Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Divlji Andjeli - Voli Te Tvoja Zver

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zdravko Čolić - Zbog tebe
    2. Divlji Andjeli - Voli Te Tvoja Zver
    3. Merlin - Kad si rekla da me voliš
    4. Parni Valjak - Kada me dotakne
    5. Djordje Balašević - Slabo divanim madzarski
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Miodrag Radonjić - Petak - Mojih 50
    2. 26. mart -1 - Dodir noći
    3. 26. mart -2 - Dodir noći
    4. 26. mart - 3 - Dodir noći
    5. Miodrag Radonjić - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Kuglof sa kandiranim voćem Kuglof sa kandiranim voćem

    Zasladite jutarnju kafu ili čaj uz kuglof sa kandiranim voćem.

    Zapečeni makaroni sa povrćem Zapečeni makaroni sa povrćem

    Obork koji se brzo priprema.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.69 117.51 118.34
    CHF 109.82 110.59 111.36
    USD 105.42 106.16 106.91
  • Povezani članci
  • Štrudla od mlade koprive i sira

    Ljubitelji slaniša, voleće ovu štrudlu, koja se može servirati i kao predjelo.




    19-09-2016 | 10:49 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-MarjanCermelj

     

    Sastojci:

    - 1/2 kg kora za pitu
    - 300 g mlade koprive
    - 3 jajeta
    - 100 ml jogurta
    - 500 g sira
    - 2-3 kašike prezli
    - malo soli

    Za preliv:
    - 1 jaje
    - 100 ml jogurta
    soli po ukusu

    Priprema: U dublju šerpu staviti vodu i malo soli da ključa. Mladu koprivu dobro oprati, staviti u vodu koja vri i ostaviti minut-dva da prokuva. Koprivu izvaditi iz vode, oprati hladnom vodom i iseckati na sitno. Na malo ulja prodinstati koprivu pa ostaviti sa strane da se ohladi. Mikserom umutiti jaja, dodati jogurt, prezle, sir i koprivu. Kašikom izmešati i posoliti po ukusu pa filovati kore. Poređati dve kore, dodati 3 pune kašike smese za filovanje, treću koru iscepkajte i stavite preko fila. Stranice kore uvijte ka unutra pa smotajte i napravite štrudlu. Tako napravljenu štrudlu staviti u dobro uljem podmazan pleh. Postupak ponoviti dok se ne utroše kore i fil. Naređanu štrudlu iseći nožem na delove i peći u rerni na 200 C. Umutiti jaje sa jogurtom i malo soli. Kada štrudla počne da rumeni, izvaditi iz rerne preliti preko i vratiti da se dobro ispeče. Po želji pitu možete posoliti lanom ili susamom.

  • Pročitajte i...
    Zapečeni makaroni sa povrćem Zapečeni makaroni sa povrćem

    Obork koji se brzo priprema.

    Krompir sa piletinom i šampinjonima Krompir sa piletinom i šampinjonima

    Predlog za ručak u kome će uživati cela porodica.

    Domaća musaka od karfiola Domaća musaka od karfiola

    Kombinacija sira i karfiola sjajna je preporuka za ručak.

    Tuna salata Tuna salata

    Ukusna salata, čija vam priprema neće douzeti mnogo vremena.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: