Domaća supa od junetine i piletine!
Sigurni smo da svi volite pileću i juneću domaću supu, ali da li ste probali da kombinujete ove dve vrsta mesa?
02-04-2025
|11:48
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
200 g junetine (npr. but ili plećka)
200 g pilećeg mesa (batak ili belo meso)
2 šargarepe
2 krompira
1 paškanat
1 manji koren celera
1 kašika pasiranog paradajza
So i biber po ukusu
1,5 l vode
testenina po izboru
Priprema:
U šerpu sipati vodu i dodati junetinu i piletinu. Kuvati na laganoj vatri dok meso ne omekša, skidajući penu s površine. Dodati seckanu šargarepu, krompir, paškanat i celer. Kuvati dok povrće ne omekša. Dodati kašiku pasiranog paradajza, začiniti solju i biberom po ukusu i kuvati još nekoliko minuta. Poslužiti toplu supu, po želji uz domaće rezance i sveže seckan peršun.
PRIJATNO!