-
Poslednjih 5 pesama
- Merlin - Otkrit ću ti tajnu
- Bajaga - Tišina
- Knez - Mia bella signorina
- Željko Samardžić - U ime ljubavi
- Gibonni - Libar
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Grčka salata sa lubenicom
Ova neobična salata će vas okrepiti i savršeno će se uklopiti uz zdrave obroke, ribu i piletinu.
-
Zdravlje
Deset namirnica bogatih biotinom (vitamin B7)
Biotin (poznat i kao vitamin H ili B7) je vitamin B kompleksa koji pomaže telu da hranu pretvori u energiju. Takođe ima važnu ulogu u održavanju zdravlja očiju, kože, kose, mozga i jetre. Biotin je rastvorljiv u vodi, što znači da se ne skladišti u telu – zbog čega je važno redovno ga unositi putem ishrane.
Pet svakodnevnih navika zbog kojih možda ubrzano starimo
Da li vam se ponekad čini da vas potraga za večnom mladošću zapravo ubrzava proces starenja? Dr Amir Kan, britanski lekar i saradnik NHS-a, podelio je pet navika koje svakodnevno praktikujemo, a koje bi mogle „tiho postaravati naš mozak“ — i neke od njih bi vas mogle iznenaditi, jer ih verovatno nesvesno ponavljate svaki dan.
-
-
Putovanja
Tri evropske prestonice uskoro će biti povezane direktnim vozom!
Tri od najuzbudljivijih evropskih prestonica – Prag, Berlin i Kopenhagen – biće povezane direktnom železničkom linijom, a nova usluga bi mogla da zaživi već na proleće 2026. godine. Tačnije, planirano je da prvi voz krene 1. maja 2026.
Ovo je najbolji grad na svetu trenutno — prema izboru Travel + Leisure
Magazin Travel + Leisure objavio je rezultate godišnjih nagrada World’s Best Awards za 2025. godinu, a na sam vrh liste najboljih svetskih gradova našao se jedan prelepi meksički grad — San Miguel de Allende.
-
Preporučujemo
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Sirće kao fantastičan trik: Najlakši način da vam hrana ostane sveža
Neretko nam od ručka ostanu ostaci hrane. Ovu hranu možemo sledećeg dana da podgrejemo, ali i da je iskoristimo za neka druga jela... Međutim postavlja se pitanje kako da nam hrana ostane sveža, a ovo je posebno važno u periodu kada su temperature izuzetno visoke... Interesantno je da postoji pametan trik koji može da učini da vaši ostaci traju duplo duže - uz pomoć namirnice koju verovatno već imate u kuhinji: sirćeta.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.81 125.69 126.57 USD 99.13 99.83 100.53
-
Badnje veče i doček Božića uz najbliže
Badnje veče se prema pravoslavnom hrišćanstvu obeležava 6. januara, dan pre Božića, odnosno Božić se dočekuje uz Badnje veče. Iako običaji i obeležavanje variraju od mesta do mesta, neka obeležja su svuda ista i nezaobilazni deo praznika. Šta bi sve trebalo da se nađe na trpezi te večeri?
05-01-2021 | 14:24 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-Deil
Na Badnji dan bi trebalo postiti, pa tako i večernja trpeza bi trebalo da bude posna. Ono što bi svakako trebalo postaviti na trpezu jesu crveno vino, hleb, med i žito i sveću.Pored toga, tradicija je postala postavljanje suvog voća, orašastog voća, ali svakog drugog posnog jela koje možete praviti po vašem ukusu. Obično se postavlja riba, posne pite i kolači...
Ono što možda najviše izdvaja Badnje veče jeste upravo badnjak, koji se pre početka večere unosi u kuću u prisustvu svih ukućana. Badnjak unosi najstariji muškarac u kući, a ukućani ga dočekuju i pozdravljaju. Tada se pije vino, "čupa" slama sa badnjaka, raznosi po kući, pali tamjan. U nekim krajevima praktikuje se sedenje na podu, odnosno na slami, po uzoru na stare hrišćane.
Badnjak se nakon večere iznosi na paljenje u crkvu, a seno i slama ostaju u kući tri dana, tokom trajanja Božića.
Badnje veče je porodični praznik, pa je poželjno da se na ovaj datum okupe svi članovi porodice i da je akcenat na slozi, zajedništvu i ljubavi.
Srećno Badnje veče i Božić! -
Pročitajte i...
Božićna česnica
Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a priprema se najčešće na božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje godina prosperiteta.
Danas slavimo "Debeli četvrtak"
Ako vam je potreban izgovor da maksimalno uživate u slatkim poslasticama i da uživanje u hrani podignete na viši nivo, danas možete da se radujete.
Badnje veče: Dočekivanje Božića u krugu porodice
Badnje veče se prema pravoslavnom hrišćanstvu obeležava 6. januara po gregorijanskom kalendaru, dan pre Božića, odnosno Božić se tradicionalno dočekuje tokom Badnje večeri. Iako običaji i obeležavanje variraju od mesta do mesta, neka obeležja su svuda ista i nezaobilazni deo obeležavanja praznika. Ono što je najlepše jeste da se proslavlja u krugu porodice.
Radno vreme zanatskih i trgovinskih objekata za vreme novogodišnjih i božićnih praznika
Za vreme obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika zanatski i trgovinski objekti radiće po izmenjenom radnom vremenu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: