Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Gibonni - Ako me nosiš na duši

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Gibonni - Ako me nosiš na duši
    2. Osvajači - S' kim cekas dan
    3. Bijelo dugme - Svi marš na ples
    4. Nina Badrić - Cipele
    5. Riblja čorba - U dva ce cistaci odneti djubre
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Aleksandar Dunić - Sreda - Mojih 50
    2. 16. septembar - 1 - Dodir noći
    3. 16. septembar - 2 - Dodir noći
    4. 16. septembar - 3 - Dodir noći
    5. Aleksandar Dunić - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

  • Zdravlje
    Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava? Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?

    Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...

    Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život! Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!

    Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.

  • Putovanja
    Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu

    U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?

    Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad

    Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.

  • Preporučujemo
    Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću! Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!

    Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...

    Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati! Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!

    Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.36 117.18 118.00
    CHF 124.67 125.55 126.43
    USD 98.15 98.84 99.53
  • Povezani članci
  • Štrudla od mlade koprive i sira

    Ljubitelji slaniša, voleće ovu štrudlu, koja se može servirati i kao predjelo.




    19-09-2016 | 10:49 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-MarjanCermelj

     

    Sastojci:

    - 1/2 kg kora za pitu
    - 300 g mlade koprive
    - 3 jajeta
    - 100 ml jogurta
    - 500 g sira
    - 2-3 kašike prezli
    - malo soli

    Za preliv:
    - 1 jaje
    - 100 ml jogurta
    soli po ukusu

    Priprema: U dublju šerpu staviti vodu i malo soli da ključa. Mladu koprivu dobro oprati, staviti u vodu koja vri i ostaviti minut-dva da prokuva. Koprivu izvaditi iz vode, oprati hladnom vodom i iseckati na sitno. Na malo ulja prodinstati koprivu pa ostaviti sa strane da se ohladi. Mikserom umutiti jaja, dodati jogurt, prezle, sir i koprivu. Kašikom izmešati i posoliti po ukusu pa filovati kore. Poređati dve kore, dodati 3 pune kašike smese za filovanje, treću koru iscepkajte i stavite preko fila. Stranice kore uvijte ka unutra pa smotajte i napravite štrudlu. Tako napravljenu štrudlu staviti u dobro uljem podmazan pleh. Postupak ponoviti dok se ne utroše kore i fil. Naređanu štrudlu iseći nožem na delove i peći u rerni na 200 C. Umutiti jaje sa jogurtom i malo soli. Kada štrudla počne da rumeni, izvaditi iz rerne preliti preko i vratiti da se dobro ispeče. Po želji pitu možete posoliti lanom ili susamom.

  • Pročitajte i...
    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    boranija Najukusnija boranija sa piletinom

    Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.

    Snicle Ukusne lovačke šnicle sa pečurkama

    Lovačke šnicle su mnogima jedan od omiljenih obroka iz detinjstva. Ako volite pečurke isprobajte i ovaj, malo drugačiji recept...

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: