
Domaće krofne
Ukusne krofne odličan su desert za vikend pred nama.
17-09-2021
|12:52
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 1 šolja mleka
- 2 žumanca
- supena kašika šećera
- pola kašičice soli
- 1 svež kvasac
- 500 gr brašna
- vanilin šećer
- ulje za prženje
- šećer za posipanje
- 100 gr margarina
Priprema: U brašno dodati žumanca, šećer, so, mlako mleko, izmrviti kvasac, dodati vanilin šećer, sve zamesiti i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta. Na radnoj površini rastanjiti testo debljine 1 cm, modlom vaditi krofne i ostaviti ih da odstoje još 20 minuta. Ulje zagrejati, pržiti krofne tako što deo koji je bio na radnoj površini treba okrenuti na gore. Pržiti da porumene. Ohlađene krofne posuti šećerom u prahu.