Ekleri

Naravite ukusne eklere, lako i brzo!

07-12-2016

|

12:09

|

Autor / Izvor: Naxi media-torteikolaci


Sastojci:
-  400 ml vode     
- 100 ml ulja     
- 300gr brašna     
- prašak za pecivo     
-  5 jaja
-  5 žumanaca     
-  10 kašika šećera     
- 8 kašika brašna
-  1 l mleka
-  80 gr margarina     
-  2 vanil šećera
-  150 gr čokolade
-  7 kašika ulja     

Priprema:  Vodu i ulje sipajte u serpu i staviti na vatru da provri, kada provri skinite sa sporeta i dodajte brasno pomesano sa praskom za pecivo. Sjedinite masu varjacom i dobro ohladite. U hladnu masu dodajite jedno po jedno jaje i mutite mikserom. Dobijenu masu sipajte u spric, istiskajte po 7 cm na nepodmazan pleh. Pecite neotvarajuci rernu na 180 stepeni 25 minuta.
Od 1 litre mleka odvojte 2 dl a ostatak stavite da provri. Umutite zumanca sa secerom, dodajte brasno i dobro sjedinite sa 2 dl mleka. Kada mleko provri sipajte razmucena zumanca i kuvajte neprestano mesajuci oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi, pa dodajte umucen margarin sa vanil secerom. Ohladjene eklere rasecite i punite filom uz pomoc sprica za torte, i svaki preklopite. Otopite cokoladu sa uljem i prelijte svaki, dobro ohladite. (Izvor:tortekolaci)