-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Posoljeni Zrak
- Jelena Tomašević - Okeani
- Merlin - Sa mojih usana
- Novi Fosili - Za dobra stara vremena
- Boris Rezak - Pokora
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
-
Zdravlje
Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane
Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
-
-
Putovanja
Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva
Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
-
Preporučujemo
Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?
Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.93 125.81 126.69 USD 100.09 100.80 101.50
-
Ferdinand knedle: Inicijativa za pokretanje Svetskog dana knedli!
Uspešan domaći brend Ferdinand knedle pokrenuo je inicijativu i poziv na podršku povodom obeležavanja Svetskog dana knedli.
19-08-2020 | 12:35 | Autor/Izvor: Naxi media-Ferdinand knedle PR
Foto: Bigstock/Little Ivan
10 razloga zašto verujemo da je svetu potreban svetski dan knedli?
- Evropsko jelo koje ima tradiciju dužu od 2000 godina zaslužuje da ima svoj svetski dan.
- 100+ generacija u Evropi je odraslo i uživalo u knedlama.
- Jedno od retkih jela koje budi lepe uspomene iz detinjstva.
- Još jedna lepa prilika da se sa porodicom ili prijateljima okupimo za stolom.
- Zato što današnje generacije imaju priliku da kreiraju nešto vredno za buduće naraštaje.
- Prilika da kažemo našim mamama, bakama i svim ostalim precima HVALA za tradiciju koju ste nam ostavili.
- Knedle su tradicionalno jelo u brojnim evropskim zemljama poput: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Nemačke, Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske…
- Ljudi iz navedenih zemalja žive u maltene svim zemljama širom sveta, a to je dobra osnova da Svetski dan knedli može da se proslavlja na celoj planeti. P.S. Svetski dan knedli je još jedna prilika da se svi oni koji žive van svojih zemalja sete svog zavičaja.
- Nekada je samo car Ferdinand I mogao da uživa u knedlama bez obzira na godišnje doba, danas svi ljubitelji mogu da uživaju u ovom jelu 365 dana godišnje.
- Zato što je svetski dan obavezujuća stvar za sve one koji se bave knedlama da nastave sa očuvanjem i unapređivanjem ovog tradicionalnog jela.
Zbog čega 8. septembar?Kraj avgusta i početak septembra su meseci kada šljiva sazreva i kada su se knedle najviše jele i održavale tradiciju.
Sve je lepše u paru! Broj 8 savršeno odgovara izgledu dve knedle na tanjiru koje stoje jedna pored druge.
Broj 8 predstavlja neprekidan tok odnosno beskonačnost. Poslastica koja toliko dugo traje ima potencijal da traje beskonačno dugo što ovim danom želimo i da joj obezbedimo.Ukoliko želite i vi da date svoj doprinos u pokretanju Svetskog dana knedli, od 18. do 28. avgusta 2020 godine možete glasati na Instagramu i priključiti se ovoj ideji , slatkih i prepoznatljivih Ferdinand knedli, poručuju iz ove slatke radionice.
-
Pročitajte i...
Danas obeležavamo svetski dan knedli
Ovaj delikates je naše tradicionalno jelo, koje ima istoriju dugu više od 2.000 godina.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: