-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Onako, Od Oka
- Gibonni - Lose Vino
- EKV - Krug
- EKV - Par godina za nas
- Oliver Dragojević - Kad mi dodješ ti
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.22 118.04 CHF 124.69 125.57 126.44 USD 100.98 101.70 102.41
-
Kako produžiti svežinu hleba: Saveti za duži vek trajanja
Predstavljamo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da produžite vek trajanja vašeg omiljenog hleba i uživate u njegovom ukusu duže. Ono što je najvažnije, nećete dolaziti u iskušenje da bacate hranu ili da jedete preko mere, samo da ne biste morali da je bacite.
23-01-2025 | 10:18 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Denis Pepin
Pravilno skladištenje:
Pravilno skladištenje je ključno. Držite hleb na suvom mestu, van direktne sunčeve svetlosti i dalje od vlage. Preporučuje se da hleb čuvate u platnenim vrećama ili krpama, što pomaže da se očuva vlažnost i spreči da postane suv.
Koristite kutiju za hleb:
Investirajte u dobru kutiju koja će pomoći da se očuva svežina hleba. Hlebarnici često imaju ventilaciju koja omogućava cirkulaciju vazduha, čime se smanjuje mogućnost pojave plesni.
Izbegavajte frižider:
Stavljanje hleba u frižider može da uzrokuje da brže izgubi svežinu i postane suv. Hladnoća frižidera može da promeni teksturu hleba, čineći ga manje ukusnim. Umesto toga, čuvajte ga na sobnoj temperaturi.
Seckanje tek kada je potrebno:
Ako želite da sačuvate svežinu, seckajte hleb tek pre nego što ga nameravate da ga konzumirate. To smanjuje izloženost vazduhu i održava hleb svežijim duže vreme.
Zamrzavanje:Ako ne planirate odmah da potrošite celu veknu, razmislite o zamrzavanju. Stavite hleb u plastičnu kesu pre nego što ga stavite u zamrzivač. Kada ga budete koristili, ostavite ga da se odmrzava na sobnoj temperaturi. Ako ste hleb spremili ili ste kupili hleb koji je tek izvučen iz rerne, sačekajte da se ohladi pre zamrzavanja.
Upotreba kese od pamuka:
Hleb često dolazi u plastičnoj ambalaži koja ne dozvoljava cirkulaciju vazduha. Premestite ga u platnenu kesu koja omogućava disanje i održava svežinu duže.
Pazite na čistoću:Redovno čistite kutiju ili kutiju u kojoj čuvate hleb. Ovo će sprečiti razvoj plesni i očuvati svežinu hleba.
-
Pročitajte i...
Kako da osvežite dom bez hemije? Prirodni načini za uklanjanje ustajalog mirisa
Miris doma ima veliki uticaj na raspoloženje, osećaj čistoće i celokupnu atmosferu u prostoru. Umesto da koristite komercijalne osveživače vazduha koji često sadrže štetne hemikalije, postoje jednostavna i potpuno prirodna rešenja koja mogu biti jednako efikasna, a pritom i prijatnija za svakodnevnu upotrebu.
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
Saveti koji će pomoći da vam paradajz danima ostane svež i sočan
Paradajz zaista može da ostane svež danima, pa čak i nedeljama, ako nije previše mekan i zreo. Međutim, veoma je važno da obratite pažnju na način na koji skladištite paradjz, jer postoji jedno mesto koje nikako nije povoljno.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: