Čizkejk za početnike

Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.

31-05-2024

|

12:45

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:


Za koru:


300 g mlevenog keksa
pola margarina
100 ml biljnog mleka (kokosovo ili bademovo)


Fil:

500 ml slatke pavlake
400 g neslanog sira
200 g šećera u prahu


Voćni preliv:

500 g voća po izboru kupine, maline, borovnice)
5 kašika šećera
kesica želatina
100 ml vode


Priprema:

Stavite voće da se kuva sa šećerom, a za to vreme napravite koru. Rukom umesite keks, margarin i mleko, pa napravite okruglu podlogu. Napravite fil tako što ćete umutiti hladnu slatku pavlaku, dodati sir i šećer u prahu i nakon toga sve sjediniti mikserom. Fil je potrebno da stavite preko pripremljene kore, a najbolje bi bilo da imate kalup za torte u obliku kruga.

Kad napravite koru i fil, voće će verovatno biti već kuvano. Prohladite ga, pa umutite mikserom. Dodajte želatin prokuvan po uputstvu, sjedinite sa voćem i prelijte preko fila.


PRIJATNO!