-
Poslednjih 5 pesama
- Flamingosi - Obala
- Hari Mata Hari - Kad dodje oktobar
- Colonia - Lady Blue
- Aleksandra Radović - Anuliran
- Bajaga - Tišina
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa junetinom!
Salate su idealan prolećni obrok – lagane, sveže i pune ukusa. A uz dodatak junetine, dobijate kompletan obrok koji će prijati i ljubiteljima mesa.
Ljuti pileći štapići
Ako ste ljubitelj pikantnih zalogaja, ovi ljuti pileći štapići u korici od čili čipsa, susama i kornfleksa biće pun pogodak!
-
Zdravlje
Vežbe koje postaju prioritet u zrelim godinama
Istraživanja koja se sprovode poslednjih decinija ukazuju da je fizička aktivnost značajna tokom celog života. Posebno je važno da u nekim ozbiljnijim godinama ne odustanemo od fizičke aktivnosti, a pojedine vežbe donose značajne benefite.
Sedam glavnih koristi od šetnje nakon obroka
Nakon obilnog večernjeg obroka, čak i najblaži oblik fizičke aktivnosti može delovati kao poslednja stvar na svetu koju biste želeli da radite. Ipak, ispostavlja se da šetnja posle jela donosi brojne koristi.
-
-
Putovanja
Ovo su najpovoljnije evropske destinacije za letovanje u 2025. godini
Popularna platforma Which objavila je listu najjeftinijih all-inclusive destinacija za leto 2025. godine. Na ovom prestižnom spisku našlo se deset lokacija koje obećavaju sjajan odmor po povoljnim cenama. Ove destinacije idealne su za one koji žele da uživaju u suncu, luksuzu i opuštanju, bez brige o dodatnim troškovima.
Evropski grad koji prednjači po zdravlju i blagostanju: 2.712 sunčanih sati godišnje!
Prema istraživanju platforme za rezervaciju putovanja Omio, evropski grad koji nudi najbolje uslove za zdravlje i blagostanje svojih stanovnika i posetilaca je — Madrid. Analizom 17 različitih faktora, Madrid je zauzeo prvo mesto sa ukupnom ocenom 78,62 od mogućih 100 poena.
-
Preporučujemo
Jednostavan trik za uklanjanje mrlja od trave bez oštećenja odeće
Kako je stiglo lepo vreme, svi smo željni da više vremena provodimo napolju. Bilo da organizujemo piknike, igramo se na travnjaku ili jednostavno uživamo u prirodi, sunce nas mami da budemo aktivni. I dok uživamo u svim tim trenucima, mrlje od trave često postanu neizbežan pratilac naših omiljenih aktivnosti.
Ostali ste bez praška za pecivo? Ne paničite, postoje adekvatne zamene
Svi posežemo za praškom pecivo kada pripremamo kiflice, proju, čak i uštipke sa mesom... Ipak, imajte na umu da postoje adekvatne zamene za prašak za pecivo, što posebno može da vam znači kada vam nije pri ruci ili vas mrzi da idete do prodavnice.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.40 117.22 118.05 CHF 124.66 125.54 126.41 USD 103.66 104.39 105.13
-
Da li pravilno konzumirate hranu?
Poseta restoranu podrazumeva i određen bonton. Naučite kako bi pravilno trebalo konzumirati jela japanske, meksičke ili italijanske kuhinje.
04-04-2019 | 14:28 | Autor/Izvor: Naxi media-brightside
Foto: Bigstock- anatoliy_gleb
Soja sos - Sve popularniji i u Srbiji, a pretežno se vezuje za japansku kuhinju. Posudu u koju se sipa soja sos nikada nemojte napuniti celu. Sipajte tek da prekrije dno i postepeno dosipajte po potrebi.
Suši - Iako se listići đumbira uvek daju kao dadatak sušiju, njega ipak treba jesti odvojeno, nikako spajati sa sušijem. On se obično jede nakon što pojedete komadić sušija, kako bi anulirao ukus jela koji ste upravo pojeli i osvežili dah. Kada je reč o susiju, znajte da se u soja sos, umače samo jedan strana, zapravo kraj i to samo jednom. Pravilo konzumiranja sušija nalaže da uvek koristite štapiće ili ruke, nikako viljušku.
Vasabi - Ljubitelji pikantnijeg ukusa, zasigurno uvek hranu začine vasabijem, ali bi trebalo obratiti pažnju kojom količinom možete začini suši. Previše vasabija nije preporučljivo, jer utiče da se izgubi primarni ukus hrane. Dodajte malo vasabija soja sosu i tako ga konzumirajte.
Špageti - Kada je reč o ovom popularnom italijanskom jelu, kao pribor se koriste viljuška i kašika, pri čemu kašika služi kao oslonac na kome ćete špageti uvrteti oko viljuške.
Pica - Pica se jede rukama, tako što deo na kom se nalazi kora čvrsto uhvatite, tako da se parče savije, a prvi zalogaj se uvek odnosi na špic, odnosno središnji deo.
Burito - Kako biste održali strukturu, burito držite obema rukama, a zaštitnu foliju ili papir postepeno skidajte. Nije preporučljivo da vam prvi zalogaj bude u sredini, već sa strana, kako biste izbegli ispadanje hrane iz tortilje.
-
Pročitajte i...
Deset pravila "staromodnog bontona" koja ne bi trebalo da zaboravimo
Možda deluju zastarelo, ali neka pravila su osmišljena da podstaknu međusobno poštovanje. Kako je društvo napredovalo, pravila su se menjala, ali neki ljudi i dalje žude za prošlim vremenima, priželjkujući povratak staromodnih pravila bontona. Zbog toga što su ta pravila postala zastarela, polako smo počeli da osećamo posledice nedostatka osnovnih manira.
Pravila ponašanja za stolom: Ostavite lep utisak
Porodična okupljanja, obeležavanje praznika i proslava, poslovni ručkovi i večere...Svaki vid sastajanja koji podrazumeva zajedničko sedenje i konzumiranje hrane zahteva određena pravila u ponašanju. Ukoliko želite da ostavite utisak osobe koja poznaje bonton i želite da ukažete poštovanje prisutnima i domaćinu, pridržavajte se pravila koja su navedena u nastavku teksta. Neka vaši maniri za stolom budu odraz vaše kulture ponašanja.
Cvetni bonton: Kako da nepogrešivo odaberete buket?
Kupovina cveća ima određen bonton, a svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a povodom obeležavanja 8. marta njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, donosimo vam nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom njegovog odabira.
Kako pravilno postaviti escajg za vreme i nakon jela
Prilikom posete restoranu dobro bi bilo znati bonton upotrebe escajga, jer njime konobaru šaljete određenu poruku i pokazujete znake lepog vaspitanja.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: