-
Poslednjih 5 pesama
- YU Grupa - Mornar
- Gibonni - Lazu Fotografije
- Crvena jabuka - Bezi Kiso S' Prozora
- Vlado Georgiev - Žena bez imena
- Dado Topić - Floyd
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Čoko banana torta
Ovo je kolač koji posebno obožavaju deca, a nije isključeno da će oduševiti i starije goste...
Aromatični rižoto sa škampima
Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.
-
Zdravlje
Koliko koraka dnevno zaista treba da napravimo?
Vaš pametni sat ili fitnes narukvica možda vam ne govori celu istinu. Poznata preporuka od 10.000 koraka dnevno zapravo ne potiče iz ozbiljnih naučnih istraživanja, već iz marketinške kampanje japanskog kluba pešačenja iz 1960-ih.
Da li je sok od kiselih krastavaca zaista dobar za zdravlje? Stručnjaci otkrivaju istinu
U letnjim mesecima, kada vladaju visoke temperature, neki ljudi posežu za neuobičajenim napitkom za osveženje - sokom od kiselih krastavaca. Bilo da je reč o sportistima koji žude za nečim slanim ili ljubiteljima fermentisane hrane koji tragaju za jeftinim izvorima probiotika, ovaj slani napitak sve češće se promoviše kao brzo rešenje za oporavak nakon napornih treninga. Ali, da li zaista deluje? Stručnjaci su podeljeni.
-
-
Putovanja
Italijanski grad koji su putnici proglasili najboljim u Evropi
Prema glasovima čitalaca magazina Travel + Leisure, evropska destinacija broj jedan za 2024. godinu je Firenca!
Sedam stvari koje nikada ne treba da unosite u avion prema savetima stručnjaka!
Iako većina avio-kompanija nema zvaničan kodeks oblačenja, postoje neka opšteprihvaćena pravila o tome šta treba nositi u avionu ili tačnije šta ne bi trebalo da nosite.
-
Preporučujemo
Oživite sjaj starog srebrnog nakita!
Srebrni nakit s vremenom može da izgubi svoj prepoznatljiv sjaj i završi zaboravljen u kutiji, čuvan samo kao uspomena. Ipak, uz jednostavno čišćenje, ovaj nakit lako možete vratiti u upotrebu i ponovo nositi kao omiljeni modni detalj. Dobra vest je da je ceo postupak lakši nego što mislite.
Zašto nikada ne bi trebalo da čistite parket i laminat na ovaj način?
Parni čistači deluju kao savršeno rešenje za dom bez hemikalija, ali kada je reč o parketu i laminatu mogu da naprave više štete nego koristi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.46 125.34 126.22 USD 99.11 99.80 100.50
-
Čoko banana torta
Ovo je kolač koji posebno obožavaju deca, a nije isključeno da će oduševiti i starije goste...
25-07-2025 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, October22
Sastojci:
Za kore (2 kore):4 jaja
200 g šećera
200 ml jogurta
100 ml ulja
200 g brašna
40 g kakao praha
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
Za fil:500 ml mleka
4 kašike gustina (ili 3 pune kašike brašna)
5 kašika šećera
1 vanilin šećer
100 g bele čokolade (ili 150 g bele eurokreme)
125 g putera ili margarina
Ostalo:3–4 zrele banane
100 g crne čokolade
2 kašike ulja
Priprema
1. Priprema kora:
Uključite rernu da se greje na 180°C. Pripremite pleh prečnika 22–24 cm, obložite dno papirom za pečenje. U većoj posudi umutite 4 jaja sa 200 g šećera dok masa ne postane svetla i penasta. Dodajte 200 ml jogurta i 100 ml ulja, pa sve dobro sjedinite mikserom. U drugoj posudi pomešajte 200 g brašna, 40 g kakao praha, 1 prašak za pecivo i prstohvat soli. Postepeno dodajte suve sastojke u umućenu smesu i mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Podelite smesu na dva jednaka dela. Svaku koru pecite posebno, sipajte jedan deo smese u pleh i pecite 10–12 minuta (ili dok čačkalica ne izađe suva). Ostavite kore da se ohlade.
2. Priprema fila:
U šerpici zagrejte 400 ml mleka sa 5 kašika šećera i 1 kesicom vanilin šećera. U preostalih 100 ml mleka razmutite 4 kašike gustina. Kada mleko provri, sipajte razmućeni gustin i kuvajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne, uz stalno mešanje. U topao krem dodajte 100 g bele čokolade (ili eurokreme) i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi. Umutite 125 g putera ili margarina penasto, pa ga sjedinite sa ohlađenim kremom.
3. Slaganje torte:
Stavite prvu koru na tacnu. Premažite polovinom fila. Isecite banane na tanke kolutove i poređajte preko fila. Stavite drugu koru. Premažite ostatkom fila i opet poređajte kolutove banana.
4. Prelivanje torte:
Istopite 100 g crne čokolade sa 2 kašike ulja na pari ili laganoj vatri. Prelijte tortu glazurom i ravnomerno rasporedite.
Ostavite tortu u frižideru minimum 6 sati, najbolje preko noći.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Aromatični rižoto sa škampima
Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.
Lažni puding od avokada sa kupinama
Ovaj lažni puding od avokada sa kupinama i kakaom je kremast, zdrav i super jednostavan za pravljenje.
Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: