-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Zivim da te nadjem
- Riblja čorba - Kada padne noć
- Parni Valjak - Otkad Te Ne Vidjam Cesto
- Tap 011 - Okreni broj 95
- Boris Rezak - Pokora
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Zdravlje
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?
Poslednjih godina kolagen koristi sve veći broj ljudi, a njegovoj popularnosti dodatno doprinose poznate ličnosti i influenseri, svakodnevno promovišući ideju o njegovom čudotvornom dejstvu na nokte, kožu i kosu.
-
-
Putovanja
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine
Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!
-
Preporučujemo
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
Efikasna rešenja za uklanjanje neprijatnih mirisa u frižideru
Sigurno ste se bar nekad susreli sa neprijatnim mirisima koji dolaze iz frižidera. Čak iako ste prečistili sve i izbacili hranu, moguće je da je frižider zadržao neprijatan miris. Iapk moguće je rešiti se neprijatnih mirisa u frižideru i kanti koristeći prirodne metode koje će vaš dom ispuniti prijatnim mirisom.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.21 118.03 CHF 124.08 124.96 125.83 USD 102.28 103.01 103.73
-
Da li pravilno čuvate čokoladu? Ako brzo promeni ukus negde grešite!
Ako ste od onih ljudi koji čokoladu otvore i pojedu je odmah vi sigurno nemate ovaj problem. Ali ako ipak umete da se kontrolišete i pojedete nekoliko kockica verovatno će vas zanimati ovaj tekst. Naime dugogodišnja dilema o tome da li čokoladu treba da čuvamo u frižideru ili u ormariću ponovo je aktuelna. Džošua Hjuston, stručnjak za skladištenje hrane iz kompanije Household Quotes, izneo je svoje mišljenje na ovu temu.
08-11-2024 | 10:46 | Autor/Izvor: Naxi media, Mirror
Foto: Bigstock, RossHelen
Hjuston je apsolutno protiv čuvanja čokolade u frižideru i ističe: „Čuvanje čokolade u frižideru nije preporučljivo iz nekoliko razloga, a prvi je što čokolada lako može da upije mirise drugih namirnica u vašem frižideru,“ prenosi Mirror. Zatim objašnjava: „Drugo, hlađenje čokolade može umanjiti njen ukus zbog niskih temperatura, što umanjuje uživanje u bogatom ukusu i teksturi čokolade.“
Takođe je istakao još jedan problem: „Promena boje je čest problem kada vlaga u frižideru dovede do šećernog cvata, fenomena gde šećer izlazi na površinu.“
Iako mnogi misle da će čuvanjem u frižideru produžiti svežinu čokolade, ona zapravo ima dug rok trajanja pre nego što se pokvari. Trajnost čokolade zavisi od sastojaka – mlečna čokolada traje oko 10 do 12 meseci, dok tamna čokolada bez mleka može da traje više od dve godine. Hjustonov savet? Držite svoju čokoladu u ormariću, ne u frižideru.
„Kuhinjski ormarić je bolja opcija sve dok je suv, jer vlaga može negativno da utiče na ukus tokom vremena. Idealna temperatura za čuvanje čokolade je između 12 i 18 stepeni Celzijusa, jer temperature iznad toga mogu dovesti do topljenja,“ napominje Hjuston.
„Ako otvorite čokoladu, obavezno je zamotajte u hermetički zatvoren omot ili posudu. To će pomoći u zaštiti čokolade od vlage i spoljašnjih mirisa koji bi mogli uticati na njen ukus. Takođe, čokoladu držite dalje od direktne svetlosti jer ona ne samo da izaziva šećerni cvat, već može dovesti i do topljenja. Čokolada koja je procvetala šećerom i dalje je sigurna za konzumaciju, ali njen izgled može biti manje privlačan, a ukus blago izmenjen.“
Na kraju, način čuvanja čokolade zavisi od ličnih preferencija. Neki ljudi uživaju u hrskavom ugrizu hladne čokolade, dok drugi preferiraju onu na sobnoj temperaturi. Samo se postarajte da je pravilno zamotana nakon otvaranja. -
Pročitajte i...
Prirodno rešenje protiv mušica: Biljka koja štiti vaš dom bez hemije
Kako temperature rastu, sve češće primećujemo pojavu mušica i drugih sitnih insekata u domovima. Mušice su mnogima među najdosadnijim napastima – uporne su, lete svuda po kući i teško ih je oterati. Ipak, postoji jednostavan i prirodan način da ih sprečite da uopšte uđu u vaš prostor – posadite mentu.
Ne bacajte kuhinjske krpe čim se isprljaju – uz ovaj trik biće kao nove!
Kuhinjske krpe često upijaju masnoću i neugodne mirise, naročito ako ih koristimo u blizini šporeta.Umesto da ih bacate čim se isprljaju, isprobajte ove proverene kućne trikove – vaše krpe će zablistati kao nove!
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: