne? Zašto so nije idealno rešenje za uklanjanje leda i koje zamene su adekvatne?

    Zimi mnogi ljudi posipaju so po dvorištima, parking mestima i prilazima, smatrajući da je so najbolje rešenje za ovaj problem, Ipak so može da ošteti površine. Srećom, postoji odlična alternativa koja nije toliko štetna.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.15 116.97 117.79
    CHF 124.61 125.49 126.37
    USD 110.45 111.23 112.01
  • Povezani članci
  • Gulaš sa junetinom i pečurkama

    Kako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.




    31-10-2024 | 11:41 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: MSPhotographic


    Sastojci:

    800 g junetine (but ili plećka), isečene na kockice
    400 g pečuraka (šampinjoni i bukovače), isečenih na četvrtine
    800 g crnog luka
    4 čena belog luka, sitno iseckana
    2 šargarepe, isečene na kolutove
    1 crvena paprika, isečena na kockice
    1 kašika mlevene crvene paprike
    1 kašika brašna (po želji, za zgušnjavanje)
    400 ml crnog vina (opciono)
    500 ml goveđeg bujona
    2 lovorova lista
    1 kašičica suvog timijana
    1 kašičica soli
    Biber po ukusu
    Ulje za prženje

    Priprema:


    Na srednjoj temperaturi zagrejte malo ulja u većoj šerpi. Dodajte komade junetine i pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite meso iz šerpe i ostavite sa strane. U istoj šerpi dodajte još malo ulja i propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Zatim dodajte šargarepu i papriku i pržite još 5 minuta, dok povrće ne omekša. Ubacite pečurke i pržite ih dok ne puste vodu i blago omekšaju. Vratite meso u šerpu sa povrćem i dodajte mlevenu papriku, timijan, lovorov list i brašno (ako koristite). Promešajte sve zajedno kako bi se sastojci ujedinili.


    Sipajte crno vino i mešajte dok alkohol ne ispari, otprilike 15 minuta. Zatim dodajte goveđi bujon i kuvajte sve na laganoj vatri, poklopljeno, oko 2 sata, ili dok meso ne postane mekano. Po potrebi dosolite i dodajte biber prema ukusu. 


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Tart sa čokoladom i borovnicama Tart sa čokoladom i borovnicama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa borovnicama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu.

    Starinska pita sa prazilukom

    Pita sa prazilikom možda vam ne deluje kao sjajna ideja ako je još uvek niste probali. Ako se ipak odlučite da isprobate ovaj recept možda se prijatno iznenadite.

    Veganska pasta sa brokolijem Veganska pasta sa brokolijem

    Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.

    Kremaste šnenokle! Kremaste šnenokle!

    Šnenokle su desert koji nas podseća na detinjstvo. Kremaste i ukusne mogu momentalno da nas oraspolože, posebno u ovim hladnim danima...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: