 
                    
                
                                
            Aromatični rižoto sa škampima
Ovaj prefinjeni rižoto svojim bogatim ukusom dočaraće vam miris mora i probuditi osećaj letnjeg odmora.
24-07-2025
|13:43
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            
    
                                                                                
                                                                            Sastojci:
    
                                                                                
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            - 500 gr škampa
    
                                                                                
                                                                            - 150 gr pirinča
    
                                                                                
                                                                            - 150 ml belog vina
    
                                                                                
                                                                            - maslinovo ulje
    
                                                                                
                                                                            - so, biber
    
                                                                                
                                                                            - kašika maslaca
    
                                                                                
                                                                            - 4 čena belog luka    
                                                                                                                                                                            
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            Priprema:
    
                                                                                
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            Pirinač obarite, pa u tiganju zagrejte ulje i dodajte sitno seckani beli luk i škampe. Propržite, pa dodajte belo vino. Kada vino ispari, ubacite pirinač, dodajte začine i kašiku maslaca, pa malo promešajte. Ostavite da s emalo ohladi i poslužite.
    
                                                                                
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            PRIJATNO!    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                                
                                                    
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                             
                        
                     
                        
                    