Domaće krofne sa čokoladom

Čokoladnim krofnama gotovo niko neće odoleti. Prisetite se divnog mirisa bakine kuhinje.

09-11-2017

|

16:25

|

Autor / Izvor: Naxi media

 Sastojci:

- 2 jaja
- 1,5 dl tople vode
- 1,5 dl toplog mleka
- 1/2 kocke kvasca
- 1 ravna kašičica praška za pecivo
- 600 g brašna
- 3 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- prstohvat soli
- malo rendane kore limuna
- mast ili ulje za prženje
- 250 g čokolade
- 7 kašika ulja

Priprema: U mlaku vodu stavite kvasac i šećer da odstoji. U činiji razmutite jaja sa malo soli, dodajte nadošao kvasac, toplo mleko, ulje i rendanu koru limuna. Promešajte, sipajte prašak za pecivo i postepeno dodajte brašno i mesite testo, sve dok ne prestane da se lepi za ruke. Prekrijte krpom i ostavite pola sata da odstoji. Rasklagijajte nadošlo testo. Čašu ili modlu pospite brašnom i pravite krugove. Krofne ređajte na krpu, a kada iskoristite sav materijal prekrijte ih krpom i ostavite da odstoje 15 minuta. Mast ili ulje sipajte u šerpu i zagrejte da bude vrelo, smanjite temperaturu i przite krofne na umerenoj temperaturi. Pržene krofne, poređajte i prelijte otopljenom čokoladom sa uljem.