Grašak po receptu naših baka
Tradicionalno jelo koje lako može da ostane nedovoljno kuvano i bezukusno. Uzgred, ako grašak prekuvate i loše začinite, teško da ćete dobiti pohvale za kuliransko umeće. Zato pratite ove savete i grašak će ubrzo postati omiljeno jelo vaše porodice.
04-09-2024
|11:28
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
500 g graška
Crni luk
Koren celera
Dve srednje šargarepe
Brašno
Biber, suvi začin, so, mirođija, aleva paprika
Beli luk, dva tri čena
Ulje ili mast
Priprema:
Iseckajte sitno luk, šargarepu i malo celera, pa pržite na malo više ulja ili masti na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Dodajte grašak i malo vode, pa poklopite. Dinstajte sat vremena, na nižoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Pripremite zapršku sa strane, pa dodajte beli luk, malo vode i sve pomešajte. Dodajte i ostale začine, pa na najnižoj temperaturi dinstajte još deset minuta. Začinite dodatno po ukusu.
PRIJATNO!