-
Poslednjih 5 pesama
- Djordje Balašević - Još jedna pesma o maloj garavoj
- Crvena jabuka - Da Mi Je Do Nje
- Jelena Tomašević - Radio svira za nas
- Bajaga - 220 u voltima
- Doris Dragović - To
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čorba sa piletinom i pečurkama
Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.
Fantastični lešnik mafini!
Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.
-
Zdravlje
Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?
Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.
Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja
Bledi nokti su uobičajen znak starenja, tako da ljudi stariji od 60 godina ne bi trebalo previše da brinu o tome. Ali takvi nokti ponekad mogu da ukažu na lošu cirkulaciju, anemiju ili neuhranjenost.
-
-
Putovanja
Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci!
Etiopija, zemlja sa 13 meseci u godini, možda nije na vrhu vaše liste turističkih destinacija, ali ima mnogo toga da ponudi. Njena prirodna čuda, bogata istorija i retke vrste divljih životinja čine je idealnom destinacijom za sve avanturiste. Poseta Etiopiji je kao putovanje kroz vreme.
Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči!
Stari grad u Antaliji, poznat i kao Kaleiçi, predstavlja srce i dušu grada. Ispunjen mnogobrojnim prodavnčicama, gde uglavnom možete kupiti ćilime i suvenire, predivnim restoranima, ali i fantastičnim spomenicima, ovo sjajno mesto oduševljava turiste godinama unazad.
-
Preporučujemo
Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno
Ako primetite da hrana koja stoji u frižideru nije dovoljno hladna, obavezno proverite efikasnost vašeg frižidera.
Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča
Mrlje na staklenim posudama mogu da budu tvrdokorne i uporne, ali postoji trik koji će vam olakšati posao. Uz samo nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće, možete efikasno ukloniti mrlje i osvežiti vaše staklo.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.25 117.07 117.89 CHF 121.46 122.32 123.17 USD 107.04 107.79 108.54
-
Da li pravilno konzumirate hranu?
Poseta restoranu podrazumeva i određen bonton. Naučite kako bi pravilno trebalo konzumirati jela japanske, meksičke ili italijanske kuhinje.
04-04-2019 | 14:28 | Autor/Izvor: Naxi media-brightside
Foto: Bigstock- anatoliy_gleb
Soja sos - Sve popularniji i u Srbiji, a pretežno se vezuje za japansku kuhinju. Posudu u koju se sipa soja sos nikada nemojte napuniti celu. Sipajte tek da prekrije dno i postepeno dosipajte po potrebi.
Suši - Iako se listići đumbira uvek daju kao dadatak sušiju, njega ipak treba jesti odvojeno, nikako spajati sa sušijem. On se obično jede nakon što pojedete komadić sušija, kako bi anulirao ukus jela koji ste upravo pojeli i osvežili dah. Kada je reč o susiju, znajte da se u soja sos, umače samo jedan strana, zapravo kraj i to samo jednom. Pravilo konzumiranja sušija nalaže da uvek koristite štapiće ili ruke, nikako viljušku.
Vasabi - Ljubitelji pikantnijeg ukusa, zasigurno uvek hranu začine vasabijem, ali bi trebalo obratiti pažnju kojom količinom možete začini suši. Previše vasabija nije preporučljivo, jer utiče da se izgubi primarni ukus hrane. Dodajte malo vasabija soja sosu i tako ga konzumirajte.
Špageti - Kada je reč o ovom popularnom italijanskom jelu, kao pribor se koriste viljuška i kašika, pri čemu kašika služi kao oslonac na kome ćete špageti uvrteti oko viljuške.
Pica - Pica se jede rukama, tako što deo na kom se nalazi kora čvrsto uhvatite, tako da se parče savije, a prvi zalogaj se uvek odnosi na špic, odnosno središnji deo.
Burito - Kako biste održali strukturu, burito držite obema rukama, a zaštitnu foliju ili papir postepeno skidajte. Nije preporučljivo da vam prvi zalogaj bude u sredini, već sa strana, kako biste izbegli ispadanje hrane iz tortilje.
-
Pročitajte i...
Pravila ponašanja za stolom: Ostavite lep utisak
Porodična okupljanja, obeležavanje praznika i proslava, poslovni ručkovi i večere...Svaki vid sastajanja koji podrazumeva zajedničko sedenje i konzumiranje hrane zahteva određena pravila u ponašanju. Ukoliko želite da ostavite utisak osobe koja poznaje bonton i želite da ukažete poštovanje prisutnima i domaćinu, pridržavajte se pravila koja su navedena u nastavku teksta. Neka vaši maniri za stolom budu odraz vaše kulture ponašanja.
Cvetni bonton: Kako da nepogrešivo odaberete buket?
Kupovina cveća ima određen bonton, a svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a povodom obeležavanja 8. marta njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, donosimo vam nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom njegovog odabira.
Kako pravilno postaviti escajg za vreme i nakon jela
Prilikom posete restoranu dobro bi bilo znati bonton upotrebe escajga, jer njime konobaru šaljete određenu poruku i pokazujete znake lepog vaspitanja.
Cvetni bonton: Svako cveće nosi određenu poruku
Svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a na današnji dan njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, evo nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom odabira.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: