Aromatični krompir sa ruzmarinom

Pripremite ukusan zapečeni krompir koji uz prave dodatke i začine postaje prava gozba i jelo koje prevazilazi očekivanja...

23-10-2025

|

12:57

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

  • 1 kg mladog krompira
  • 250 g slanine, isečene na kockice
  • 1 beli luk, sitno iseckan ili u granulama
  • So, biber i ruzmarin po ukusu
  • Maslinovo ulje
  • Malo belog vina 

Priprema:

Krompir dobro operite i, po želji, ogulite. Isecite na pola ili četvrtine, u zavisnosti od veličine. U velikoj činiji pomešajte krompir sa maslinovim uljem, belim lukom, solju, biberom i ruzmarinom. Dodajte i malo belog vina za intenzivniji ukus. Dodajte kockice slanine i sve dobro promešajte. Smesu stavite u vatrostalnu posudu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30–40 minuta, povremeno mešajući krompir da ravnomerno porumeni.

PRIJATNO!