-
Poslednjih 5 pesama
- Milan Bujakovic - Bezbrizno
- Zdravko Čolić - Loše vino
- Boris Novković - Emily
- Željko Samardžić - Nije za te
- Crvena jabuka - Ni zadnji ni prvi
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Da li pravilno konzumirate hranu?
Poseta restoranu podrazumeva i određen bonton. Naučite kako bi pravilno trebalo konzumirati jela japanske, meksičke ili italijanske kuhinje.
04-04-2019 | 14:28 | Autor/Izvor: Naxi media-brightside
Foto: Bigstock- anatoliy_gleb
Soja sos - Sve popularniji i u Srbiji, a pretežno se vezuje za japansku kuhinju. Posudu u koju se sipa soja sos nikada nemojte napuniti celu. Sipajte tek da prekrije dno i postepeno dosipajte po potrebi.
Suši - Iako se listići đumbira uvek daju kao dadatak sušiju, njega ipak treba jesti odvojeno, nikako spajati sa sušijem. On se obično jede nakon što pojedete komadić sušija, kako bi anulirao ukus jela koji ste upravo pojeli i osvežili dah. Kada je reč o susiju, znajte da se u soja sos, umače samo jedan strana, zapravo kraj i to samo jednom. Pravilo konzumiranja sušija nalaže da uvek koristite štapiće ili ruke, nikako viljušku.
Vasabi - Ljubitelji pikantnijeg ukusa, zasigurno uvek hranu začine vasabijem, ali bi trebalo obratiti pažnju kojom količinom možete začini suši. Previše vasabija nije preporučljivo, jer utiče da se izgubi primarni ukus hrane. Dodajte malo vasabija soja sosu i tako ga konzumirajte.
Špageti - Kada je reč o ovom popularnom italijanskom jelu, kao pribor se koriste viljuška i kašika, pri čemu kašika služi kao oslonac na kome ćete špageti uvrteti oko viljuške.
Pica - Pica se jede rukama, tako što deo na kom se nalazi kora čvrsto uhvatite, tako da se parče savije, a prvi zalogaj se uvek odnosi na špic, odnosno središnji deo.
Burito - Kako biste održali strukturu, burito držite obema rukama, a zaštitnu foliju ili papir postepeno skidajte. Nije preporučljivo da vam prvi zalogaj bude u sredini, već sa strana, kako biste izbegli ispadanje hrane iz tortilje.
-
Pročitajte i...
Deset pravila "staromodnog bontona" koja ne bi trebalo da zaboravimo
Možda deluju zastarelo, ali neka pravila su osmišljena da podstaknu međusobno poštovanje. Kako je društvo napredovalo, pravila su se menjala, ali neki ljudi i dalje žude za prošlim vremenima, priželjkujući povratak staromodnih pravila bontona. Zbog toga što su ta pravila postala zastarela, polako smo počeli da osećamo posledice nedostatka osnovnih manira.
Pravila ponašanja za stolom: Ostavite lep utisak
Porodična okupljanja, obeležavanje praznika i proslava, poslovni ručkovi i večere...Svaki vid sastajanja koji podrazumeva zajedničko sedenje i konzumiranje hrane zahteva određena pravila u ponašanju. Ukoliko želite da ostavite utisak osobe koja poznaje bonton i želite da ukažete poštovanje prisutnima i domaćinu, pridržavajte se pravila koja su navedena u nastavku teksta. Neka vaši maniri za stolom budu odraz vaše kulture ponašanja.
Cvetni bonton: Kako da nepogrešivo odaberete buket?
Kupovina cveća ima određen bonton, a svako cveće, prema vrsti, boji i broju nosi određenu poruku i simboliku. Ukoliko niste upoznati sa bontonom poklanjanja cveća, a povodom obeležavanja 8. marta njime želite da obradujete drage pripradnice lepšeg pola, donosimo vam nekoliko smernica koje bi trebalo da imate na umu prilikom njegovog odabira.
Kako pravilno postaviti escajg za vreme i nakon jela
Prilikom posete restoranu dobro bi bilo znati bonton upotrebe escajga, jer njime konobaru šaljete određenu poruku i pokazujete znake lepog vaspitanja.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: