-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Bebek - Zaboravi
- Djordje Balašević - Olivera
- Kemal Monteno - Tajna Zena
- Piloti - Tajna
- Galija - Poljubi me
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Kolač sa tikvicama i maslinama
Ako volite ukuse Mediterana i jela koja se brzo spremaju, ovaj slani kolač sa tikvicama, fetom i maslinama biće pravo otkriće za vas.
-
Zdravlje
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
Ovo su poruke koje vam telo šalje kada nema dovoljno proteina
Najmanje 10% dnevnog unosa kalorija trebalo bi da potiče iz proteina.
-
-
Putovanja
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
Prelepi azijski grad proglašen najboljom destinacijom po odnosu cene i kvaliteta ove zime
Post Office je otkrio destinacije na kojima putnici dobijaju najviše za svoj novac.
-
Preporučujemo
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
Da li čuvate luk na pogrešnom mestu? Otkrijte najlakši trik za duži rok trajanja
Ako primetite da vam se luk pokvari već nakon nekoliko dana, verovatno ga ne skladištite pravilno. Mesto na kojem čuvate luk može značajno uticati na njegovu svežinu i trajanje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.75 125.63 126.51 USD 99.91 100.62 101.32
-
Uskršnji hleb sa jajima
Napravite tradicionalni hleb sa jajima koji se služi za uskršnjom trpezom.
24-04-2022 | 10:01 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-nataliaspb
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 2 kašičice soli
- 4 kašika šećera
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 2 jaja
- 7.5 dcl mleka
- 1 kašičica ulja
- 1 žumance za premazivanje
- kuvana jaja (mogu biti i ofarbana)
Priprema: Kvasac se uz 1 kašičicu šećera prelije sa 1 dcl mleka. U brašno se dodaju so, šećer, jaja, ulje, kvasac, a kad uskisne i zamesi se mlekom. Testo bi trebalo da bude srednje mekano, kao i za ostala kisela testa. Ostaviti ga prekriveno lanenom krpom dok ne uskisne. Dobijeno testo se premesi se dva, tri puta. U kalupe staviti odgovarajuću količinu testa. Jedan deo testa se ostaviti za ukrašavanje. Kada se ukrasi, ubaciti kuvana jaja na željena mesta, obično u sredini, premažu se jajima. Potrebno je ostaviti da odstoji još 10 minuta i potom peći na 200°C dok ne porumeni. -
Pročitajte i...
Prirodni načini farbanja uskršnjih jaja: Inspiracija iz vaše kuhinje
Uskrs je vreme kada domovi ožive bojama, mirisima i toplinom porodičnih okupljanja. Jedan od najlepših običaja koji sa sobom nosi prazničnu atmosferu jeste farbanje jaja.I dok se u savremenim domaćinstvima sve češće poseže za fabričkim bojama i gotovim setovima za ukrašavanje, postoji nešto posebno, gotovo čarobno, u vraćanju prirodi i tradicionalnim metodama.
Uskrs sa najmlađima
Provedite Uskrs u krugu porodice i dragih ljudi, te osmislite interesantan sadržaj za decu koji će ih uključiti u pripremanje praznika i praznovanje. Stvorite sa njima divne uspomene, posvetite im se, uživajte u igri i vremenu provedenom sa njima.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: