-
Poslednjih 5 pesama
- Aleksandra Radović - Bivši dragi
- Valentino - Volim te još
- Merlin - Učini mi pravu stvar
- Djordje Balašević - Kad odem
- Bajaga - Ako treba da je kraj
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoGvakamole sos
Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Quesadillas
Napravite ukusne tortilje sa pečurkama i slaninom.
21-09-2015 | 10:40 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-kovalvs
Sastojci:
- 6 većih tortilja
- 1 pakovanje šampinjona
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 kašičica origano
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 200 g mesnate slanine
- 1 crvena sveža paprika
- 200 g kačkavalja
Pripema: U odgovarajuću posudu staviti malo ulja. 1/2 glavice crnog luka sitno naseckan, posoliti i staviti da se prodinsta. Pečurke oprati, naseckati na listiće i ubaciti u dinstan luk, da se zajedno dinstaju. Za to vreme narezati slaninicu na sitne komadiće. Kada ispari voda, koju pečurke otpuste dodati slaninu, da se zajedno isprži. Toj smesi dodati i ostale začine. Onu 1/2 glavice crnog luka narezati na kolutiće (tanko), a papriku na trakice i odložiti. Kačkavalj narendati na krupnije rende (gde rendate krompir) i on da sačeka. U teflon tiganj, veličine tortilje staviti malo margarina i početi sa pečenjem (zagrevanjem) tortilja. Prvu tortilju staviti da se malo zapeče sa obe strane i odložiti. Staviti malo margarina i ispeći drugu sa jedne strane, okrenuti je i na nju staviti narendan kačkavalj, pa smesu od pečurki, svež luk koji ste isekli i trakice od paprike, pa opet narendan kačkavalj. Poklopiti sa onom zapečenom tortiljom da se kačkavalj otopi i zagreje da se spoje, tako malo na jednu stranu, pa okrenuti na drugu, polako da vam smesa ne ispadne. Isti postupak ponoviti još dva puta. Tako da imate tri puta po dve tortilje. Gotove tortilje iseći po želji, ja sam na četvrtine. -
Pročitajte i...Gvakamole sos
Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
Testenina sa tikvicama i slaninomAko nemate danas ideju za pripremu ručka, nemate previše vremena i sve vam je dosadilo, probajte ovaj jednostavni recept koji će vas oduševiti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: