Domaća supica za jači imunitet
Sezona prehlada je uveliko u toku. Čak i ako se osećate sasvim dobro, sada je pravi trenutak da ojačate imunitet, a postoji li bolji način od tople, domaće supe sa knedlama i povrćem? Ovo je lagana, hranljiva verzija „vitaminske bombe“, uz malo piletine i mnogo ukusa.
11-12-2025
|14:32
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 1 manji crni luk (sitno seckan)
- 1 šargarepa
- pola glavice karfiola (sitno iseckan)
- 1 šaka graška
- 50–100 g piletine (po želji, samo malo, za aromu)
- 1 kašika ulja
- 1,5–2 litra vode ili blage supe
- So, biber, suvi začin
- Svež peršun po želji
Knedle:
- 1 jaje
- 2–3 kašike griza
- Malo soli
Priprema:
Na ulju kratko propržite luk do mekane, staklaste teksture. Dodajte piletinu iseckanu na sitne kockice i blago je prodinstajte. Ubacite šargarepu, karfiol i grašak, pa nalijte vodu. Začinite po ukusu. Kuvajte 20–25 minuta. Napravite knedle od jajeta, griza i soli, ostavite da nabubri 5 minuta i spuštajte kašičicom u ključalu supu. Kuvajte još 5–7 minuta. Pospite peršun po želji.
PRIJATNO!