Slušate: Dodir noći

Pesma: Djavoli - Suncan dan

Dodir noći
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Djavoli - Suncan dan
    2. Bijelo dugme - Došao sam da ti kažem da odlazim
    3. Djordje Balašević - Devojka sa čardaš nogama
    4. Galija - Dodirni me
    5. Vanna - Ako je vredelo ista
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Nevena Božović - Petak - Mojih 50
    2. 27. februar - 1 - Dodir noći
    3. 27. februar - 2 - Dodir noći
    4. 27. februar - 3 - Dodir noći
    5. Nevena Božović - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Musli sa voćem Musli sa voćem

    Musli za zdrav početak dana.

    Nugat sufle Nugat sufle

    Ukusan desert koji se lako priprema, a koji je odličan izbor za istinske ljubitelje čokolade.

  • Frajle koncert
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.72 117.54 118.36
    CHF 109.62 110.40 111.17
    USD 106.02 106.77 107.51
  • Povezani članci
  • Teleća čorba

    Uvek je pravo vreme za okrepljujuću i toplu teleću čorbu.




    24-02-2016 | 14:46 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Dusan Zidar

     

    Sastojci:

    - 500 gr telećeg mesa sa kostima
    - 1 glavica crnog luka
    - 1 veza zeleni (šargarepa, paštrnak i koren peršuna)
    - 1/2 celera
    - 1 kašika putera
    - 2 kašike ulja
    - 100 gr kisele pavlake
    - 2 žumanca
    - 1 kašika brašna ( opciono )
    - suvi začin, so i biber
    - sok od limuna

    Priprema: Iseckati crni luk pa ga staviti sa uljem, puterom i malo vode da se dinsta. Luk malo i posoliti. Meso sitno iseckati a kost spustiti posebno kada se luk izdinstao. Dodati malo vode, 200 ml, kašiku suvog začina i ostaviti da se polako krčka, dodavajući vode kad ispari.
    Posle otprilike sat vremena kuvanja teletine ( potrebno joj je duže kuvanje ) dodati očišćene i iseckane šargarepu, paštrnak, peršun i celer. ( ako vam je lakše izblendirajte sve, ali ne predugo da se ne bi stvorila kaša nego samo nekoliko krugova da blender obrne svo povrće )
    Naliti još vode. Ostaviti da se kuva sve na srednjoj vatri još oko 20 – 30 minuta, dok povrće ne omekani. Kada su se skuvali i meso i povrće izmaći sa vatre pa pa izvaditi onu kost od mesa, ako još ima mesa na njoj poskidati i iseckati, pa vratiti.
    Umutiti pavlaku i žumanca sa malo čorbe pa sipati polako nazad u čorbu. Probati čorbu pa dodati soli i bibera po ukusu. Dodati malo peršunovog lista na kraju i limunovog soka pred serviranje.

  • Pročitajte i...
    Domaća pileća krem čorba Domaća pileća krem čorba

    Ukusna domaća čorba, uvek je odličan izbor kao toplo predjelo.

    Karfiol čorba Karfiol čorba

    Ukusna čorba neizostavni je deo toplog predjela.

    Krem čorba od blitve Krem čorba od blitve

    Napravite ukusnu i zdravu krem čorbu od blitve.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: