-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Mandić - Biću tvoj
- Sara Jo - Mahovina
- Vlado Georgiev - Šta bi prijatelji moji
- Zdravko Čolić - Pusti pusti modu
- Van Gogh - Za Godine Tvoje
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Domaći sladoled od nektarina
Ako niste imali priliku da probate sladoled od nektarina pravo je pitanje šta čekate? Isprobajte recept koji ne uključuje veštačke arome i verujte nam na reč da će vas ukus ovog fenomenalnog deserta oduševiti.
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Ubrzajte metabolizam i dovedite liniju do savršenstva!
Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da podržite svoj metabolizam, od kojih mnogi uključuju jednostavne promene u vašoj ishrani i načinu života.
-
-
Putovanja
Italija proglašena za „ultimativnu“ destinaciju za solo avanturiste u 2025. godine!
Ako ste planirali solo putovanje u 2025. i tražite destinaciju koja ne nudi samo kulturno obogaćenje već i uzbuđenje i dozu adrenalina, Italija je – prema novom istraživanju – pravo mesto za vas.
Lisabon je zvanično dom najboljeg luksuznog hotela na svetu!
TripAdvisor je objavio dobitnike nagrada Travellers’ Choice, otkrivši listu najboljih hotela na svetu – a titula apsolutnog pobednika pripala je jednom portugalskom dragulju.
-
Preporučujemo
Zaboravite hemikalije: Očistite celu kuću uz pomoć limuna!
Limunska kiselina poseduje izuzetnu moć čišćenja i pokazala se kao jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za održavanje higijene doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima, idealna je za sve koji žele da izbegnu upotrebu agresivnih hemikalija i opredele se za zdravije, ekološki prihvatljivije alternative.
Savet dizajnera: Kombinacije boja koje donose luksuzni izgled prostora
Dizajneri enterijera otkrili su za Homes & Gardens da postoje izvesne kombinacije boja koje da prostoru daju luksuzan izgled.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.22 118.04 CHF 124.69 125.57 126.44 USD 100.98 101.70 102.41
-
Aromatične pljeskavice od povrća
Napravite iskorak i probajte pljeskavice od povrća. Ne samo što su zdravije, već ako ih adekvatno začinite mogu da budu i ukusnije.
13-06-2024 | 12:04 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, FSerega
Sastojci:
1 velika šargarepa, izrendana1 tikvica, izrendana
1 crvena paprika, sitno iseckana
1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 konzerva (oko 400 g) kuvane leblebije
1 šolja prezli (ili po potrebi)
2 kašike brašna (možete koristiti obično, integralno ili bezglutensko brašno)
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica slatke paprike
1/2 kašičice kima
So i biber po ukusu
Ulje za prženje
Priprema:
Izdinstajte iseckani crni luk i beli luk na malo ulja dok ne postanu staklasti. Dodajte rendanu šargarepu, tikvicu i papriku. Dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša, a višak tečnosti ispari. Ostavite da se ohladi.
U velikoj posudi, izgnječite leblebije viljuškom ili ih kratko izblendajte tako da ostanu mali komadići (ne mora biti potpuno glatko). Dodajte ohlađeno povrće, prezle, brašno, peršun, slatku papriku, kim, so i biber. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine. Ako je smesa previše vlažna, dodajte još prezli.
Oblikujte smesu u pljeskavice željene veličine. U tiganju zagrejte malo ulja na srednje jakoj vatri. Pržite pljeskavice 3-4 minuta sa svake strane, ili dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave spolja.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Kokos rolat
Ako ste ljubitelj kokosa, obavezno obradujte sebe ovim fenomenalnim desertom. Poslužite ga uz kafu ili hladnu limunadu za još bolji ugođaj.
Engleska pita sa prazilukom
Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.
Domaći humus sa patlidžanom
Mnogi od nas su već odavno uvrstili humus u svoju ishranu, a poslednjih godina na rafovima prodavnica možemo pronaći razne njegove varijante i ukuse – od klasičnog, preko onog sa cveklom, pa sve do pikantnijih kombinacija. Ipak, domaći humus ima posebnu punoću ukusa koju je teško nadmašiti, a varijanta sa pečenim patlidžanom donosi dodatnu dimenziju.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: