-
Poslednjih 5 pesama
- Karolina Gočeva - Kad volis
- Riblja čorba - Kad sam bio mlad
- Atomsko Sklonište - Treba Imat Dusu
- Vanna - Kao da me nema
- Djordje Balašević - Ringišpil
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Zaboravite na štetne mikrotalasne pećnice u kući
Danas skoro da ne postoji domaćinstvo koje ne poseduje mikrotalasnu pećnicu. Ipak, da li ste znali da njena upotreba može imati štetna dejstva po vaše zdravlje?
18-04-2016 | 14:53 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-monkeybusinessimages
Mikrotalasna pećnica koristi mikrotalasna zračenja koja deformišu molekularnu strukturu hrane. Sva talasna energija menja polaritet iz pozitivnog u negativni i to sa svakim ciklusom talasa. U mikrotalasnim, promene polariteta događaju se milion puta u svakoj sekundi, a kao rezultat toga, mikrotalasi uništavaju zdrave hranjive sastojke.
Evo na šta sugerišu neka istraživanja:
1. Mikrotalasna pećnica je štetna za dečju hranu!
Prema jednom istraživanju u Minesoti objavljenom još 1989. godine, kuvanje dečije hrane u mikrotalasnim pećnicama je nezdravo i neprirodno. Zagrejano mleko u mikrotalasnoj pećnici može štetno delovati na dete koje ga pije. Ovako zagrejano mleko menja svoju molekularnu strukturu i gubi hranljive sastojke. Opredeite se za grejanje mleka u flašici pod mlazom vrele vode.
2. Mikrotalasi mogu uništiti vašu krv!
Nakon što je jedna medicinska sestra u bolnici u Oklahomi koristila mikrotalasnu pećnicu za zagrejavanje krvi za transfuziju pacijenta. Zbog transfuzije, bolesnik je odmah preminuo. Tada je dokazano da mikrotalasi ubrizgavaju neke destruktivne materije u našu hranu kada se zagrejavaju u istoj.
3. Mikrotalasi smanjuju nivo hemoglobina u krvi!
Istraživanje sprovedeno 1992. godine od "Raum&Zelt-a" pokazalo je da su se nakon konzumiranja mleka i povrća iz mikrotalasne pećnice dogodile neke vidljive promene u ljudskom organizmu. Hemoglobin kao važan sastojak krvi i leukociti koji telu daju imunitet su smanjeni, a bela krvna zrnca, holesterol i bakterije su se povećali, što je prilično alarmantan znak. -
Pročitajte i...
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Kako bezbedno odmrznuti hranu? Saveti koje vredi zapamtiti
Odmrzavanje namirnica deluje kao jednostavan zadatak, ali mnogi prave greške koje mogu dovesti do kvarenja hrane ili čak trovanja. Stručnjaci ističu da je najvažnije paziti na temperaturu i način na koji se odmrzavanje sprovodi, jer u suprotnom postoji rizik od bakterija poput salmonele i listerije.
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se i uživajte...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: