Aromatični krompir sa ruzmarinom

Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.

09-01-2025

|

12:35

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

1 kg krompira, isečenog na četvrtine ili kolutove
3-4 kašike maslinovog ulja
4 čena belog luka, sitno seckana 
2-3 grančice svežeg ruzmarina (ili 1 kašičica suvog ruzmarina)
So i sveže mleveni biber po ukusu
1 kašičica krupne soli za hrskavu koricu (opciono)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. Krompir dobro operite i osušite, a zatim ga stavite u činiju. Prelijte krompir maslinovim uljem, pospite ruzmarinom i belim lukom, pa dodajte i so i biber. Dobro izmešajte kako bi se svi komadi krompira ravnomerno obložili začinima. Rasporedite krompir u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Pospite po želji krupnu so za dodatnu hrskavost. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40-50 minuta ili dok krompir ne postane zlatno smeđ i hrskav spolja, a mekan iznutra. Na polovini pečenja krompir možete promešati kako bi se ravnomerno ispekao.

PRIJATNO!