Domaća supa od junetine i piletine!

Sigurni smo da svi volite pileću i juneću domaću supu, ali da li ste probali da kombinujete ove dve vrsta mesa?

02-04-2025

|

11:48

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

200 g junetine (npr. but ili plećka)

200 g pilećeg mesa (batak ili belo meso)

2 šargarepe

2 krompira

1 paškanat

1 manji koren celera

1 kašika pasiranog paradajza

So i biber po ukusu

1,5 l vode
testenina po izboru

Priprema:

U šerpu sipati vodu i dodati junetinu i piletinu. Kuvati na laganoj vatri dok meso ne omekša, skidajući penu s površine. Dodati seckanu šargarepu, krompir, paškanat i celer. Kuvati dok povrće ne omekša. Dodati kašiku pasiranog paradajza, začiniti solju i biberom po ukusu i kuvati još nekoliko minuta. Poslužiti toplu supu, po želji uz domaće rezance i sveže seckan peršun.

PRIJATNO!