-
Poslednjih 5 pesama
- Sara Jo - Mahovina
- Vlado Georgiev - Šta bi prijatelji moji
- Zdravko Čolić - Pusti pusti modu
- Van Gogh - Za Godine Tvoje
- Regata - Andrea
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.22 118.04 CHF 124.69 125.57 126.44 USD 100.98 101.70 102.41
-
Božićna česnica
Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a mesi se na Badnje veče ili na Božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić.
05-01-2018 | 14:44 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-krsmanovic
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 kvasac
- 1/2 l mleka
- 1 kg brašna
- 3 kašičice soli
- 1 kašika šećeraPriprema: U malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mleka. Nakon što se testo dobro izmesi, pokriti ga čistom krpom i ostaviti ga da naraste. Čim počne da narasta, izručiti ga na dasku za mešenje i blago premesiti. Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno. Oblikovati česnicu kao pogaču i ubaciti novčić. Prilikom oblikovanja, od testa možete praviti različite dekorativne elemente koji imaju i posebnu simboliku. Žito se tako vezuje za plodnost, a ukoliko uabcite i dren on će doneti zdravlje tokom cele godine. Kada završite sa dekoracijom, spustiti česnicu u podmazan pleh. Premazati celu površinu razmućenim jajima. Peći u zagrejanoj rerni dok česnica ne dobije tamnorumenu boju.
-
Pročitajte i...
Kako produžiti svežinu hleba: Saveti za duži vek trajanja
Predstavljamo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da produžite vek trajanja vašeg omiljenog hleba i uživate u njegovom ukusu duže. Ono što je najvažnije, nećete dolaziti u iskušenje da bacate hranu ili da jedete preko mere, samo da ne biste morali da je bacite.
Božićna česnica
Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a priprema se najčešće na božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje godina prosperiteta.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: