-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - Bitanga I Princeza
- Moby Dick - Pričaj mi o ljubavi
- Flamingosi - Sa tobom bilo gde
- Zdravko Čolić - Živiš u oblacima mala
- Toše Proeski - Ako me pogledaš u oči
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Zdravstvena korist bundeve: Trebalo bi da je jedemo što češće
Popularna jesenja namirnica veoma je zdrava, pa je veoma važno da iskoristimo sezonu bundeve i uključimo je u jelovnik.
03-11-2023 | 09:37 | Autor/Izvor: Naxi media, Popular Science
Foto: Bigstock, New Africa
„Sezonska ishrana je zaista moćna jer Zemlja kontroliše vrstu hrane koja je potrebna našem telu u određenim godišnjim dobima“, kaže Melani Marfi Rihter, registrovani dijetetičar nutricionista i instruktor fiziologije ishrane na Univerzitetu Kalifornije u Irvajnu. "Bundeva je jedna od najboljih namirnica sa esencijalnim mineralima i hranljivim materijama za podršku našem mentalnom zdravlju i imunološkom sistemu dok prelazimo iz leta u jesen." Ne samo da bundeva začini vašu ishranu, već i živahni ukusi mogu da pretvore blag obrok u nešto potpuno drugačije. Ali sve zavisi od toga kako koristite bundevu u svojim obrocima, piše Popular Science.Pogledajte narandžastu boju voća - to nije samo za pokazivanje. Ova boja svedoči o visokim količinama beta-karotena, prekursora vitamina A. Vitamin A je važan za vid, imuni sistem i pravilno funkcionisanje organa, a pošto je vitamin rastvorljiv u mastima, pomaže i telu. bolje apsorbuju druge hranljive materije koje jedemo.
Bundeva je takođe bogata vitaminom C, moćnim antioksidansom. Ovi antioksidansi pomažu u zaštiti tela od slobodnih radikala, smanjujući rizik od hroničnih bolesti kao što su bolesti srca. Iako se istraživanja o antioksidantima još uvek razvijaju, opsežna istraživanja su uglavnom otkrila iste prednosti.
Pogodno je za različite dijete: Odmor na kraju godine može biti težak period za ljude koji se pridržavaju specijalizovane dijete da bi sačuvali svoje zdravlje. Na sreću, bundeva je odlična opcija za dodavanje u bilo koji obrok, bez brige o višku holesterola ili skokovima šećera u krvi. Za osobe sa dijabetesom, glavni makronutrijent na koji treba obratiti pažnju su ugljeni hidrati. Ne samo da bundeve imaju malo ugljenih hidrata, one su i odličan izvor dijetalnih vlakana koja pomažu varenju i održavaju zdravu telesnu masu. Vlakna takođe pomažu u regulisanju nivoa šećera u krvi i podstiču sitost, što može sprečiti prejedanje. Bundeva se takođe smatra hranom koja je zdrava za srce zbog visokog sadržaja kalijuma. Kalijum je važan za regulisanje krvnog pritiska i održavanje stabilnog srčanog ritma. -
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: