Slušate: Muzički mix

Pesma: Zabranjeno Pušenje - Zenica blues

Muzički mix
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Ana Stanić u Mojih 50

  Od ponedeljka, 5. juna gošća emisije Mojih 50 na Naxi radiju je Ana Stanić.
  04-06-2023 | 22:36 | Autor/Izvor: Naxi media - wikipedia

  Foto: Naxi media, Željka Dimić

   

  Ana Stanić je proslavljena pevačica i autorka pesama.

  Iako je završila FDU u Beogradu, smer filmska i televizijska produkcija, kao profesiju je odabrala muziku, za koju je, još kao devojčica pokazivala talenat i interesovanje.

  Pevačku karijeru započela je u grupi "Moby Dick", 1994. godine. Četiri godine nakon toga, 1998., Ana napušta bend sa kojim je snimila tri albuma i započinje uspešnu samostalnu karijeru, koja danas traje gotovo dve decenije.

  Kao apsolvent na FDU-u, na odseku za filmsku i televizijsku produkciju, 2001. godine našla se u ulozi producenta populrnog domaćeg ostvarenja "Apsolutnih sto" Srdana Golubovića, u kome su uloge poverene Mandi, Bogdanu Dikliću, Paulini Manov i Vuku Kostiću.

  Prvi solo nastup beleži na Budvanskom festivalu 1998. godine kada se predstavila pesmom "Molila sam anđele" čiji aranžman potpisuje muzičar Vlado Georgiev.

  Iste godine objavila je svoj prvi solo CD "Metar iznad asfalta" koji je zabeležio veliki uspeh i predstavio Anu u drugačijem svetlu. Od 11 numera koje su zabeležene na debi albumu sedam je napisala ona sama. Sledeće godine objavila je i drugi solo album "Vidim te kad...", 2002. godine album "Tri", nakon čega je 2004. usledio album "U ogledalu". 2008. godine se, nakon manje pauze, publici predstavila albumom "Sudar", a 2012. usledio je veliki uspeh singla "Panika". Tri godine kasnije, 2015. Ana objavljuje album "Priča za pamćenje", koji postiže veliki uspeh kod publike. Pesme koje se izdvajaju jesu "Neka gori sve", "Priča za pamćenje"...

  U godinama koje su usledile Ana je uspešno predstavila nove pesme i saradnje, pa joj 2017. donosi veliki uspeh singla “Ono što smo mi”, za koji Ana potpisuje muziku, dok Vukašin Marković (Irie FM) potpisuje tekst i produkciju. Spot za pomenutu pesmu režirao je Danilo Bećković. Sledeći singl "Holivud" je odmah naišao na pozitivne reakcije publike. Muziku i tekst za "Holivud" napisala je Ana, aranžman i produkciju je radio Ivan Mirković Bambi, a režija spota poverena je Lazaru Bogdanoviću. Godine 2019. Ana predstavlja maksi singl "Izgubljeno proleće" na kome se izdvajaju pesme: "Dužan si mi ostao", "Slepo" i "Bolesni"...Iste godine 24. oktobra u CZK Vlada Divljan održava koncert "20, 30 godina".

  Krajem 2021. godine Ana je izdala maksi singl "Moja Nova godina" sa tri autorske novogodišnje pesme. Za ovaj muzički projekat urednički kolegijum Naxi radija joj je dodelio Naxi Zvezdu 2022 za najbolji muzički projekat.

  Godine 2022. sa pesmom "Ljubav bez dodira" takmičila se na "Pesmi za Evroviziju ’22", a iste godine na Skalama je predstavila pesmu "Ne zna ona".

  Ove godine na održanom muzičkom festivalu "Beogradsko proleće" takmičila se sa pesmom "Krila" koja osvojila Specijalnu nagradu Naxi radija, kao i nagradu Stručnog žirija za najbolji aranžman.

  Ove godine Ana obeležava značajan jubilej - 25 godina samostalne muzičke karijere.

  U emisiji "Mojih 50" Ana će, pored ostalih, izabrati dve pesme koje je posebno zavolela kad je dobila priliku da ih otpeva. Saznaćete i koju pesmu joj je tata pevao kad je bila mala, kao i koju pesmu je uvek iščekivala na koncertima jednog svog kolege na kojima je bila redovna.

  Emisija "Mojih 50" na programu je svakog radnog dana od 18 do 19 časova na Naxi radiju. Emisiju "Mojih 50", možete slušati i na Naxi nacionalu, najvećoj radijskoj mreži u Srbiji.


  Pogledajte koje pesme je Ana Stanić odabrala u emisiji Mojih 50. 


  Ukoliko ste propustili emisiju u kojoj je gostovala Ana Stanić, možete je poslušati OVDE. 

  Galerija
 • Pročitajte i...
  Pozorište Pozorište iza zavese: Mnogobrojne anegdote iz predstava i života poznatih glumaca

  Od 18. septembra Naxi radio kroz kratku formu "Pozorište iza zavese" slušaoce upoznaje sa istorijom i kulturom glavnog grada. Ovaj serijal predstaviće priče o beogradskim pozorištima, njihovom nastanku i istoriji, ali i zanimljivosti i manje poznate anegdote iz predstava i iz života legendarnih glumaca.

  Anja Josifovski i dejan Spisak 50 omiljenih pesama - Anja Josifovski

  Pogledajte koje je pesme Anja Josifovski odabrala u emisiji Mojih 50

  Anja Josifovski u Mojih 50 Anja Josifovski u Mojih 50

  Od ponedeljka, 18. septembra gošća emisije Mojih 50 na Naxi radiju je Anja Josifovski.

  Milan Bujaković u Mojih 50 Spisak 50 omiljenih pesama - Milan bujaković

  Pogledajte koje je pesme Milan Bujaković odabrao u emisiji Mojih 50.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: