Aromatični krompir sa ruzmarinom
Pripremite ukusan zapečeni krompir koji uz prave dodatke i začine postaje prava gozba i jelo koje prevazilazi očekivanja...
23-10-2025
|12:57
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 1 kg mladog krompira
- 250 g slanine, isečene na kockice
- 1 beli luk, sitno iseckan ili u granulama
- So, biber i ruzmarin po ukusu
- Maslinovo ulje
- Malo belog vina
Priprema:
Krompir dobro operite i, po želji, ogulite. Isecite na pola ili četvrtine, u zavisnosti od veličine. U velikoj činiji pomešajte krompir sa maslinovim uljem, belim lukom, solju, biberom i ruzmarinom. Dodajte i malo belog vina za intenzivniji ukus. Dodajte kockice slanine i sve dobro promešajte. Smesu stavite u vatrostalnu posudu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30–40 minuta, povremeno mešajući krompir da ravnomerno porumeni.
PRIJATNO!