Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Prljavo Kazalište - Sve je lako kad si mlad

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Prljavo Kazalište - Sve je lako kad si mlad
    2. Severina - Alcatraz
    3. Piloti - Neverna si
    4. Psihomodo Pop - Ja volim samo sebe
    5. Jelena Tomašević - Radio svira za nas
  • Beograd Uzivo
  • Revita
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Desimir Stanojević - Sreda - Mojih 50
    2. 25. jun - 1 - Dodir noći
    3. 25. jun - 2 - Dodir noći
    4. 25. jun - 3 - Dodir noći
    5. Desimir Stanojević - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Voćna salata sa šlagom Voćna salata sa šlagom

    Tokom vrućina važno je hidrirati organizam, a u tome vam dosta može pomoći pažljivo odabrana užina. Odlučite se za voćnu salatu, koju možete lako spakovati i poneti na posao. Za nešto kaloričniju varijantu, uvek možete dodati šlag i toping.

    Pohovani paradajz kao letnji obrok Pohovani paradajz kao letnji obrok

    Pohovani paradajz, odličan je izbor za letnje dane.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.10 117.92 118.75
    CHF 105.59 106.33 107.08
    USD 103.10 103.83 104.56
  • Povezani članci
  • Teleća čorba

    Uvek je pravo vreme za okrepljujuću i toplu teleću čorbu.




    24-02-2016 | 14:46 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Dusan Zidar

     

    Sastojci:

    - 500 gr telećeg mesa sa kostima
    - 1 glavica crnog luka
    - 1 veza zeleni (šargarepa, paštrnak i koren peršuna)
    - 1/2 celera
    - 1 kašika putera
    - 2 kašike ulja
    - 100 gr kisele pavlake
    - 2 žumanca
    - 1 kašika brašna ( opciono )
    - suvi začin, so i biber
    - sok od limuna

    Priprema: Iseckati crni luk pa ga staviti sa uljem, puterom i malo vode da se dinsta. Luk malo i posoliti. Meso sitno iseckati a kost spustiti posebno kada se luk izdinstao. Dodati malo vode, 200 ml, kašiku suvog začina i ostaviti da se polako krčka, dodavajući vode kad ispari.
    Posle otprilike sat vremena kuvanja teletine ( potrebno joj je duže kuvanje ) dodati očišćene i iseckane šargarepu, paštrnak, peršun i celer. ( ako vam je lakše izblendirajte sve, ali ne predugo da se ne bi stvorila kaša nego samo nekoliko krugova da blender obrne svo povrće )
    Naliti još vode. Ostaviti da se kuva sve na srednjoj vatri još oko 20 – 30 minuta, dok povrće ne omekani. Kada su se skuvali i meso i povrće izmaći sa vatre pa pa izvaditi onu kost od mesa, ako još ima mesa na njoj poskidati i iseckati, pa vratiti.
    Umutiti pavlaku i žumanca sa malo čorbe pa sipati polako nazad u čorbu. Probati čorbu pa dodati soli i bibera po ukusu. Dodati malo peršunovog lista na kraju i limunovog soka pred serviranje.

  • Pročitajte i...
    Domaća krem čorba od šargarepe Domaća krem čorba od šargarepe

    Napravite ukusnu krem čorbu od šargarepe u domaćoj radinosti.

    Domaća krompir čorba Domaća krompir čorba

    Čorba se obično služi kao toplo predjelo, a ukoliko nemate naviku da je konzumirajte svakoga dana, učinite to makar tokom nekoliko dana u nedelji. Vaš organizam će vam biti zahvalan.

    Pileća krem čorba Pileća krem čorba

    Ukusna čorbica, okrepiće vaš organizam tokom ovih snežnih dana.

    Čorba od tikvica Čorba od tikvica

    Ukusna čorbica uvek je poželjan izbor za dnevni meni.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: