Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: YU Grupa - Mornar

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. YU Grupa - Mornar
    2. Gibonni - Lazu Fotografije
    3. Crvena jabuka - Bezi Kiso S' Prozora
    4. Vlado Georgiev - Žena bez imena
    5. Dado Topić - Floyd
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Ana Štajdohar - Petak - Mojih 50
    2. 24. jul - 1 - Dodir noći
    3. 24. jul - 2 - Dodir noći
    4. 24. jul - 3 - Dodir noći
    5. Ana Štajdohar - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čoko banana torta Čoko banana torta

    Ovo je kolač koji posebno obožavaju deca, a nije isključeno da će oduševiti i starije goste...

    Aromatični rižoto sa škampima Aromatični rižoto sa škampima

    Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.

  • Zdravlje
    Koliko koraka dnevno zaista treba da napravimo? Koliko koraka dnevno zaista treba da napravimo?

    Vaš pametni sat ili fitnes narukvica možda vam ne govori celu istinu. Poznata preporuka od 10.000 koraka dnevno zapravo ne potiče iz ozbiljnih naučnih istraživanja, već iz marketinške kampanje japanskog kluba pešačenja iz 1960-ih.

    Da li je sok od kiselih krastavaca zaista dobar za zdravlje? Stručnjaci otkrivaju istinu Da li je sok od kiselih krastavaca zaista dobar za zdravlje? Stručnjaci otkrivaju istinu

    U letnjim mesecima, kada vladaju visoke temperature, neki ljudi posežu za neuobičajenim napitkom za osveženje - sokom od kiselih krastavaca. Bilo da je reč o sportistima koji žude za nečim slanim ili ljubiteljima fermentisane hrane koji tragaju za jeftinim izvorima probiotika, ovaj slani napitak sve češće se promoviše kao brzo rešenje za oporavak nakon napornih treninga. Ali, da li zaista deluje? Stručnjaci su podeljeni.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Italijanski grad koji su putnici proglasili najboljim u Evropi Italijanski grad koji su putnici proglasili najboljim u Evropi

    Prema glasovima čitalaca magazina Travel + Leisure, evropska destinacija broj jedan za 2024. godinu je Firenca!

    Sedam stvari koje nikada ne treba da unosite u avion prema savetima stručnjaka! Sedam stvari koje nikada ne treba da unosite u avion prema savetima stručnjaka!

    Iako većina avio-kompanija nema zvaničan kodeks oblačenja, postoje neka opšteprihvaćena pravila o tome šta treba nositi u avionu ili tačnije šta ne bi trebalo da nosite.

  • Preporučujemo
    Oživite sjaj starog srebrnog nakita! Oživite sjaj starog srebrnog nakita!

    Srebrni nakit s vremenom može da izgubi svoj prepoznatljiv sjaj i završi zaboravljen u kutiji, čuvan samo kao uspomena. Ipak, uz jednostavno čišćenje, ovaj nakit lako možete vratiti u upotrebu i ponovo nositi kao omiljeni modni detalj. Dobra vest je da je ceo postupak lakši nego što mislite.

    Zašto nikada ne bi trebalo da čistite parket i laminat na ovaj način? Zašto nikada ne bi trebalo da čistite parket i laminat na ovaj način?

    Parni čistači deluju kao savršeno rešenje za dom bez hemikalija, ali kada je reč o parketu i laminatu mogu da naprave više štete nego koristi.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 124.46 125.34 126.22
    USD 99.11 99.80 100.50
  • Povezani članci
  • Čoko banana torta

    Ovo je kolač koji posebno obožavaju deca, a nije isključeno da će oduševiti i starije goste...




    25-07-2025 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, October22


    Sastojci:


    Za kore (2 kore):

    4 jaja

    200 g šećera

    200 ml jogurta

    100 ml ulja

    200 g brašna

    40 g kakao praha 

    1 prašak za pecivo

    prstohvat soli


    Za fil:

    500 ml mleka

    4 kašike gustina (ili 3 pune kašike brašna)

    5 kašika šećera

    1 vanilin šećer

    100 g bele čokolade (ili 150 g bele eurokreme)

    125 g putera ili margarina


    Ostalo:

    3–4 zrele banane

    100 g crne čokolade

    2 kašike ulja


    Priprema


    1. Priprema kora:

    Uključite rernu da se greje na 180°C. Pripremite pleh prečnika 22–24 cm, obložite dno papirom za pečenje. U većoj posudi umutite 4 jaja sa 200 g šećera dok masa ne postane svetla i penasta. Dodajte 200 ml jogurta i 100 ml ulja, pa sve dobro sjedinite mikserom. U drugoj posudi pomešajte 200 g brašna, 40 g kakao praha, 1 prašak za pecivo i prstohvat soli. Postepeno dodajte suve sastojke u umućenu smesu i mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Podelite smesu na dva jednaka dela. Svaku koru pecite posebno, sipajte jedan deo smese u pleh i pecite 10–12 minuta (ili dok čačkalica ne izađe suva). Ostavite kore da se ohlade.


    2. Priprema fila:

    U šerpici zagrejte 400 ml mleka sa 5 kašika šećera i 1 kesicom vanilin šećera. U preostalih 100 ml mleka razmutite 4 kašike gustina. Kada mleko provri, sipajte razmućeni gustin i kuvajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne, uz stalno mešanje. U topao krem dodajte 100 g bele čokolade (ili eurokreme) i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi. Umutite 125 g putera ili margarina penasto, pa ga sjedinite sa ohlađenim kremom.


    3. Slaganje torte:

    Stavite prvu koru na tacnu. Premažite polovinom fila. Isecite banane na tanke kolutove i poređajte preko fila. Stavite drugu koru. Premažite ostatkom fila i opet poređajte kolutove banana. 


    4. Prelivanje torte:

    Istopite 100 g crne čokolade sa 2 kašike ulja na pari ili laganoj vatri. Prelijte tortu glazurom i ravnomerno rasporedite.


    Ostavite tortu u frižideru minimum 6 sati, najbolje preko noći.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Aromatični rižoto sa škampima Aromatični rižoto sa škampima

    Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.

    Lažni puding od avokada sa kupinama Lažni puding od avokada sa kupinama

    Ovaj lažni puding od avokada sa kupinama i kakaom je kremast, zdrav i super jednostavan za pravljenje.

    Jednostavni mafini sa tikvicama Jednostavni mafini sa tikvicama

    Sočni i mekani odlični su za doručak, užinu ili kao dodatak ručku.

    Kremasta čorba od celera Kremasta čorba od celera

    Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: