-
Poslednjih 5 pesama
- Van Gogh - Za Godine Tvoje
- Novi Fosili - Za dobra stara vremena
- Prljavo Kazalište - S vremena na vrijeme
- Flamingosi - Sa tobom bilo gde
- Djavoli - Ona nikog nema
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Musaka sa pire krompirom
Musaka je mnogima od nas jedno od omiljenijih jela. Ako volite sočniju varijantu musake, pripremite je sa pire krompirom. Po želji, na kraju možete je posuti starim sirom ili trapistom za dodatni šmek.
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
-
Zdravlje
Namirnice koje ne treba da jedete nakon isteka roka trajanja
Nisu svi rokovi trajanja fleksibilni, a lekari i nutricionisti objašnjavaju koje namirnice postaju rizične čim pređu svoj bezbedni rok.
Nova istraživanja: Kako maslinovo ulje štiti mozak?
Veliko istraživanje, predstavljeno na sastanku Američkog društva za ishranu u Bostonu, otkrilo je da su učesnici koji su konzumirali više od pola kašike maslinovog ulja dnevno smanjili rizik od smrti usled demencije za 28 procenata u poređenju sa onima koji nikada ili retko koriste maslinovo ulje.
-
-
Putovanja
Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva
Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
-
Preporučujemo
Tri kućna trika sa sodom bikarbonom koji rešavaju probleme za tren
Soda bikarbona, odnosno natrijum-bikarbonat, pravi je heroj svake kuhinje, neizostavan je sastojak u mnogim receptima, ali i moćno sredstvo za čišćenje i neutralisanje neprijatnih mirisa. Jeftina je, lako dostupna i mnogo ekološkija od većine drugih sredstava za čišćenje, pa ne čudi što je stalni član gotovo svakog domaćinstva.
Koliko dugo mleko zaista može da traje? Evo pravog odgovora
Vreme je da jednom zauvek razrešimo dilemu: koliko dugo mleko zaista može da stoji? Neki tvrde da je bezbedno i nekoliko dana nakon isteka roka, dok drugi smatraju da ga treba baciti čim ga otvorite. Pa, gde je istina?
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.09 125.97 126.86 USD 100.10 100.81 101.51
-
Uskršnji hleb sa jajima
Napravite tradicionalni hleb sa jajima koji se služi za uskršnjom trpezom.
24-04-2022 | 10:01 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-nataliaspb
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 2 kašičice soli
- 4 kašika šećera
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 2 jaja
- 7.5 dcl mleka
- 1 kašičica ulja
- 1 žumance za premazivanje
- kuvana jaja (mogu biti i ofarbana)
Priprema: Kvasac se uz 1 kašičicu šećera prelije sa 1 dcl mleka. U brašno se dodaju so, šećer, jaja, ulje, kvasac, a kad uskisne i zamesi se mlekom. Testo bi trebalo da bude srednje mekano, kao i za ostala kisela testa. Ostaviti ga prekriveno lanenom krpom dok ne uskisne. Dobijeno testo se premesi se dva, tri puta. U kalupe staviti odgovarajuću količinu testa. Jedan deo testa se ostaviti za ukrašavanje. Kada se ukrasi, ubaciti kuvana jaja na željena mesta, obično u sredini, premažu se jajima. Potrebno je ostaviti da odstoji još 10 minuta i potom peći na 200°C dok ne porumeni. -
Pročitajte i...
Prirodni načini farbanja uskršnjih jaja: Inspiracija iz vaše kuhinje
Uskrs je vreme kada domovi ožive bojama, mirisima i toplinom porodičnih okupljanja. Jedan od najlepših običaja koji sa sobom nosi prazničnu atmosferu jeste farbanje jaja.I dok se u savremenim domaćinstvima sve češće poseže za fabričkim bojama i gotovim setovima za ukrašavanje, postoji nešto posebno, gotovo čarobno, u vraćanju prirodi i tradicionalnim metodama.
Uskrs sa najmlađima
Provedite Uskrs u krugu porodice i dragih ljudi, te osmislite interesantan sadržaj za decu koji će ih uključiti u pripremanje praznika i praznovanje. Stvorite sa njima divne uspomene, posvetite im se, uživajte u igri i vremenu provedenom sa njima.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: