Čorba od blitve

Čorba je nezaobilazan deo ručka. Napravite okrepljujuću čorbu od blitve.

05-10-2017

|

16:36

|

Autor / Izvor: Naxi media-stvarukusa

Sastojci:

- 300 g krompira
- 300 g blitve
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 100 ml kisele pavlake
- so
- biber
- začin od sušenog povrća
- malo maslinovog ulja
- 2 jaja

Priprema: Crni i beli luk sitno iseckati, propržiti na malo ulja, zatim naliti sa 1 l vode. Kad proključa, dodati krompir iseckan na kockice, blitvu, začin od sušenog povrća i kuvati na umerenoj temperaturi oko 25 minuta. Štapnim mikserom ili u blenderu izmiksati čorbu, posoliti i pobiberiti. Dodati kiselu pavlaku. Vratiti na vatru i dok čorba lagano kuva sipati umućena jaja.