Slatka rebarca

Uživajte u neodoljivom ukusu slatkih rebaraca.

15-08-2016

|

13:24

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1,5 kg mladih svinjskih rebara sa slaninom i kožom,
- 1,5 kg krompira,
- 4 kašičice senfa (po mogućnosti dižon),
- 3 kašičice meda,
- 2 kašičice balzamiko sirćeta,
- so, biber

Priprema: Meso i kožu zasecite do rebra na razmaku od oko dva cm. Posolite i pobiberite. Peći na 200 stepeni sat vremena, pa doliti 150 ml vode, a onda peći još sat. Za marinadu kojom se premazuju rebra umutiti otopljeni med, senf i balzamiko. Za prilog oljuštimo krompir, nasečemo ga na kriške, posolimo, pobiberimo i premažemo senfom. Po isteku dva sata od pečenja izvadimo meso iz rerne i prebacimo ga na krompir. Meso obilno premažemo marinadom i vratimo u pećnicu na oko 10 min. Ponovo premažemo i pečemo još 10 minuta.