Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Boris Novković - Ne kuni se

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Boris Novković - Ne kuni se
    2. Azra - Mokre Ulice
    3. Zana - Jabuke i vino
    4. Aleksandra Radović - Proslo Me Je
    5. Severina - Mili moj
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Vlado Georgiev - Utorak - Mojih 50
    2. 2. decembar - 1 - Dodir noći
    3. 2. decembar - 2 - Dodir noći
    4. 2. decembar - 3 - Dodir noći
    5. Vlado Georgiev - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Tart sa čokoladom i borovnicama Tart sa čokoladom i borovnicama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa borovnicama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu.

    Starinska pita sa prazilukom Starinska pita sa prazilukom

    Pita sa prazilikom možda vam ne deluje kao sjajna ideja ako je još uvek niste probali. Ako se ipak odlučite da isprobate ovaj recept možda se prijatno iznenadite.

  • Zdravlje
    Pet navika koje lekari izbegavaju tokom sezone prehlade i gripa Pet navika koje lekari izbegavaju tokom sezone prehlade i gripa

    Sezona prehlade i gripa uskoro će biti na vrhuncu. Boravak u zatvorenim prostorijama, gde se ljudi sve više zadržavaju, stvara idealne uslove za širenje respiratornih infekcija.

    Top pet zdravstvenih koristi paprika! Top pet zdravstvenih koristi paprika!

    Plod paprike (Capsicum annuum), član porodice pomoćnica, zajedno s patlidžanom, paradajzom i krompirom, često se naziva i slatka paprika. Paprike, koje nisu ljute poput čili paprika, mogu se jesti sirove ili kuvane i predstavljaju hranljivi dodatak obroku, a mi vam donosimo i listu najvećih prednosti koje će vam njihova konzumacija doneti.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Burdž Azizi: Adrenalinska zona na novom neboderu u Dubaiju Burdž Azizi: Adrenalinska zona na novom neboderu u Dubaiju

    Burdž Azizi trenutno je jedan od najiščekivanijih velikih projekata u Dubaiju i obuhvataće sve, od najvišeg hotelskog apartmana na svetu do noćnog kluba u oblacima.

    15 najboljih božićnih marketa na svetu 15 najboljih božićnih marketa na svetu

    Za ljubitelje praznične čarolije, božićni marketi predstavljaju nezaobilazan deo sezone. Bez obzira da li tražite ručno izrađene poklone, toplu šolju kuvanog vina ili očaravajuće svetlosne instalacije, svako može pronaći svoju omiljenu prazničnu destinaciju. Predstavljamo vam listu najlepših božićnih marketa na svetu, zajedno sa informacijama o vremenu održavanja kako biste planirali posetu.

  • Preporučujemo
    Prirodni načini za neutralisanje neprijatnih mirisa u domu Prirodni načini za neutralisanje neprijatnih mirisa u domu

    Postoji mnogo praktičnih i prirodnih metoda koje vam mogu pomoći da osvežite svoj dom i uklonite neprijatne mirise koristeći sastojke koje verovatno već imate kod kuće. Ove tehnike nisu samo efikasne i bezbedne, već su i povoljne, pa ćete uz malo truda uživati u svežem i prijatnom ambijentu.

    Zašto so nije idealno rešenje za uklanjanje leda i koje zamene su adekvatne? Zašto so nije idealno rešenje za uklanjanje leda i koje zamene su adekvatne?

    Zimi mnogi ljudi posipaju so po dvorištima, parking mestima i prilazima, smatrajući da je so najbolje rešenje za ovaj problem, Ipak so može da ošteti površine. Srećom, postoji odlična alternativa koja nije toliko štetna.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.15 116.97 117.79
    CHF 124.61 125.49 126.37
    USD 110.45 111.23 112.01
  • Povezani članci
  • Fenomenalan oslić u vinu!

    Oslić je zdrava, povoljna i uvek dostupna riba. Istina je da ga često pripremamo na isti način, što podrazumeva prženje u dubokom ulju. Ipak, ova riba nudi različite mogućnosti i možete pripremiti sjajna jela koja će vas oduševiti. Jedno od takvih jela je i čuveni oslić u vinu.




    21-10-2024 | 10:55 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Farhad Ibrahimzade

     

    Sastojci:

    4 fileta oslića (oko 150-200g svaki)
    2 kašike maslinovog ulja
    1 luk, sitno iseckan
    2 čena belog luka, sitno iseckana
    1 šolja suvog belog vina
    1 šolja ribljeg ili bujona od povrća
    1 kašika svežeg peršuna, sitno seckanog
    So i biber po ukusu
    Krugovi limuna za posluživanje

    Priprema:


    Filete oslića osušite kuhinjskim papirom i posolite i pobiberite sa obe strane. U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckani luk i dinstajte dok ne omekša, oko 3-4 minuta. Dodajte sitno iseckani beli luk i dinstajte još minut dok ne zamiriše. Ulijte belo vino i bujon u tiganj i pustite da provri.


    Pažljivo stavite filete oslića u tiganj, tako da budu potpuno potopljeni u tečnosti. Pokrijte tiganj i ostavite ribu da se kuva oko 8-10 minuta, ili dok ne bude skuvana i lako se raspada viljuškom.


    Kada je riba gotova, pažljivo je prebacite na tanjire za serviranje.


    Povećajte temperaturu na srednje-jaku i pustite sos da lagano krčka i redukuje se, oko 5 minuta. Dodajte seckani peršun i začinite dodatnom solju i biberom po potrebi.Prelijte sos preko fileta oslića i poslužite toplo uz krugove limuna.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Tart sa čokoladom i borovnicama Tart sa čokoladom i borovnicama

    Sočan, mekan i osvežavajući tart sa borovnicama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu.

    Starinska pita sa prazilukom

    Pita sa prazilikom možda vam ne deluje kao sjajna ideja ako je još uvek niste probali. Ako se ipak odlučite da isprobate ovaj recept možda se prijatno iznenadite.

    Veganska pasta sa brokolijem Veganska pasta sa brokolijem

    Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.

    Kremaste šnenokle! Kremaste šnenokle!

    Šnenokle su desert koji nas podseća na detinjstvo. Kremaste i ukusne mogu momentalno da nas oraspolože, posebno u ovim hladnim danima...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: