-
Poslednjih 5 pesama
- Petar Grašo - Ako Te Pitaju
- Kerber - Hajde da se volimo
- Boris Rezak - Lastavica
- Idoli - Cokolada
- Ana Stanić - Točkovi
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Uskršnji hleb sa jajima
Napravite tradicionalni hleb sa jajima koji se služi za uskršnjom trpezom.
24-04-2022 | 10:01 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-nataliaspb
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 2 kašičice soli
- 4 kašika šećera
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 2 jaja
- 7.5 dcl mleka
- 1 kašičica ulja
- 1 žumance za premazivanje
- kuvana jaja (mogu biti i ofarbana)
Priprema: Kvasac se uz 1 kašičicu šećera prelije sa 1 dcl mleka. U brašno se dodaju so, šećer, jaja, ulje, kvasac, a kad uskisne i zamesi se mlekom. Testo bi trebalo da bude srednje mekano, kao i za ostala kisela testa. Ostaviti ga prekriveno lanenom krpom dok ne uskisne. Dobijeno testo se premesi se dva, tri puta. U kalupe staviti odgovarajuću količinu testa. Jedan deo testa se ostaviti za ukrašavanje. Kada se ukrasi, ubaciti kuvana jaja na željena mesta, obično u sredini, premažu se jajima. Potrebno je ostaviti da odstoji još 10 minuta i potom peći na 200°C dok ne porumeni. -
Pročitajte i...
Prirodni načini farbanja uskršnjih jaja: Inspiracija iz vaše kuhinje
Uskrs je vreme kada domovi ožive bojama, mirisima i toplinom porodičnih okupljanja. Jedan od najlepših običaja koji sa sobom nosi prazničnu atmosferu jeste farbanje jaja.I dok se u savremenim domaćinstvima sve češće poseže za fabričkim bojama i gotovim setovima za ukrašavanje, postoji nešto posebno, gotovo čarobno, u vraćanju prirodi i tradicionalnim metodama.
Uskrs sa najmlađima
Provedite Uskrs u krugu porodice i dragih ljudi, te osmislite interesantan sadržaj za decu koji će ih uključiti u pripremanje praznika i praznovanje. Stvorite sa njima divne uspomene, posvetite im se, uživajte u igri i vremenu provedenom sa njima.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: