Riblji fileti
U toku je uskršnji post, pa ukoliko postite evo jednog predloga za ručak.
11-04-2017
|15:30
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 1 kilogram ribljih fileta od oslića
- 500 gr krompira
- 3 srednje šargarepe
- 300 grama karfiola
- 1 glavica luka
- kocka supe od povrća
Priprema: Krompir oljuštite i isecite ga na deblje šnite. Šargarepu očistite i iseckajte na kolutove. Karfiol operite dobro pa razdvojite cvetove. U vatrostalnu činiju u kojoj ćete peći ribu, prvo na dno poslažite krompir, sa strane uz samu ivicu činije poređajte šargarepu i cvetove karfiola. Glavicu luka oljuštite pa je stavite celu u jedan ćošak činije, a na kraju pečenja je izvadite. Ribu i stavite je preko krompira. Prokuvajte 300 ml vode pa ubacite i razmutite kockicu za supu i prelijte preko ribe i povrća. Gledajte da voda prekrije povrće, a ako je potrebno dodajte još malo vruće vodu. Vatrostalnu činiju prekrijte sa aluminijskom folijom i pecite oko pola sata na 200 stepeni ili koliko je potrebno krompiru da se ispeče. Pred kraj pečenja možete da sklonite aluminijumsku foliju, i ostaviti još pet do deset minuta da se zapeče.