Ekleri
Naravite ukusne eklere, lako i brzo!
07-12-2016
|12:09
|Autor / Izvor: Naxi media-torteikolaci
Sastojci:
- 400 ml vode
- 100 ml ulja
- 300gr brašna
- prašak za pecivo
- 5 jaja
- 5 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 l mleka
- 80 gr margarina
- 2 vanil šećera
- 150 gr čokolade
- 7 kašika ulja
Priprema: Vodu i ulje sipajte u serpu i staviti na vatru da provri, kada provri skinite sa sporeta i dodajte brasno pomesano sa praskom za pecivo. Sjedinite masu varjacom i dobro ohladite. U hladnu masu dodajite jedno po jedno jaje i mutite mikserom. Dobijenu masu sipajte u spric, istiskajte po 7 cm na nepodmazan pleh. Pecite neotvarajuci rernu na 180 stepeni 25 minuta.
Od 1 litre mleka odvojte 2 dl a ostatak stavite da provri. Umutite zumanca sa secerom, dodajte brasno i dobro sjedinite sa 2 dl mleka. Kada mleko provri sipajte razmucena zumanca i kuvajte neprestano mesajuci oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi, pa dodajte umucen margarin sa vanil secerom. Ohladjene eklere rasecite i punite filom uz pomoc sprica za torte, i svaki preklopite. Otopite cokoladu sa uljem i prelijte svaki, dobro ohladite. (Izvor:tortekolaci)