Čokoladni san za divan vikend

Počaste se ovog vikenda neodoljivom poslasticom.

22-07-2016

|

14:59

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

Za testo:
- 300 g mlevenih lešnika,
- 300 g šećera,
- 10 belanaca
Za fil:
- 180 g šećera,
- 10 žumanaca,
- 4 štangle čokolade za kuvanje,
- 250 g maslaca


Priprema: Umutite čvrst sneg od belanaca i u njega pažljivo umešajte lešnike i šećer koje ste prethodno pomešali. Koru pecite u podmazanom i brašnom posutom kalupu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Pečenu koru ohladite i presecite na pola, a svaku polovinu još jednom na pola, tako da dobijete četiri kore. Otopite šećer s nekoliko kapi vode, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne sjedini. Sklonite s vatre, umešajte jedno po jedno žumance, a onda kuvajte fil uz stalno mešanje. Kada se fil zgusne, skinite s vatre i u njega dodajte omekšali maslac. Mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Filujte kore, a ostatkom krema premažite celu tortu. Ukrasite po želji i stavite u frižider da se dobro stegne. Ovu tortu možete da poslužite sa ulupanim šlagom.