-
Poslednjih 5 pesama
- Boris Novković - Ti si tu
- Djordje Balašević - Olivera
- Željko Samardžić - Nisi Ti
- Sladjana i Dado - Princeza
- Plavi orkestar - Ako su to samo bile laži
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTortilja sa piletinom i rukolom
Najjednostavniji ručak koji možete da napravite može da bude i izuzetno ukusan i zdrav. Isprobajte ovaj recept za neobične tortilje.
-
ZdravljeSezona tikvica: Razlozi zbog kojih bi trebalo češće ih jedemo
Tikvice pružaju mnoge zdravstvene prednosti. Bogate su antioksidansima, promovišu zdravlje probave i očiju.
Saveti za dobar san: Izbegavajte uspavljivanje pored televizoraStručnjak za spavanje Trevor Cooke upozorava da veštačko svetlo sa TV ekrana može da poremeti prirodni ciklus spavanja i buđenja vašeg tela.
-
PutovanjaPosetite Prag ovog proleća
Glavni grad Češke, s ponosom nosi tutulu jednog od najlepših gradova Evrope, a za to je sigurno zaslužna predivna arhitektura i bajkovita atmosfera koja dolazi do izražaja sa prvim prolećnim danima.
Koje zemlje su za mlade ljude najsrećnije? Srbija je zauzela visoko mestoNedavno je objavljena lista najsrećnijih zemalja sveta za 2024. godinu. Interesantno je to što ova lista izgleda veoma zanimljivo jer obauhvata isključivo impresije mladih ljudi starosti do 30 godina...
-
PreporučujemoBlistavo i čisto stakleno posuđe uz pomoć jednog trika
Održavanje staklenog posuđa bez mrlja od sušenja može da bude izazov, ali postoji jednostavan trik koji će osigurati besprekoran sjaj.
Pirinač u kupatilu: Neobičan trik za višestruku koristVećina ljudi drži pirinač u kuhinji, ali da li ste znali da ga držanje u kupatilu može biti iznenađujuće korisno?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 119.54 120.38 121.22 USD 107.92 108.69 109.45
-
Ekleri
Naravite ukusne eklere, lako i brzo!
07-12-2016 | 12:09 | Autor/Izvor: Naxi media-torteikolaci
Foto: Bigstockphoto/lisovskaya
Sastojci:
- 400 ml vode
- 100 ml ulja
- 300gr brašna
- prašak za pecivo
- 5 jaja
- 5 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 l mleka
- 80 gr margarina
- 2 vanil šećera
- 150 gr čokolade
- 7 kašika ulja
Priprema: Vodu i ulje sipajte u serpu i staviti na vatru da provri, kada provri skinite sa sporeta i dodajte brasno pomesano sa praskom za pecivo. Sjedinite masu varjacom i dobro ohladite. U hladnu masu dodajite jedno po jedno jaje i mutite mikserom. Dobijenu masu sipajte u spric, istiskajte po 7 cm na nepodmazan pleh. Pecite neotvarajuci rernu na 180 stepeni 25 minuta.
Od 1 litre mleka odvojte 2 dl a ostatak stavite da provri. Umutite zumanca sa secerom, dodajte brasno i dobro sjedinite sa 2 dl mleka. Kada mleko provri sipajte razmucena zumanca i kuvajte neprestano mesajuci oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi, pa dodajte umucen margarin sa vanil secerom. Ohladjene eklere rasecite i punite filom uz pomoc sprica za torte, i svaki preklopite. Otopite cokoladu sa uljem i prelijte svaki, dobro ohladite. (Izvor:tortekolaci) -
Pročitajte i...Dekorativni slatkiši koji će oduševiti decu
Kolačići ne moraju služiti samo u jestive, već mogu jednako biti interesantni i u dekorativne svrhe. Ipak dvostruka primena je najbolja. Učinite vaš bozićni dekor najslađim ove godine!
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: