Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Knez - Mia bella signorina

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Knez - Mia bella signorina
    2. Parni Valjak - U ljubav vjerujem
    3. Bebi Dol - Rudi
    4. Merlin - Danas Sam OK
    5. Ana Stanić - Grad
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Extra Nena - Četvrtak - Mojih 50
    2. 15. maj - 1 - Dodir noći
    3. 15. maj - 2 - Dodir noći
    4. 15. maj - 3 - Dodir noći
    5. Extra Nena - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Starinska pita sa borovnicama Starinska pita sa borovnicama

    Pita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.

    Domaći falafel Domaći falafel

    Pripremite ukusno i aromatično jelo koje je izuzetno hranljivo i zdravo.

  • Zdravlje
    Sedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše Sedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše

    Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.

    Zašto je dobro da grickamo celer između obroka? Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?

    Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Raj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu Raj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu

    Ako raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.

    Saveti za uspešno i praktično pakovanje Saveti za uspešno i praktično pakovanje

    Sezona letovanja upravo počinje i trajaće do oktobra. Bez obzira na to kada ste planirali letovanje saveti za lako i praktično pakovanje stvari će vam sigurno biti od koristi.

  • Preporučujemo
    Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci

    Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...

    Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako

    Mnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.29 117.11 117.92
    CHF 118.02 118.85 119.68
    USD 107.10 107.85 108.61
  • Povezani članci
  • Tiganji: Koje vrste postoje i šta sve možete da spremate u njima?

    Tiganji su danas neizostavni deo svačije kuhinje bez obzira na to koliko smo vešti u kuvanju. Prosto, čak se i početnici lako snalaze sa tiganjima i bez mnogo muke pripremaju najrazličitija brza, a ukusna jela. Dakle, bez tiganja kuvanje ne može da bude potpuno, bez obzira na to da li želite da pripremate meso, povrće ili pak svima omiljene palačinke.




    22-09-2021 | 13:43 | Autor/Izvor: Naxi media-Okov PR

    Foto: Naxi media, Željka Dimić

     

    I dok smo nekada koristili jedan tiganj srednje veličine i dubine za sve što smo pripremali, danas se tiganji uglavnom razlikuju prema nameni, prema dubini i prema materijalu od kog su napravljeni. Tu su i neke druge karakteristike u vidu dodatnih pogodnosti kao što su nelepljiv premaz, uklanjanje drški i slično. O da, tiganji su toliko uznapredovali!

    U nastavku teksta predstavićemo vam osnovnu podelu ovog kuhinjskog posuđa i posavetovati vas šta u njima možete da pripremite kako biste iskoristili njihov pun potencijal.

    Gril tiganji

    Gril tiganji su poznati i kao tiganji za roštilj iz jednostavnog razloga - ova vrsta tiganja je savršena zamena za roštilj koji, recimo, ne možete da organizujete kod kuće. Zato, bez obzira na to da li želite da grilujete povrće ili stare dobre ćevape, ovaj tiganj se mora naći u vašoj kuhinji. Gril tiganji su prepoznatljivi po svom izgledu - teški, masivni, obično kockastog oblika, imaju debelo dno da bi se obezbedilo brzo i dugotrajno zagrevanje. S tim u vezi, pre korišćenja obavezno dobro zagrejte tiganj, a kada kažemo “dobro” mislimo da počne da se puši - samo tako ćete postići taj efekat roštilja i dima. Gril tiganje nije neophodno uljiti, bolje je da nauljite meso koje pečete, a ne sam tiganj kako opet ne biste pokvarili efekat koji tiganj treba da izazove. Zato, marinirajte meso, a potom ga ispecite. Ukoliko grilujete i povrće, isecite ga na deblje parčiće i grilujte ga nakon mesa, kako meso ne bi upilo njegove arome. Dobro osušite ubrusom sve što pečete, a u slučaju povrća, začinite ga nakon, a ne pre pečenja.


    (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

    Duboki tiganji

    Dubok tiganj je poznat i kao voks i iako još uvek nije toliko zastupljen u našim domaćinstvima (čast izuzecima) neopisivo je koliko su ovi tiganji zapravo praktični! U njima možete spremiti skoro pa svaki ručak, a naročito su pogodni za spremanje paste, rižota, raznih obilnijih jela sa mesom i povrćem, raznih soseva i drugih jela koja nisu ni za šerpu, ali nisu ni za klasičan, plići tiganj. Sbog svoje široke primene, a lakog korišćenja, garantujemo da ćete obožavati ovaj tiganj!

    Tiganji za palačinke

    Među najpoznatijim modelima tiganja, tu su i tiganji za palačinke. Palačinke - svima omiljen dezert! Upravo zato vam je i potreban tiganj sa palačinke koji nećete koristiti ni za šta drugo. Tako, diganji za palačinke su ultra plitki, sa dugom, udobnom drškom, tanki da bi se lako i ravnomerno zagrejali i jako je važno da se ne lepe, bez obzira na to da li ćete praviti klasične ili američke palačinke. Kao i u slučaju gril tiganja, tiganji za palačinke ne bi trebalo mnogo da se ulje (dovoljno je da se malo ulja sipa na ubrus i njime se “prebriše” tiganj) i potrebno je dobro ga zagrejati pre korišćenja. Uz ovako dobar tiganj, palačinke će vam svaki put uspeti!

  • Pročitajte i...
    Okov slavi 5 godina Okov slavi 5 godina u Srbiji: Ne propustite veliku rođendansku akciju!

    Ove subote i nedelje, 16. i 17. marta, kompanija Okov obeležava pet godina uspešnog poslovanja u Srbiji specijalnom rođendanskom akcijom. Kupci su pozvani da se pridruže proslavi i iskoriste najmanje 15% popusta na celokupan asortiman, uz dodatne popuste na preko 200 proizvoda.

    Dolazak lepog vremena je znak za početak radova u vrtu Dolazak lepog vremena je znak za početak radova u vrtu

    Ako imate nekoliko stabala voća u dvorištu ili posedujete voćnjak, potrebno je pružiti im adekvatnu negu za rast. Stabla voća zahtevaju oblikovanje tokom svih godina u kojima voće raste, zbog čega je potrebno redovno odstranjivanje bolesnih i sasušenih grana.

    Za urednu radnu površinu kuhinje Za urednu radnu površinu kuhinje

    Radnu ploču u vašoj kuhinji poželjno je uvek održavati čistom i dezinfikovanom, a prilikom njenog uređenja, možete uvesti neke od dekorativnih elemanata koji će je učiniti preglednom, praktičnom i lepog izgleda.

    Operite svoj auto kao profesionalac Operite svoj auto kao profesionalac

    Svesni ste toga da morate da brinete o mnogim stvarima koje imate, kako bi vas što duže služile. Sigurno se sećate da ste kao deca brižljivo čuvali svoje igračke i pazili da se ne oštete. Isto se dešava i kad odrastete, kada, na primer imate svoj automobil.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: