-
Poslednjih 5 pesama
- Moby Dick - Ulica i broj
- Karolina Gočeva - Kad volis
- Kemal i Oliver - Nije htjela
- Animatori - Andjeli nas zovu da im skinemo krila
- Goca Tržan - Haljina
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Zdravlje
Studija otkriva koliko treba da hodamo kako bismo sprečili hroničan bol u leđima
Duge šetnje ne samo da mogu ublažiti, već i sprečiti pojavu hroničnog bola u donjem delu leđa, pokazuje novo istraživanje
Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu
Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.
-
-
Putovanja
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi
Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.
-
Preporučujemo
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!
Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.16 126.05 126.93 USD 101.73 102.45 103.17
-
Kako produžiti svežinu hleba: Saveti za duži vek trajanja
Predstavljamo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da produžite vek trajanja vašeg omiljenog hleba i uživate u njegovom ukusu duže. Ono što je najvažnije, nećete dolaziti u iskušenje da bacate hranu ili da jedete preko mere, samo da ne biste morali da je bacite.
23-01-2025 | 10:18 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Denis Pepin
Pravilno skladištenje:
Pravilno skladištenje je ključno. Držite hleb na suvom mestu, van direktne sunčeve svetlosti i dalje od vlage. Preporučuje se da hleb čuvate u platnenim vrećama ili krpama, što pomaže da se očuva vlažnost i spreči da postane suv.
Koristite kutiju za hleb:
Investirajte u dobru kutiju koja će pomoći da se očuva svežina hleba. Hlebarnici često imaju ventilaciju koja omogućava cirkulaciju vazduha, čime se smanjuje mogućnost pojave plesni.
Izbegavajte frižider:
Stavljanje hleba u frižider može da uzrokuje da brže izgubi svežinu i postane suv. Hladnoća frižidera može da promeni teksturu hleba, čineći ga manje ukusnim. Umesto toga, čuvajte ga na sobnoj temperaturi.
Seckanje tek kada je potrebno:
Ako želite da sačuvate svežinu, seckajte hleb tek pre nego što ga nameravate da ga konzumirate. To smanjuje izloženost vazduhu i održava hleb svežijim duže vreme.
Zamrzavanje:Ako ne planirate odmah da potrošite celu veknu, razmislite o zamrzavanju. Stavite hleb u plastičnu kesu pre nego što ga stavite u zamrzivač. Kada ga budete koristili, ostavite ga da se odmrzava na sobnoj temperaturi. Ako ste hleb spremili ili ste kupili hleb koji je tek izvučen iz rerne, sačekajte da se ohladi pre zamrzavanja.
Upotreba kese od pamuka:
Hleb često dolazi u plastičnoj ambalaži koja ne dozvoljava cirkulaciju vazduha. Premestite ga u platnenu kesu koja omogućava disanje i održava svežinu duže.
Pazite na čistoću:Redovno čistite kutiju ili kutiju u kojoj čuvate hleb. Ovo će sprečiti razvoj plesni i očuvati svežinu hleba.
-
Pročitajte i...
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
Kako da skladištimo beli luk, a da nam potraje i do šest meseci?
Ako ste ove godine uzgajili ili kupili veću količinu belog luka i pitate se kako da ga sačuvate da traje što duže imajte naa umu da je rešenje veoma jednostavno: pravilno skladištenje u kartonskoj kutiji obloženoj novinama može produžiti njegov vek i do šest meseci.
Da li ste znali da je aktivni ugalj jedno od najmoćnijih sredstava za čišćenje?
Iako možda deluje neobično, aktivni ugalj je izuzetno efikasan u uklanjanju prljavštine, vlage i neprijatnih mirisa. Za razliku od običnog uglja, njegova porozna struktura omogućava mu da apsorbuje toksine, ulja i vlagu, što ga čini odličnim prirodnim sredstvom za čišćenje.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: