Čizkejk sa borovnicama

Ukoliko volite čizkejk sa malinama, ovaj ćete obožavati.

09-08-2016

|

14:47

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 11g želatina u prahu, plus još 1 kašičica
- 175g mlevenog keksa
- 85g putera, istopljenog
- 500g krem sira
- 150ml slatke pavlake, meko umućene
- 2 jajeta
- 140g šećera

Preliv od borovnica:
- 2 šolje zamrznutih borovnica
- 2 kašike šećera
- pola kašike gustina
- 1 kašičica soka od limuna


Priprema: Na laganoj vatri sjedinite šećer i borovnice, sve dok borovnice ne puste svoj sok. U manjoj posudi pomešajte gustin, sok od limuna i 1 i po kašiku vode i izmešajte, pa dodajte borovnicama. Kuvajte 2-3 minuta, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U malu posudu sipajte 5 kašika vode, dodajte želatin i ostavite da odstoji 5 minuta. Zatim, činiju sa želatinom stavite u blago ključalu vodu i ostavite dok se želatin ne otopi. U međuvremenu, dobro pomešajte mleveni keks i puter, a zatim utisnite na dno kalupa prečnika 20 cm. Izmutite krem sir, pa mu dodajte želatin i sjedinite sa slatkom pavlakom. Umutite jaja i šećer da smesa bude penasta i bela, pa je dodajte u smesu od sira i rasporedite preko mlevenog keksa. Prebacite u frižider na 1 dan. Da biste poslužili čizkejk, oko kalupa obmotajte krpu potopljenu u vrelu vodu, a zatim lagano izvadite tortu. Svako parče prelijte sosom od borovnica.