-
Poslednjih 5 pesama
- Denis & Denis - Telefon
- Jakarta - Pozovi Me
- Zdravko Čolić - Čija je ono zvijezda
- Crvena jabuka - Da Znas Da Me Bolis
- Merlin - Deset mladja
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGvakamole sos
Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
Smoothie sa jagodama i avokadomEvo jedne sjajne ideje za ukusnu užinu koju ovih dana možete konzumirati dok šetate prirodom. Svakako ovaj napitak je izuzetno hranljiv, pa možete da ga konzumirate i za doručak.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaIzletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda
Ako živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
Produženi vikend: Četiri mesta koja bi trebalo da posetite u SrbijiU potrazi za avanturom često biramo destinacije van naše zemlje, dok mnoga mesta koja su nam blizu ostaju nedovoljno istražena... Savršen odmor moguće je organizovati samo ako se malo udaljite od grada ili posetite deo države u koji nikad niste kročili.
-
PreporučujemoVratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovako
Mnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
Zavese će uz ovaj trik mirisati i mesec danaPostoji jednostavan trik koji će doprineti da vaš dom odiše prijatnim mirisima jako dugo.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
384 godine od rođenja oca mikrobiologije
Na današnji dan rođen je Antoni van Levenhuk (Delft, 24. oktobar 1632 — Delft, 26. avgust 1723) holandski trgovac i naučnik.
24-10-2016 | 12:54 | Autor/Izvor: Naxi media-Wikipedia
Foto: Bigstockphoto/CebotariN
Poznat je kao "otac mikrobiologije", jedan od "očeva bakteriologije", te strastveni posmatrač mikroskopski sitnog sveta.
Najpoznatiji je po izumu prvog mikroskopa i doprinosima u razvoju mikrobiologije. Koristeći ručno izrađene mikroskope, bio je prvi čovek koji je posmatrao jednoćelijske organizme, mišićno tkivo, bakterije, spermatozoide i protok krvi u kapilarima. Protozoe je izučavao u vezi sa tropskim oboljenjima, uključujući malariju, a otkrio je da su bakterije uzročnik kolere i tetanusa.
Tokom svog života izbrusio je oko 500 optičkih sočiva i stvorio oko 400 vrsta različitih mikroskopa, od kojih danas postoji samo 9. Njegovi mikroskopi izrađivani su od srebrnih i bakarnih metalnih okvira, koji su pričvršćivali rukom brušene sočivo. Mikroskopi koji su sačuvani do danas imaju moć povećanja od čak 275 puta, ali smatra se da je Levenhuk posedovao mikroskope koji su mogli da povećavaju čak i do 500 puta.
-
Pročitajte i...Pet najboljih evropskih nacionalnih parkova: Da li vam se dopada ovaj izbor?
Travel novinarka britanskog medija The Guardian Rejčel Dikson izdvojila je pet najboljih evropskih nacionalnih parkova, a vi svakako proverite da li vam se njen izbor dopada.
Toplotni udari kao bizarni talasi "drugog zvuka" u superfluidimaŠolja tople čokolade ostavljena da odstoji neko vreme u hladnoj prostoriji odmah će se ohladiti.
Krava koja je prodata za 4,8 miliona dolara: Evo zašto je toliko posebnaGinisova knjiga je prepuna nezamislivih i fantastičnih rekorda, a sada se na čuvenoj listi našla i jedna krava.
Zašto žirafa ima dugačak vrat?Fosilni dokazi sugerišu da je vrat žirafe nešto više od dosezanja visokih grana kako bi mogle da se hrane.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: