-
Poslednjih 5 pesama
- Tony Cetinski - Sto Si Ti Meni
- YU Grupa - Dunavom šibaju vetrovi
- Jelena Tomašević - Za Divno Cudo
- Babe - Ko me ter'o
- Aleksandra Radović - Ljubavi Moja
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoAromatični krompir sa ruzmarinom
Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.
Zimska torta sa pomorandžamaDivna, kremasta torta, čiji ukus posebno dolazi do izražaja u hladnim, zimskim danima...
-
ZdravljeEnergija iz tanjira: Najbolje namirnice za borbu protiv zimskog umora
Vaše telo funkcioniše zahvaljujući hrani koju unosite. Najbolji način da iz hrane dobijete maksimalnu energiju jeste da birate najkvalitetnije namirnice.
Hrana koja štiti vaše srce: Najbolji izbor za doručakNaučnici su otkrili da zamena omiljenog doručka hranljivijom alternativom može značajno da smanji rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.
-
PutovanjaZimska avantura u Sloveniji: Vaša karta za nezaboravne trenutke na snegu
Slovenija postaje prava zimska destinacija iz snova čim planinski vrhovi prekrije sneg. Skijališta poput Kranjske Gore, Pohorja, Rogle ili Goltea nude staze za sve – od početnika do iskusnih skijaša i snowboardera. Uz jedinstveni Ski Pass, možete obići više odmarališta i maksimalno uživati u snežnim radostima.
Najbolje destinacije za putovanja u 2025. godini!Dvadeset članova redakcije magazina Travel + Leisure odabralo je 50 najboljih destinacija za 2025. godinu, a mi smo sa liste izdvojili deset destinacija koje će vam sigurno biti interesantne i privlačne. I dok su neke prilično udaljene i potrebna vam je ozbiljna organizacija da ih dobro upoznate, još uvek su na listi i one koje se nalaze u Evropi i koje su idealne za produženi vikend.
-
PreporučujemoPirinač u kupatilu: Neočekivani trik sa brojnim prednostima
Većina ljudi čuva pirinač u kuhinji, ali jeste li se ikada zapitali koliko može biti koristan u kupatilu? Na prvi pogled, pirinač možda ne deluje kao nešto što bi imalo primenu van kuhinje, ali zapravo može da bude iznenađujuće koristan i u drugim delovima doma.
Rešite se kamenca u ketleru prirodnim sastojcimaAparat za vodu olakšava vam pripremu toplih napitaka poput čaja i kafe, ali česta upotreba dovodi do stvaranja kamenca koji može da smanji njegovu efikasnost. Srećom, postoje jednostavni načini za čišćenje uz upotrebu prirodnih sastojaka poput limunove kore ili sirćeta.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.32 117.14 117.96 CHF 124.05 124.92 125.80 USD 113.78 114.58 115.39
-
Badnje veče: Okupljanje porodice
Badnje veče se prema pravoslavnom hrišćanstvu obeležava dan pre Božića, odnosno Božić se dočekuje uz Badnje veče. Iako običaji i obeležavanje variraju od mesta do mesta, neka obeležja su svuda ista i nezaobilazni deo praznika. Šta bi sve trebalo da se nađe na trpazi te večeri?
05-01-2018 | 15:16 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Slast20
Na Badnji dan bi trebalo postiti, pa tako i večernja trpeza bi trebalo biti posna. Ono što bi svakako trebalo postaviti na trpezu jesu crveno vino, hleb, med i žito i sveću.
Pored toga, tradicija je postala postavljanje suvog voća, orašastog voća, ali svakog drugog posnog jela koje možete praviti po vašem ukusu. Obično se postavlja riba, posne pite i kolači...
Ono što možda najviše izdvaja Badnje veče jeste upravo badnjak, koji se pre početka večere unosi u kuću u prisustvu svih ukućana. Badnjak unosi najstariji muškarac u kući, a ukućani ga dočekuju i pozdravljaju. Tada se pije vino, "čupa" slama sa badnjaka, raznosi po kući, pale tamjan. U nekim krajevima praktikuje se sedenje na podu, odnosno na slami, po uzoru na stare hrišćane.
Badnjak se nakon večere iznosi na paljenje u crkvu, a seno i slama ostaju u kući tri dana, tokom trajanja Božića.
Badnje veče je porodični praznik, pa je poželjno da se na ovaj datum okupi cela porodica, i da slavi slogu, zajedništvo i ljubav. -
Pročitajte i...Danas slavimo "Debeli četvrtak"
Ako vam je potreban izgovor da maksimalno uživate u slatkim poslasticama i da uživanje u hrani podignete na viši nivo, danas možete da se radujete.
Badnje veče: Dočekivanje Božića u krugu porodiceBadnje veče se prema pravoslavnom hrišćanstvu obeležava 6. januara po gregorijanskom kalendaru, dan pre Božića, odnosno Božić se tradicionalno dočekuje tokom Badnje večeri. Iako običaji i obeležavanje variraju od mesta do mesta, neka obeležja su svuda ista i nezaobilazni deo obeležavanja praznika. Ono što je najlepše jeste da se proslavlja u krugu porodice.
Večeras se dočekuje Pravoslavna Nova godinaTradicionalno, 13. januara po Gregorijanskom kalendaru dočekuje se dolazak Pravoslavne Nove godine, odnosno Julijanske Nove godine, Srpske Nove godine ili Stare Nove godine.
Badnje veče: Okupljanje porodice i dočekivanje BožićaBadnje veče se prema pravoslavnom hrišćanstvu obeležava 6. januara, dan pre Božića, odnosno Božić se tradicionalno dočekuje tokom Badnje večeri. Iako običaji i obeležavanje variraju od mesta do mesta, neka obeležja su svuda ista i nezaobilazni deo obeležavanja praznika. Šta bi sve trebalo da se nađe na trpezi te večeri?
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: