Fileti oslića sa povrćem
Riba je zdrav izvor proteina, pa se njena konzumacija preporučuje barem dva puta nedeljno, a u kombinaciji sa Frikom-ovom Mediteranskom mešavinom koja predstavlja spoj rezane paprike, kukuruza šećerca, zelene boranije, šampinjona, luka i zelenih maslina imaćete nepogrešivo zdrav obrok.
17-11-2017
|15:31
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 500 gr fileta oslića
- 1 limun
- kesica Frikom-ove Mediteranske mešavine
- maslinovo ulje
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- bosiljak
- mleveni biber, so
Priprema: Filete odmrznuti, ocediti , posuti začinima i preko fileta staviti nasečen limun. Preliti maslinovim uljem, uviti u foliju i staviti u već zagrejanu rernu da se ispeku 20-ak minuta na 200 stepeni. Na malo maslinovog ulja izdinstati malo belog i crnog luka, ubaciti Frikom-ovu Mediteransku mešavinu, sve prodinstati 15-ak minuta, pa skloniti sa šporeta. Kada se oslić ispeče, na tanjiru servirati prethodno pripremljeno povrće, preko njega staviti filete oslića i dodatno dekorisati limunom. Prijatno!