-
Poslednjih 5 pesama
- Poslednja igra leptira - Grudi Balkanske
- Tijana Bogicevic - Zovi Me Kad Ti Se Place
- Hari Mata Hari - Otkud ti ko sudbina
- Trio rio - Dodji u 5 do 5
- Merlin - Zar Je to Sve sto je ostalo
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Zdravlje
Studija otkriva koliko treba da hodamo kako bismo sprečili hroničan bol u leđima
Duge šetnje ne samo da mogu ublažiti, već i sprečiti pojavu hroničnog bola u donjem delu leđa, pokazuje novo istraživanje
Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu
Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.
-
-
Putovanja
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi
Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.
-
Preporučujemo
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!
Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.16 126.05 126.93 USD 101.87 102.58 103.30
-
Da li pravilno čuvate čokoladu? Ako brzo promeni ukus negde grešite!
Ako ste od onih ljudi koji čokoladu otvore i pojedu je odmah vi sigurno nemate ovaj problem. Ali ako ipak umete da se kontrolišete i pojedete nekoliko kockica verovatno će vas zanimati ovaj tekst. Naime dugogodišnja dilema o tome da li čokoladu treba da čuvamo u frižideru ili u ormariću ponovo je aktuelna. Džošua Hjuston, stručnjak za skladištenje hrane iz kompanije Household Quotes, izneo je svoje mišljenje na ovu temu.
08-11-2024 | 10:46 | Autor/Izvor: Naxi media, Mirror
Foto: Bigstock, RossHelen
Hjuston je apsolutno protiv čuvanja čokolade u frižideru i ističe: „Čuvanje čokolade u frižideru nije preporučljivo iz nekoliko razloga, a prvi je što čokolada lako može da upije mirise drugih namirnica u vašem frižideru,“ prenosi Mirror. Zatim objašnjava: „Drugo, hlađenje čokolade može umanjiti njen ukus zbog niskih temperatura, što umanjuje uživanje u bogatom ukusu i teksturi čokolade.“
Takođe je istakao još jedan problem: „Promena boje je čest problem kada vlaga u frižideru dovede do šećernog cvata, fenomena gde šećer izlazi na površinu.“
Iako mnogi misle da će čuvanjem u frižideru produžiti svežinu čokolade, ona zapravo ima dug rok trajanja pre nego što se pokvari. Trajnost čokolade zavisi od sastojaka – mlečna čokolada traje oko 10 do 12 meseci, dok tamna čokolada bez mleka može da traje više od dve godine. Hjustonov savet? Držite svoju čokoladu u ormariću, ne u frižideru.
„Kuhinjski ormarić je bolja opcija sve dok je suv, jer vlaga može negativno da utiče na ukus tokom vremena. Idealna temperatura za čuvanje čokolade je između 12 i 18 stepeni Celzijusa, jer temperature iznad toga mogu dovesti do topljenja,“ napominje Hjuston.
„Ako otvorite čokoladu, obavezno je zamotajte u hermetički zatvoren omot ili posudu. To će pomoći u zaštiti čokolade od vlage i spoljašnjih mirisa koji bi mogli uticati na njen ukus. Takođe, čokoladu držite dalje od direktne svetlosti jer ona ne samo da izaziva šećerni cvat, već može dovesti i do topljenja. Čokolada koja je procvetala šećerom i dalje je sigurna za konzumaciju, ali njen izgled može biti manje privlačan, a ukus blago izmenjen.“
Na kraju, način čuvanja čokolade zavisi od ličnih preferencija. Neki ljudi uživaju u hrskavom ugrizu hladne čokolade, dok drugi preferiraju onu na sobnoj temperaturi. Samo se postarajte da je pravilno zamotana nakon otvaranja. -
Pročitajte i...
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci?
Ako ste ove godine uzgajili ili kupili veću količinu belog luka i pitate se kako da ga sačuvate da traje što duže imajte naa umu da je rešenje veoma jednostavno: pravilno skladištenje u kartonskoj kutiji obloženoj novinama može produžiti njegov vek i do šest meseci.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: