Brzi pasulj sa bukovačama!
Ova kombinacija ukusa je jako interesantna, a oni koji su probali ovo jelo tvrde da ih je zaista iznenadilo i oduševilo.
07-10-2024
|11:07
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
200 g belog pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
200 g crvenog pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
200 g bukovača
200 g šampinjona
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
pasirani paradajz
1 kašičica aleve paprike
1 lovorov list
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje
Priprema:
U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno seckani crni luk. Dodajte pečurke, sitno iseckan beli luk, i propržite dok pečurke ne puste vodu i ne omekšaju.
Ubacite kuvani pasulj ili pasulj iz konzerve ako želite izuzetno brz ručak, alevu papriku, pasirani paradajz, lovorov list, so i biber po ukusu. Po potrebi dodajte malo vode.
Kuvajte još 10-ak minuta na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Sklonite s vatre i ostavite da se malo prohladi pre serviranja.
PRIJATNO!