Slušate: Dodir noći

Pesma: Gibonni - Cemu Se Nadas Srce Moje

Dodir noći
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Druga šansa - Razmislite pre donošenja ove odluke

  Gotovo svaki rastanak u naš život donosi određenu prazninu, nezadovoljstvo, tugu, razočarenje, pokajanje, ali i priliku da ispitamo granice ega i naše istinske potrebe okrećući se introspekciji. Ponovno puštanje nekadašnjeg partnera u život sa sobom uvek donosi rizik ponovnog rastanka, no ukoliko imate nedoumice da li bi trebalo obnoviti vezu sa bivšim partnerom, ovo su neke od smernica na koje bi trebalo obratiti pažnju.
  26-08-2022 | 10:58 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Bigstock-siam.pukkato

   

  Istinski intenzitet vaših emocija - Nakon nekog vremena i zaljubljivanja prolazi period idealizacije partnera kojoj smo skloni na početku veze. Isto tako, vreme udaljenosti može uticati da osobu vidite objektivnije. Sumirajte koje su to prednosti i mane vašeg partnera i da li one u sadašnjem trenutku odgovaraju vašim potrebama. Imajte na umu da se tokom vremena svi menjamo, pa je vrlo moguće da je i vaš partner doživeo neku vrstu promene. U tom smislu, sagledajte koliko se vaše trenutne potrebe poklapaju sa partnerovim.

  Razlog rastanka - Prekid veze može se dogoditi usled brojnih okolnosti: prevare, nepomirljivih različitosti, različitih potreba, fizičkog odusustva osobe ukoliko je reč o vezi na daljinu...Koliko ste i da li ste u redu sa onim što vam okolnosti vaše veze nameću? Da li je to tip odnosa kakav vas ispunjava i čini srecnim? Da li je intenzitet emocija, poštovanja recipročan i zadovoljavajuć? Da li je to odnos kakav će vam doneti emotivno ispunjenje? Koliko ste i da li ste vaš bivši partner i vi na sličnom intelektualnom, emocionalnom, duhovnom nivou? Da li je to tip odnosa kakvom težite i ukoliko nije bio, da li postoje naznake da će on to postati u budućnosti?

  Zadovoljenje ega - Nekada nas ego vraća osobama iz prošlosti samo da bi doživeo svojevrsno zadovoljenje njegovih potreba. U tom smislu zadovoljavajuće je čuti reči izvinjenja, pokajanja i žala za vezom koja je bila, ali da li to znaći da je ta osoba zaista za nas? Sasvim je u redu oprostiti i nastaviti dalje. Pokušajte da pre donosenja odluke o ponovnom ulasku bivšeg partnera u vaš život dobro razmislite koji su benefiti takvog odnosa? U redu je dati drugu sansu, ali onda kada vidimo da je došlo do promena, a druga strana pokazala inicijativu i volju da radi na poboljšanju odnosa. Vraćati se na staro bez promena nasuglasica koje su dovele do prvobitnog rastanka gotovo uvek vodi ponovnom rastanku.

  Poštujte sebe - Poštovanje i ljubav prvobitno dolazi od nas samih. Verujte da ste neko ko zasluzuje da bude voljen i srećan i sa istim poštovanjem i ljubavlju pristupite i drugoj strani. Svi odnosi koje gradimo, prekidamo u životu način su našeg razvoja. Nekada je, u zavisnosti od okolnosti, iz bivšeg odnosa potrebno izvući najbolje u smislu lekcija i samorazvoja, a sreću potražiti u novom partneru.

 • Pročitajte i...
  Par Navika na koju mnogi ne obraćaju pažnju može da ugrozi ljubavnu vezu

  Jedna navika može da deluje potpuno bezazleno, a istina je i da je mnogi nisu osvestili i ne pridaju joj pažnju... Ako zaista poštujete i volite partnera važno je da podjednako analzirate i svoje i njegove postupke. Ovo će oplemeniti i produbiti vaš odnos, a vaš fokus će se promeniti...

  Par Komunikacija i privlačnost: Tajne savršenog braka

  Ljubav je sigurno najvažnija stvar kada želite da uđete u bračnu zajednicu, ali ne zaboravite da pored ljubavi postoje i druge bitne stvari kao što su poštovanje i zdrava komunikacija.

  Par Tri kompromisa koja nikad ne bi trebalo da pravite u ljubavnoj vezi

  Od sitnica do značajnih životnih odluka, svaka veza zahteva određene ustupke. Međutim, postoje situacije u kojima kompromis možda nije optimalno rešenje. Zbog toga je ključno da budete svesni situacija koje mogu da dovedu do potencijalnih problema u vašem ljubavnom odnosu.

  par "Praznična Harmonija: Kako da ojačate vezu s partnerom tokom sezone slavlja"

  Sezona slavlja pruža priliku da produbite povezanost s partnerom i stvorite trajne uspomene. Kroz nekoliko ključnih koraka, možete ojačati vaš odnos i zajedno uživati u prazničnoj harmoniji.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: