Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Bijelo dugme - U vrijeme otkazanih letova

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Beogradsko proleće 2024.godine: Izabrano 19 učesnika

  Danas je u 13h u klubu Lisabon, u mts Dvorani održana press konferencija povodom održavanja ovogodišnjeg festivala „Beogradsko proleće“. Tom prilikom saopštena su imena izvođača, koji će zahvaljući izboru Selekcione komisije učestvovati na takmičenju za prestižnu statuu Beogradskog proleća.




  28-03-2024 | 14:25 | Autor/Izvor: Naxi media, MTS dvorana promo

  Foto: Naxi media, Željka Dimić


  I ovogodišnji konkurs za „Beogradsko proleće 2024“ probudio je veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, pa je do poslednjeg dana konkursa, koji je trajao od 26.februara do 15. marta, prijavljeno čak 323 neobjavljenih kompozicija u pop i zabavnim aranžmanima.


  Medijima su se ovim povodom obratili članovi Selekcione komisije: Umetnički direktor Festivala, Maja Rakovic, vlasnica i glavni i odgovorni urednik Naxi radija, muzički urednik Festivala, Ivan Ilić i muzički novinar Marko Spalević. Komisija je imala izuzetno težak zadatak, a ovo je kompletan spisak izvođača koji će učestvovati u takmičarskom delu festivala u "trci" za prestižnu titulu festivala u organizaciji mts Dvorane i pod medijskim pokroviteljstvom Blic TV i Naxi radija:

  1. Jelena Tomašević, „Veruj mi da verujem“ – muzika i text: Aleksandra Milutinović, aranžman: Mahir Sarihodžić

  2. Goca Tržan, „Pelin“ – muzika: Slobodan Kuprešak, text: Snežana Antić, aranžman: Phd Production Radomir Novaković

  3. Extra Nena, „Priča o meni“ – muzika: Aleksandar Filipović, text: Branko Klanšćek, aranžman: Aleksandar Filipović

  4. Vanna, „Razlog“ – muzika i text: Ivana Vrdojak, aranžman: Goran Kovačić

  5. Milan Bujaković, „Bezbrižno“ – muzika i text: Dobrivoje Marić – Čarli, aranžman: Mahir Sarihodžić

  6. Aleksandar Čović, „Nije me strah“ – muzika, tekst i aranžman: Aleksandar Čović

  7. Tamara Živković, „Da li smeš“ – muzika i text: Beba Balašević, aranžman: Saša Milošević Mare

  8. Marija Mirković, „Prezime“ – muzika: Marija Mirković, text: Marija Mirković i Irena Ivanković, aranžman: Luka Pekas

  9. Jasna Gospić, „Samo noć da pobijedim“ – muzika i aranžma: Mirko Šenkovski, text: Zoran Dašić

  10. Mika Muminović, „Motiv“ – muzika: Amil Lojo, text: Armin Šarković, aranžman: Mahir Sarihodžić

  11. Danijel Alibabić, „Slomi“ – muzika i text: Leontina, aranžman: Dejan Božović

  12. Ana Petan, „Balada za anđela“ – muzika: Grigor Koprov, text: Dušan Bačić, aranžman: Stefan Petanovski

  13. Nemanja Radošević, „Trag u vremenu“ - muzika i text: Bane Opačić, aranžman: Dušan Alagić

  14. Dule Lušin, „Bože, daj mi krila“ – muzika i text: Dule Lušin, aranžman: Vuk Matić i Uroš Ranković

  15. Filari, „Nebo“ – muzika i text: Boris Subotić, aranžman: Mladen Stojanović, Ljubiša Stojanović

  16. Đole Boem, „Za tvoju ljubav“ – muzika i text: Srđan Perović, aranžman: Zoran Nikolić i Zoran Perović

  17. Bojan Marović, „Dobro je sve“ – muzika text: Bojan Marović, aranžman:Dušan Alagić

  18. Sloba Bajić, „Vrati me u srce“ – muzika i text: Sergej Ćetković, aranžman: Marko Milatović

  19. Petar Vagner Fantom, „Još te sanjam“ – muzika i text: Petar Vagner, aranžman: Petar Vagner, Pavle Gavrilović, Jovana Grubić

  Direktor mts Dvorane Igor Stanković istakao je značaj održavanja obnovljenog Festivala treću godinu za redom: "Pokušavamo da iz godine u godinu podižemo standarde festivala, te je prošle godine, drugu godinu od obnavljanja, festival veoma uspešno završen. Cilj festivala je prvenstveno afirmacija  muzičkih vrednosti, na jedan potpuno drugačiji način i ono što donosi Beogradsko proleće se ni na jednom festivalu u današnje vreme ne može videti", rekao je Stanković.

  Maja Rakovic je istakla da je ove godine selektovano 19 kompozicija, zbog veoma velikog interesovanja autora i izvođača: " Posebno sam ponosna sto je Naxi deo Beogradskog Proleća, jer ja muziku živim i ovakav festival je idealan, jer donosi novu muziku radiju, pa možemo uživati u novim pesmama. Neka živi Beogradsko proleće", istakla je Rakovic na početku konferencije, dodajući da je za ovaj festival vezuju nostalgična sećanja, jer je kao mala, kako kaže "živela s ovim festivalom" : "Sa svojim roditeljima sam dolazila i uživala u pesmama. Velika mi je čast što imam mogućnost da svoj ukus ispoljim i što mi je dodeljena prilika da i ove godine kao umetnički direktor festivala. Nije bilo lako, od toliko divnih pesama, da se napravi uži izbor, pa smo dane i sate proveli slušajući svaku pažljivo. Zaista moram da pohvalim sve učesnike festivala i da istaknem da su svi kvalitetni i vredni. Ovo je tradicija koja mora da se neguje i čuva i u budućnosti.", istakla je Rakovic.

  Ona je dodala i da će publiku sačekati veliko iznenađenje u revijalnom delu programa kada ćemo imati priliku da uživamo u nastupu jedne velike dame i pop zvezde koja će dobiti nagradu za životno delo.

   

  "To je jedna divna nagrada, a sama statua sadrži deo bakarnog krova nekadašnjeg Doma sindikata. Dakle u tom rešenju je i deo krova, a samim tim je to deo istorije", zaključila je Maja Rakovic.

  Ivan Ilić, koji se ove godine obreo u ulozi muzičkog urednika Festivala, poručio je : " Prethodna godina je bila veoma uspešna sa izuzetno kvalitetnim pesmama autora i imali smo fantastične izvedbe. Mislim da ćemo ove godine sve to i prevazići. Odrastao sam na Beogradskom proleću, slušao pesme, koje su rasle sa mnom koliko i ja sa njima. Ova godina je posebna po tome što se pojavljuju izvođači koje dugo nismo imali prilike da čujemo, jer inače kod nas skoro da nema festivala ovakovog tipa, odnosno zabavne i pop muzike", rekao je Ilić.

  Vremeplovom unazad,  tačno 63 godine ranije - 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, današnje mts Dvorane, počeo je svoj glamurozni život prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

   

 • Pročitajte i...
  Beogradsko proleće Festival koji donosi radost: Druženje sa izvođačima BEOGRADSKOG PROLEĆA

  Umetnička direktorka Beogradskog proleća Maja Rakovic istakla je juče, na druženju izvođača pred početak festivala u MTS dvorani, da ta manifestacija "treba da donese radost" i izrazila uverenje da će tako i da bude.

  Beogradsko proleće BLIC TV novi medijski pokrovitelj FESTIVALA BEOGRADSKO PROLEĆE

  Blic Televizija novi je medijski pokrovitelj festivala Beogradsko proleće, koji će ove godine biti održan 20. aprila u mts Dvorani.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: