Zapečeni grašak

Grašak je namirnica koju preporučuju nutricionisti. Neka se u vašem jelovniku nađe barem jednom nedeljno.

20-03-2018

|

15:43

|

Autor / Izvor: Naxi media-recepti

Sastoji:

- po želji mirođije
- po želji peršuna
- 2 kašičice soli
- 1 kašika aleve paprike
- 2 kašike brašna
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 pakovanje graška

Priprema: Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i dodati šargarepu seckanu na kolutove. Dodati grašak i propržiti još 5 minuta. Naliti vodom, posoliti, ubaciti mirođiju i peršun i ostaviti da se kuva 30 minuta. Napraviti zapršku sa alevom i brašnom, sipati u grašak i promešati. Skuvani grašak prebaciti u vatrostalnu činiju ili tepsiju i ubaciti u zagrejanoj rerni na 200C. Grašak peći još 30 minuta.