Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Merlin - Danas Sam OK

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Merlin - Danas Sam OK
    2. Bajaga - Godine prolaze
    3. Knez - Vjeruj
    4. Oliver Mandić - Bobane
    5. Severina - Alcatraz
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Ivana Stanković - Petak - Mojih 50
    2. 19. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 19. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 19. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Ivana Stanković - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Domaći koh Domaći koh

    U susret vikendu, napravite kolač za celu porodicu.

    Pohovane tikvice Pohovane tikvice

    Pohovane tikvice odličan su izbor kada vam ponestane ideja za ručak.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.77 117.59 118.42
    CHF 106.48 107.23 107.99
    USD 105.61 106.35 107.10
  • Povezani članci
  • Teleća čorba

    Uvek je pravo vreme za okrepljujuću i toplu teleću čorbu.




    24-02-2016 | 14:46 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Dusan Zidar

     

    Sastojci:

    - 500 gr telećeg mesa sa kostima
    - 1 glavica crnog luka
    - 1 veza zeleni (šargarepa, paštrnak i koren peršuna)
    - 1/2 celera
    - 1 kašika putera
    - 2 kašike ulja
    - 100 gr kisele pavlake
    - 2 žumanca
    - 1 kašika brašna ( opciono )
    - suvi začin, so i biber
    - sok od limuna

    Priprema: Iseckati crni luk pa ga staviti sa uljem, puterom i malo vode da se dinsta. Luk malo i posoliti. Meso sitno iseckati a kost spustiti posebno kada se luk izdinstao. Dodati malo vode, 200 ml, kašiku suvog začina i ostaviti da se polako krčka, dodavajući vode kad ispari.
    Posle otprilike sat vremena kuvanja teletine ( potrebno joj je duže kuvanje ) dodati očišćene i iseckane šargarepu, paštrnak, peršun i celer. ( ako vam je lakše izblendirajte sve, ali ne predugo da se ne bi stvorila kaša nego samo nekoliko krugova da blender obrne svo povrće )
    Naliti još vode. Ostaviti da se kuva sve na srednjoj vatri još oko 20 – 30 minuta, dok povrće ne omekani. Kada su se skuvali i meso i povrće izmaći sa vatre pa pa izvaditi onu kost od mesa, ako još ima mesa na njoj poskidati i iseckati, pa vratiti.
    Umutiti pavlaku i žumanca sa malo čorbe pa sipati polako nazad u čorbu. Probati čorbu pa dodati soli i bibera po ukusu. Dodati malo peršunovog lista na kraju i limunovog soka pred serviranje.

  • Pročitajte i...
    Karfiol čorba Karfiol čorba

    Ukusna čorba neizostavni je deo toplog predjela.

    Krem čorba od blitve Krem čorba od blitve

    Napravite ukusnu i zdravu krem čorbu od blitve.

    Domaća krem čorba od šargarepe Domaća krem čorba od šargarepe

    Napravite ukusnu krem čorbu od šargarepe u domaćoj radinosti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: