Grašak po receptu naših baka

Tradicionalno jelo koje lako može da ostane nedovoljno kuvano i bezukusno. Uzgred, ako grašak prekuvate i loše začinite, teško da ćete dobiti pohvale za kuliransko umeće. Zato pratite ove savete i grašak će ubrzo postati omiljeno jelo vaše porodice.

04-09-2024

|

11:28

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

500 g graška
Crni luk
Koren celera
Dve srednje šargarepe
Brašno
Biber, suvi začin, so, mirođija, aleva paprika
Beli luk, dva tri čena
Ulje ili mast

Priprema:


Iseckajte sitno luk, šargarepu i malo celera, pa pržite na malo više ulja ili masti na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Dodajte grašak i malo vode, pa poklopite. Dinstajte sat vremena, na nižoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Pripremite zapršku sa strane, pa dodajte beli luk, malo vode i sve pomešajte. Dodajte i ostale začine, pa na najnižoj temperaturi dinstajte još deset minuta. Začinite dodatno po ukusu.

PRIJATNO!