-
Poslednjih 5 pesama
- Kaliopi - Vucica
- Prljavo Kazalište - 17 ti je godina tek
- Osvajači - Mozda nebo zna
- Bijelo dugme - Pjesma za malu pticu
- Massimo i Nina - Stranac u noci
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Kolač sa tikvicama i maslinama
Ako volite ukuse Mediterana i jela koja se brzo spremaju, ovaj slani kolač sa tikvicama, fetom i maslinama biće pravo otkriće za vas.
-
Zdravlje
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
Ovo su poruke koje vam telo šalje kada nema dovoljno proteina
Najmanje 10% dnevnog unosa kalorija trebalo bi da potiče iz proteina.
-
Putovanja
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
Prelepi azijski grad proglašen najboljom destinacijom po odnosu cene i kvaliteta ove zime
Post Office je otkrio destinacije na kojima putnici dobijaju najviše za svoj novac.
-
Preporučujemo
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
Da li čuvate luk na pogrešnom mestu? Otkrijte najlakši trik za duži rok trajanja
Ako primetite da vam se luk pokvari već nakon nekoliko dana, verovatno ga ne skladištite pravilno. Mesto na kojem čuvate luk može značajno uticati na njegovu svežinu i trajanje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.75 125.63 126.51 USD 99.91 100.62 101.32
-
Glazirane krofne
Krofnama sa glazurom niko neće moći da odoli.
21-05-2018 | 15:05 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-jirkaejc
Sastojci:
- 2 šolje mleka ( 250 ml)
- 1 kk šećera
- kockica kvasca (50g)
- 4 šolje brašna (ja sam dodala još 1/2 šolje, zavisi od brašna)
- 1 šolja instant krompir pirea
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje šećera.
- 4 kašike uljaPriprema: Ugrejati mleko sa malo šećera. Rastopiti kvasac i ostaviti 5 min da nadođe. Pomešati brašno, instant krompir, so, šećer. Dodati mleko i 4 kašike ulja. Zamesiti testo. Pobrašniti površinu i razvući testo oklagijom na 1,5 cm debljine. Seći krofne uz pomoć šireg i užeg okruglog sekača.Prebaciti krofne na krpu posutu sa malo brašna. Ostaviti da se malo nadođu 10-15 min. Pržiti u zagrejanom ulju, dok lepo ne porumene. Izvaditi na kuhinjski ubrus da se ocede od suvišne masnoće. Toplu krofnu staviti u toplu glazuru i malo okrenuti. Ostaviti da se osuši.
Glazura: U većoj šolji zagrejati pola šolje mleka sa kašikom putera.
limun glazura: dobro izmešati 1 šolju prah šećera, 2 kašike ugrejanog mleka, 1/4 kašičice ekstrata vanile, 1/4 kašičice soka od limuna
čokolada: dobro izmešati 1 šolju prah šećera, 3 kašike ugrejanog mleka, 2 kašike čokolade u prahu -
Pročitajte i...
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
Slavimo Svetski dan krofni: poslastica koja je obeležila istoriju!
Retko ko može da odoli ovom mirisnom, mekanom, prženom savršenstvu. Bilo da volite klasične, punjene, ušećerene, glazirane ili sa čokoladom, krofne su slatko zadovoljstvo koje spaja ljude širom sveta.
Fantastične badem kuglice
Ako volite slatkiše, ali želite da uvedete zdravije navike u ishranu, odlučite se za prirodne, sirove i jednostavne deserte. Oni su jednako ukusni kao industrijski slatkiši, ali bez viška šećera.
Ukusna torta sa kupinama
Stiže nam proleće i pravo je vreme da zimske čokoladne torte zamenimo laganijim voćnim tortama. Kako još nije sezona kupina, imajte na umu da će zamrznute podjednako biti ukusne.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: