Aromatični pire od celera
Možda pire od celera nije prva stvar koju ćete poželeti da pripremite kao dodatak uz vaše glavno jelo, a li ipak imajte dve stvari na umu pre nego što odustanete. Pire od celera se služi u mnogim poznatim i visoko rangiranim restoranima i savršeno se uklapa uz meso. Takođe pire od celera je definitivno zdravija verzija.
20-11-2024
|10:35
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
1 veći celer
1 krompir (za kremastiju teksturu)
2 kašike putera ili maslinovog ulja
100 ml mleka ili pavlake
1 kašičica belog luka u prahu
Prstohvat muskatnog oraščića
1/2 kašičice majčine dušice (sušene ili sveže)
1/2 kašičice mlevene paprike
So i biber po ukusu
Priprema:
Oljuštite celer i krompir, pa ih isecite na kocke. Kuvajte ih u posoljenoj vodi dok ne omekšaju (oko 20-25 minuta). Procedite povrće i prebacite ga u blender da napravite glatku smesu. Dodajte puter, mleko ili pavlaku, beli luk u prahu, muskatni oraščić, majčinu dušicu i mlevenu papriku. Sve zajedno dobro izgnječite ili izblendajte. Probajte i dodajte so i biber po ukusu. Poslužite toplo uz omiljeno jelo.
PRIJATNO!